Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

amorek do trekinga?

IP: *.crowley.pl 01.09.05, 10:05
    Witam. Jeżdżę na sztywnym widelcu, dlatego nie mam wyrobionego zdania
    dotyczącego amortyzatorów. Proszę więc o opinię wtajemniczonych, jaki amorek
    do trekinga. Treking jak treking. Koła 28", a moje wymagania niewielkie, ot
    wystające korzenie lub jazda po naszych pięknych asfaltach. Używam v-breaków.
    Pozdrawiam i z góry dziękuję
    Obserwuj wątek
      • Gość: kasia Re: amorek do trekinga? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.09.05, 13:11
        Najprostszy rst daje rade ok 160-180 zł, ja mam taki ,jest w porządku wcześniej
        całe życie jeździłam na sztywniaku,jest różnica.
        • Gość: J Re: amorek do trekinga? IP: *.icpnet.pl 07.09.05, 18:37
          A jak założyć jakiś droższy to różnica jeszcze większa ;)
      • Gość: Nowell Re: amorek do trekinga? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 12:02
        Jakie masz mocowanie gwint cz ahead
        • jakubokulicz Re: amorek do trekinga? 20.03.06, 01:29
          ja osobiście odradzam rst - miałem taki w swoim crossie i po 2 sezonach się popsuł (a nie jeżdziłem agresywnie). Teraz mam suntour'acr 920 i jest o niebo lepiej. Komfort jazdy zdecydowanie lepszy. Polecam
      • Gość: ideefixe Re: amorek do trekinga? IP: *.netlandia.pl / *.netlandia.pl 26.03.06, 14:00
        Moze lepiej zostan przy tym co masz.
        Sam wlasnie przesiadlem sie z amortyzatora (RST) w trekkingu na sztywny widelec.
        Amortyzator jest duzo ciezszy, awaryjny, a poza tym te tanie amortyzatory
        praktycznie w ogole nie dzialaja.
        Jednak dla mnie najwieksza wada byla ich gibkosc (elastycznosc). Podczas jazdy z
        przednimi sekwami, amortyzator doprowadzal mnie do rozpaczy. Rower byl bardzo
        niestabilny, nie moglem nawet podjezdzac na stojaco. Natomiast na zjazdach i
        zakretach to juz byl totalny koszmar. Kilka razy malo co nie wyladowalem w rowie.
        Obiecalem sobie ze jak dojade calo do domu to go natychamiast wywalam na smietnik.
        Tak tez zrobilem.

Pozdrawiam,
        Wojtek
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka