Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

[potrzebujemy] Pomoc przy doborze wzmacniacza

09.02.06, 00:09
    Jak wiecie, spalił nam się wzmacniacz w Kredensie. Mamy już pieniądze (300zł)
    i w tej cenie musimy coś dobrać sensownego do obsługi 2 głośników 60W 8ohm, a
    w przyszłości jeszcze ewentualnie kolenych dwóch głośników zapewne o mniejszej
    mocy.

Osobiście zastanawiam sie nad:
    www.allegro.pl/show_item.php?item=84756349
    Ale jak byście mogli doradzić coś lepszego w podobnej cenie, to będę
    wdzięczny. Aha, preferuję sprzęt nowy, sprawdzonych marek. Nie musi być z
    Allegro, ale nie może być od złodzieja.

Za pomoc z góry dziękuję.
    Obserwuj wątek
      • roweroraffi Re: [potrzebujemy] Pomoc przy doborze wzmacniacza 14.02.06, 13:17
        Ponieważ nie było innych propozycji ani uwag, zamówiłem wzmacniacz z postu
        powyżej. Za kilka dni dotrze do mnie i myślę, że w tygodniu przed Masą zostanie
        zamontowany.
      • roweroraffi MAMY WZMACNIACZ!!! 17.02.06, 17:51
        Niniejszym ogłaszam, że nowy wzmacniacz do Kredensu właśnie dojechał. Montaż
        planuję na środę od około południa do...dopóki nie będzie działał ;-)

Serdecznie podziękowania dla Evcika i Linki, bez których wsparcia, zakup ten
        byłby niemożliwy.
        • roweroraffi Nowy wzmacniacz działa 22.02.06, 23:53
          No i stało się. Dzis nowy wzmacniacz został zamontowany do Kredensu i po raz
          pierwszy "zaspiewał". Wrazenie bardzo miłe, chociażby dlatego, że na połowie
          mozliwości wzmacniacza kończą się możliwości głośników. W końcu mamy sprzet,
          którym mozna palić cewki głośników... jeżeli nie da się Skelerowi włączać na
          maxa Irivera, to sprzęt będzie służył.

BTW nowy wzmacniacz ciągnie niemało prądu. Jakby ktos miał na zbyciu jakiś
          akumulator wiekszej pojemności (conajmniej 48Ah), najlepiej żelowy, to bardzo
          chętnei przyjmiemy.
          Tak samo poszukujemy dwóch głośników 60W przy 4ohm. by w pełni wykorzystac moc
          nowego wzmacniacza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka