Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

[zm][zdm] Trasa Siekierkowska

11.07.05, 15:19
    licze na liczna reprezentacje Goclawia i inszych peryferiow:

AT Consulting Sp. z o. o. działająca na podstawie umowy zawartej z Zarządem
    Dróg Miejskich informuje o przygotowywanych na dzień 12 lipca oraz 2
    sierpnia br. o godz. 18.00-20.00 na terenie Przedszkola nr 218 przy ul.
    Rechniewskiego 5B w Warszawie publicznych konsultacjach w ramach projektu
    "Budowa Trasy Siekierkowskiej odcinek II B od węzła Bora - Komorowskiego do
    ulicy Płowieckiej i odcinek II C Węzeł Marsa - Ostrobramska"
    Obserwuj wątek
      • olecky Re: [zm][zdm] Trasa Siekierkowska 12.07.05, 14:15
        przypominam, ze to dzisiaj.

pozdrawiam, olek
        • swistak-69 Re: [zm][zdm] Trasa Siekierkowska 13.07.05, 02:08
          Krótka relacja z konsultacji np:
          Ja> Jaka będzie nawierzchnia >odp. hmm chwile (zobaczył w dokumentacji jak
          jest) odp.> z kostki Bauma
          Ja> dlaczego nie asfalt odp.> bo projektant taką ustalił
          Ja > dlaczego ścieżka jest pod takim kątem 45* brak odp.
          Ja > jest miejsce na wyprofilowanie tego kąta odp. zaczęło się już sadzenie
          drzew
          Ja > czemu ścieżka nie jest połączona z ścieżką na ul łowieckiej odp.
          wykręcanie się bo coś tam

Ogólnie było wiele wykręcania się od odp. i szybkie zakończenie tematu. Po
          moich namolnych pytaniach p Hołyś ( jak się nie mylę) zaproponował mi dalsze
          rozważanie w siedzibie zdm bo ten plan co miał to był mało czytelny. Jak
          przyjrzałem się dokładniej projektowi to jest trochę do poprawy!!!
          • axxenfall Re: [zm][zdm] Trasa Siekierkowska 13.07.05, 06:25
            Należałoby przypomnieć ludowi i ZDM, że 10 miesięcy temu przyznał rację faktom
            dowodzącym wyższości asfaltu nad kostką i zapowiedział, że _wszystkie_
            projektowane od tego czasu ścieżki będą wykonywane z rozsądnych materiałów. A
            ZDM jest siłą wyższą względem projektanta. Pytanie tylko, czy nasz ukochany
            Zarząd Doli Marnej nie będzie się wykręcał, że to projekt sprzed deklaracji -
            ktoś wie?

Maciek
      • olecky Re: [zm][zdm] Trasa Siekierkowska 13.07.05, 09:17
        troche informacji o projekcie jest tez na stronie:

www.lucasoft.pl/zdm/

jest tez "forum", ale wyglada na to, ze akceptowane sa jedynie entuzjastyczne
        komentarze.

pozdrawiam, olek
        --
        Bardzo też pożytecznie bywa najsamprzód zdzielić urzędnika mocno kijem po
        głowie, od czego ten wielce zdumiony bywa i próżnych wstrętów nie czyni
        (Poradnik Udanej Współpracy z Samorządem)
        • axxenfall Re: [zm][zdm] Trasa Siekierkowska 13.07.05, 10:39
          > jest tez "forum", ale wyglada na to, ze akceptowane sa jedynie entuzjastyczne
          > komentarze.
          Hehe, mojej delikatnej uwagi na temat "Optymalnego i bezpiecznego
          przeprowadzenia ruchu pieszego i rowerowego" jakoś nie opublikowano. Zresztą i
          po ilości dopuszczonych do wiadomości publicznej komentarzy widać, że większość
          uznawana jest za obraźliwe :)

Maciek
          • olecky Re: [zm][zdm] Trasa Siekierkowska 13.07.05, 10:43
            tia - jedyny komentarz, ktory przedostal sie przez sito moderatora natretnie
            kojarzy mi sie z pewna piosenka T-love ;-)

pozdrawiam, olek
            • swistak-69 Re: [zm][zdm] Trasa Siekierkowska 2.08.05 31.07.05, 22:50
              Kolejne spotkanie w sprawie budowy trasy S. Należałoby się tam pokazać i
              zadać kilka pytań w sprawie ścieżki rowerowej
              Przybywajcie na rondo De Goulle’a o godz 17:15 i na rondzie Waszyngtona o godz
              17:25
              A po spotkaniu można udać się na małe co nie co
              Pozdro.
              • czajnik74 Re: [zm][zdm] Trasa Siekierk - dziś Walczymy! 02.08.05, 08:20
                Prażanie i nie tylko - zajwiamy się w kamizelkach koniecznie, by być widocznym
                i walczyć o asfalt. Silna ekipa ze Świstakiem, Dj Masterem i innymi rusza. do
                boju. Mamy kwity ustaleń na papierze wraz z kostka , mam nadzieję do
                demonstracji.

Przybywajcie!
                • olecky Re: [zm][zdm] Trasa Siekierk - dziś Walczymy! 02.08.05, 08:30
                  czajnik74 napisał:

> Mamy kwity ustaleń na papierze wraz z kostka,

hej! człowieku w pierwszym rzędzie
                  panie prezydencie, panie inzynierze
                  mamy kostki betonowe i pisemka
                  wymierzone w ciebie...

pozdrawiam, olek
                  • xun_vixx Re: [zm][zdm] Trasa Siekierk - dziś Walczymy! 02.08.05, 20:11
                    Prawie sie wyrobilem. Prawie. Bunia mnie odwolala na spotkanie KL, ale bym
                    pojechal, teraz sie bede z kostka bauma wozic tu i tam... :D
      • olecky Re: [zm][zdm] Trasa Siekierkowska 03.08.05, 07:40
        no i jak tam, ktos pokusi sie o krotka relacje? slyszalem, ze projektant bronil
        kostki jak interesu szwagra...

pozdrawiam, olek
        --
        • robertrobert1 Re: [zm][zdm] Trasa Siekierkowska 03.08.05, 08:47
          Jakby chciec opisac kilkoma slowami to po prostu to byl cyrk na kolach.
          Tak, to prawda, ze projektant na wszelkie sposoby bronil kostki a jak wyczerpal
          juz swoje "atuty" to zaczal sie bronic nastepujacymi slowami:
          " Synku, za mlody jestes by miec racje"

Gdy poruszylem na koniec sprawe ostrych, niewyprofilowanych zakretow to gosc to
          gosc odpowiedzial:
          " Niech pan mnie nie rozsmiesza"

Wiec Olku, nasuwa sie refleksja, ze to zebranie-konsultacje nalezaloby zaczac
          od:

> Bardzo też pożytecznie bywa najsamprzód zdzielić urzędnika mocno kijem po
          > głowie, od czego ten wielce zdumiony bywa i próżnych wstrętów nie czyni

Moze wowczas inaczej by gosc spiewal.
          • czajnik74 Re: [zm][zdm] Trasa Siekierkowska 03.08.05, 09:46
            robertrobert1 napisał:

> Jakby chciec opisac kilkoma slowami to po prostu to byl cyrk na kolach.
            > Tak, to prawda, ze projektant na wszelkie sposoby bronil kostki a jak
            wyczerpal
            >
            > juz swoje "atuty" to zaczal sie bronic nastepujacymi slowami:
            > " Synku, za mlody jestes by miec racje"
            jak słusznie Robet zauważył,
            skierowanymi bezpośrednio do mnie MŁODEGO gościa.
            nie wiedziałem tylko co mam zrobić bo becików nie zabrałem a Krakers sie poczuł
            jak weteran.
            czekam i ustalam nazwisko tego Pana z Transprojektu, by zamiescić to w galerii
            Skelera obie frazy.

> Gdy poruszylem na koniec sprawe ostrych, niewyprofilowanych zakretow to gosc
            to
            >
            > gosc odpowiedzial:
            > " Niech pan mnie nie rozsmiesza"

powyższe słowa skierował do Roba, który jak wiemy jest dzieciaty i zęby zjadł
            na niejednej akcji prorowerowej. cały czas gdy słuchał Roba - śmiał sie jak
            idiota, i padły słowa zdecydowanie ostrzejsze -
            `` czy ja jestem klownem? - zapytał Rob, na to odpowiedział - że Pan tak
            smiesznie mówi!``

kolejną akcję zainicjował DJ Master. po 2 czy 3 stwierdzeniu gdy pseudoinżynier
            z transprojektu nas obraził - ``ja 30 lat prauję i mam wieksze doświadczenie
            niż Pan więc niech pan ze mną nie dyskutuje`` - skierowane do nas, DJ z innego
            krańca spotkania przypuścił frontalny atak - słusznie wyzywając przedstawiciela
            Transpjektu - by się chamował! dostał brawa.
            jednak całość mozna o kant dupy potłuc. ja mam jedno pytanie - do - ola -
            jesli ustaliliście w zeszłym roku z inyżnierem ruchu zalecenia co do
            nawierzchni - by była bitumiczna - a wykonawca sam zmienił to - to po co wasz
            trud był?
            bo konsultacje to jedna wielka farsa - o czym już kiedyś wspomniałem gdy była
            jakaś akcja na żoliborzu a kilka osób z ZM stanowczo twierdziło że są
            potrzebne...

pozdr

czajnik
            • olecky Re: [zm][zdm] Trasa Siekierkowska 03.08.05, 13:49
              > ja mam jedno pytanie - do - ola -
              > jesli ustaliliście w zeszłym roku z inyżnierem ruchu zalecenia co do
              > nawierzchni - by była bitumiczna - a wykonawca sam zmienił to - to po co wasz
              > trud był?

to ja mam kontrpytanie do czajnika - jesli masa od lat jezdzi po to, by, cytuje
              "w Warszawie powstała spójna sieć wygodnych i bezpiecznych dróg rowerowych", a
              jak jest kazdy widzi, to po co Wasz trud?

;-)

pozdrawiam, olek
              --
              • czajnik74 Re: [zm][zdm] Trasa Siekierkowska 04.08.05, 08:20
                > to ja mam kontrpytanie do czajnika - jesli masa od lat jezdzi po to, by,
                cytuje
                > "w Warszawie powstała spójna sieć wygodnych i bezpiecznych dróg rowerowych", a
                > jak jest kazdy widzi, to po co Wasz trud?
                >
                a ja ci odpowiem - już po roku w masie wiedziałem że nie wiele się wskóra
                normalnymi metodami - rozmową przy stole w tej sprawie. masa jako całosć nic
                nie może. urząd zablokować? by dostać deklarację z ZDM jak rok temu nasi
                przyjaciele - wszystkie ściezki będa w 2005 z asfaltu?
                cel masy - w granicach rozsądku rozpierducha i impreza topwarzyska to jest -
                nie oszukujmy się. wpływ mamy żaden - taka jest prawda.
                mnie tylko dziwi jedno - chodzicie na spotkania - macie kwity, ustalenia z
                władzami miasta będzie asfalt na ściezce - i co?
                wielkie nic, po co trud konsultacji, warsztatów, ocen projektów?
                nikt was nie słucha. akcje bezpośrednie widać tylko skutkują.
                a masa? jest chociaż głośna, i jedzie dalej...
        • roborobi Re: [zm][zdm] Trasa Siekierkowska 03.08.05, 09:35
          Witam.
          Fragment relacji mr_x3 z forum Warszawa:
          "Ogólnie całe spotkanie było w miarę merytoryczne, spokojne. Generalnie
          wszystko byłoby OK. Byłoby gdyby nie projektant Trasy Siekierkowskiej. Okazał
          się nim zwykły prostak i cham. Można byłoby przemilczeć to, że siedział tyłem
          do zadających pytania, że odpowiadał na siedząco, ale to jak potraktował
          ludzi z Zielonego Mazowsza to skandal! Jego głównym argumentem przemawiającym
          za ścieżkami rowerowymi z dziadowskiej kostki było to, że... on jest starszy
          (pytający mieli po 20-30 lat) i on wie lepiej. Mówił też, że nawierzchnia z
          kostki jest trwalsza niż z asfaltu (jak wygląda kostka po kilku latach widać
          np. w al. Prymasa Tysiąclecia, a po 30letnim asfalcie np. wzdłuż Sikorskiego,
          jedzie się całkiem dobrze), że asfalt "nie walcowany" kołami samochodów
          niszczeje (zaczyna przypominać żużel; polecam zobaczyć asfaltową ścieżkę
          wzdłuż Górczewskiej) i że w Europie Zachodniej nie buduje się ścieżek
          asfaltowych ( :D ), a tylko z kostki (tak wynikało z kontekstu, choć może
          miał na myśli np. różne płyty chodnikowe czy beton). I to był koniec dyskusji
          na temat ścieżek. No prawie koniec, bo mówił coś jeszcze o relacji ojciec-
          syn... Wszystko okraszone kpiącym uśmiechem... W sumie szkoda, że nikt nie
          zniżył się do jego poziomu i nie walnął mu po mordzie."

Całość: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=27254314
          Pozdrawiam Robert
          P.S. Może na następne spotkanie warto wzmocnić się fotkami: jak wygląda ścieżka
          z kostki, a jak asfaltowa (po paru latach).
          • swistak-69 Re: [zm][zdm] Trasa Siekierkowska 03.08.05, 09:53
            Fotki były z różnych krajów, ale po wypowiedzi prowadzącego i chyba tych
            młodych co projektowali Trasę Siekierkowska to złość się tylko rodziła. A po
            wypowiedzi projektanta ,że pan jest śmieszy i mówi jak klaun to podziękowaliśmy
            dalszym uczestniczeniu, bo dalsza rozmowa nie miała sensu!
            Jestem ciekawy co dziennikarz z Rzeczpospolitej napisze o tym.
            • olecky Re: [zm][zdm] Trasa Siekierkowska 03.08.05, 13:46
              www.rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_050803/warszawa_a_23.html

KRÓTKO
              Wyższe ekrany

Ekrany akustyczne i ścieżki rowerowe - były tematem spotkania drogowców z
              mieszkańcami Gocławia w sprawie budowy Trasy Siekierkowskiej między ul.
              Bora-Komorowskiego a Płowiecką. Mieszkańcy dowiedzieli się, że wzdłuż tego
              odcinka staną ekrany wysokie na 7 metrów. Protest mieszkańców wywołała
              zapowiedź, że wzdłuż trasy pojawią się ścieżki rowerowe z kostki brukowej. W
              większości europejskich miast buduje się ścieżki asfaltowe.

kmaj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka