Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jaki rower kupic do 1700 zl

IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 17:12
    trasy miejskie 40% i teren 60% (lasy, jura itp)
    rowery brane pod uwage
    gary fisher - wahoo - jakos tak :P
    leader fox classic
    merida - matts sport 300
    trek - 4400 lub 4500
    author opus lub kinetic
    scout - yecora

Wszystkie na hamulcach V.
    PS czy mialbym cos zmieniac odrazu przy zakupie w rowerach? (moze opony na
    jakies sliki - ale jakie?, czy cos jeszcze?)

bardzobym prosil o rade
    Obserwuj wątek
      • Gość: Endryou Re: jaki rower kupic do 1700 zl IP: *.icpnet.pl 21.11.05, 19:44
        Wahoo raczej już nie do dostania jest, sam się rozglądałem za nim, Merida jakoś
        osprzętowo słabo chyba stoi. Z Twoich propozycji solidnie wyglądają Treki,
        możesz sie jeszcze rozejrzeć za Giantem Rinconem lub Yukonem, Kona Hahanna,
        moze jakiś scott?. Ale w tej cenie osprzęt zawsze będzie podobny, zwróć raczej
        uwage żeby rama była solidna. Osprzęt z czasem wymienisz jak padnie :)
        Zresztą teraz same wyprzedaże więc proponuje się jeszcze rozejrzeć może coś
        ciekawego trafisz, ja już trafiłem:)
        Pzdr
        • Gość: hator Re: jaki rower kupic do 1700 zl IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 21:45
          dzieki za porade - co do gf to gdzies widzialem na stronce choc nie wiem czy
          jeszcze dostepne - rzuce okiem i dam znac

czkeam na nast porady
          pozdraiwam :)
        • Gość: hubert.olsztyn KUPNO ROWERU IP: *.kryzys.olsztyn.pl 22.11.05, 09:26
          Ja osobiście polecam BATAVUSY, lub Athora opusa
          • Gość: hator Re: KUPNO ROWERU IP: *.dabnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 18:49
            pod rozwage ostatecnzie zaczynam brac
            1) merida matts sport 300 bez dyskow
            2) trek 4400 lub 4500

te 3 rower sa w mojej granicy - tak kolo 1700 (merida taniej)

ale ostatnio znalazlem takie 2 przecenione rowerki
            1) wheeler pro 49 - za 2140 zl
            2) trek 6500 za 2300 zl (tylko z tym nie wiem czy jeszcze jest)

co byscie zrobili na mym miejscu - kupic jeden z tych pierwszych 3 tanszych
            czy moze doplacic te pare stow - ebdzie odczuwalna mocno roznica dla takiego
            rekreacyjnego rowerzysty jak ja? :)
            • drobo Re: KUPNO ROWERU 23.11.05, 19:31
              ja bym kupił tańszy, a nadwyżkę zainwestował w SPD. Naprawdę warto, nawet jeśli
              nie planujesz wycinactwa...

Bogdan
            • Gość: Jacu Re: KUPNO ROWERU IP: *.icpnet.pl 23.11.05, 23:42
              Zależy od tego co nazwac rekreacją...

Te pare stów robi ogromną różnicę w klasie zastosowanego amortyzatora,
              na asfalcie to różnica niewielka - o charakterystyce prowadzenia MTB na asfalcie decydują opony. Po wyjechaniu w teren różnica będzie jednak bardzo znaczna i odczuwalna całym ciałem ;)

Jeśli planujesz poruszać się po bezrdożach to wydana dodatkowo kasa będzie dobrą inwestycją. Do użytkowej jazdy po mieście nadaje się cokolwiek sprawnego technicznie...

Do jazdy po szosach są wymyślono inne od XC MTB rowery.
              (tzn jeżdzi się b.dobrze, tyle że wolniej niż na crossach czy szosówkach)
              • Gość: hator Re: KUPNO ROWERU IP: *.dabnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 09:36
                mowisz o ATB?
                wole bardziej mtb - fakt ze po miescie ale napewno wiecej to bezdroza, sciezki,
                laki, lasy itp :)
                • drobo Re: KUPNO ROWERU 24.11.05, 10:37
                  > mowisz o ATB?
                  > wole bardziej mtb - fakt ze po miescie ale napewno wiecej to bezdroza,
                  sciezki, laki, lasy itp :)

mi się taka jazda bardziej z ATB kojarzy - tu rowerek nie musi być tak
                  wypasiony, jak MTB :-)

Bogdan
                • Gość: Jacu Re: KUPNO ROWERU IP: *.icpnet.pl 24.11.05, 14:10
                  Ścieżka to nie bezdroże ;)

Rasowe MTB nie nadają się zbytnio do montowania sakw i turystyki, na asfalcie czuje się toto jak ryba na stole.

rower XC lubi błoto, strome podjazdy i techniczne zjazdy, kamieniste i piaszczyste szlaki... czyli tereny w których inne rowery nie są w stanie się poruszać. Na większość "ścieżek" rower na semislickach będzie lepszy...

Jeśli nie planujesz typowo sportowego zastosowania to poszukaj roweru który ma możliwość zamontowania bagaznika z tylu - to zawsze moze się przydać...
                  Część ram XC ma odpowiednie mocowannia, bez nich kilkudniowe wyprawy będą wymagały wielu kombinacji.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka