Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

[tech] RST Gila TL

20.09.05, 20:45
    Mam możliwość kupienia takiego jednorocznego w dobrym stanie amorka za 90 zł. Jestem do tego namawiany (słusznie?). Jest tylko jeden przeszkoda do założenia u mnie, a mianowicie za krótki trzpień. Jeżeli gra jest warta swieczki (ile może to kosztować), to chciałbym go wypchnąć i wsadzić dłuższy. p. Darek w demi bike, kiedyś by mi to zrobił ale zepsuli mu do tego przyrząd. Za wszelkie informację z góry dziękuję
    i z dołu też

P.S. Zapraszam na Masę w Legionowie w ten piątek o 19. Może takich atrakcji jak ostatnio nie będzie, (kto nie wie o co chodzi ten jajo UPS...;-) ale i tak będzie fajnie.
    Obserwuj wątek
      • roweroraffi Re: [tech] RST Gila TL 20.09.05, 20:58
        velogustlik napisał:

> Mam możliwość kupienia takiego jednorocznego w dobrym stanie amorka za 90 zł. J
        > estem do tego namawiany (słusznie?).

Moim zdaniem nie warto. RST raczej nie słynie z jakości produktów, a sądząc po
        opiniach użytkowników po kolejnym roku ten RST będzie miał więcej luzu niż skoku
        ;-) Niby za 90zł ciężko dostać i dobrego sztywaniaka, ale na 90zł jak czytam się
        nie skończy.
        Poza tym ja generalnie tym mniej bym ufał im bardziej by mnie namawiała osoba
        zbywająca :-P

> Jest tylko jeden przeszkoda do założenia u
        > mnie, a mianowicie za krótki trzpień. Jeżeli gra jest warta swieczki

Dodatkowe części do amorów raczej z założenia tanie nie są, więc moim zdaniem
        nie wyjdzie to opłacalne, żeby nie wspominać ile się nabiegasz nim to załatwisz.
        Nie wspomnę, że Gila TL na Allegro jest za 140zł i to nowy (link:
        www.allegro.pl/show_item.php?item=64258810 )!

Krótko: ja bym nie brał.
        • amoniak00 Re: [tech] RST Gila TL 20.09.05, 21:51
          Miałem RST Gila T4 Przebieg 4 kkm luzy jak djabli zmieniłem na axona
          IMHO ODPUŚĆ SOBIE nie warto RST Gila każda to Bubel TL szczególnie gdyż korek z
          Lock outem potrafi samozsie wystrzelić
          • sebias Re: [tech] RST Gila TL 20.09.05, 22:31
            Witam!

Koledzy dobrze radzą - daj sobie z nim spokój, a te 90 zeta przepij
            najlepiej "i zapomnij o tym..."
            • overxc Re: [tech] RST Gila TL 21.09.05, 16:59
              A ja nie moge się zgodzić... Nie kupuj tego za 90 zł bo to nie ma sensu.

Od 2 lat jeżdżę na gili tl z gumkami [w tanich widelcach to najlepsze co może
              być w odniesieniu do chociażby wspomnianej wcześniej t4 która z braku gumek
              pluje na wszystkie strony.

W celu poprawienia pracy rozbierasz gile [proste jak drut] i podlewasz olejem ;)

Ogólnie IMO nie ma opcji znaleźć podobny amor w tej cenie...
              • cosmit Re: [tech] RST Gila TL 22.09.05, 17:18
                Ważne też jest ile kilogramów waży jeździec.

Cosmit
                gg2923475
                • overxc Re: [tech] RST Gila TL 22.09.05, 20:15
                  cosmit - no mnie na plakatowaniu w Ursusie widziałeś :D Lekki nie jestem ale
                  jak w gili lekki zmieni sprężyne to bedzie nawet ok ;) I tak lepiej od
                  santura :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka