Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zaczep do przyczepki

IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 22.03.06, 21:13
    Posiadam przyczepkę do roweru ale mam kłopot bo nie posiada ona zaczepu.
    Moze ktos orietuje sie gdzie mozna taki zaczep kupic.
    Moze jakies linki do stron.
    Z gory dziekuję za pomoc
    Obserwuj wątek
      • xun_vixx Re: Zaczep do przyczepki 23.03.06, 02:21
        Gość portalu: Marek napisał(a):

> Posiadam przyczepkę do roweru ale mam kłopot bo nie posiada ona zaczepu.
        > Moze ktos orietuje sie gdzie mozna taki zaczep kupic.
        > Moze jakies linki do stron.
        > Z gory dziekuję za pomoc

Zalezy od przyczepki. Rozni producenci stosuja rozne zaczepy, niestety ze wzgledow marketingowych zaczepy owe nie sa ze soba kompatybilne. Wiecej szczegolow (i opcjonalnie jakies foto) by sie przydalo :D
        Z drugiej strony mozna sie nastawic na koszty rzedu 50-100 pln z kosztami wysylki, jelsi chodzi o zakup zaczepu "luzem" u producenta. Platnosci tez nie koniecznie w zlotowkach.
        • Gość: Marek Re: Zaczep do przyczepki IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 23.03.06, 17:33
          Nie moge teraz zrobic fotli poniewaz przyczepka znajduje sie daleko od domu.
          Jest to przyczepka kupiona w polskim sklepie.
          Codzi mi głownie o sam zaczep zamocowany przy rowerze .
          • xun_vixx Re: Zaczep do przyczepki 25.03.06, 19:03

> Nie moge teraz zrobic fotli poniewaz przyczepka znajduje sie daleko od domu.
            > Jest to przyczepka kupiona w polskim sklepie.
            > Codzi mi głownie o sam zaczep zamocowany przy rowerze .

Nazwa producenta by sie przydala, wtedy bys sobie znalazl w necie stronke producenta, gdzie powinna byc mozliwosc zakupu, niestety tak jak pisalem... co producent to inny zaczep, wiec ciezko cos powiedziec. Sam znam z 5 roznych rodzajow zaczepow, w tym takze patent z mocowaniem do sztycy siodla (2 rozne conajmniej) i ordynarne przykrecenie na stale (choc za mocowaniem jest przegub umozliwiajacy niezalezne rychy przyczepy wzgledem roweru)...
            • Gość: Marek Re: Zaczep do przyczepki IP: *.ols.vectranet.pl / 88.156.63.* 26.03.06, 09:47
              A moze podzielisz sie swoimi patentami.............moze udałoby mi sie samemu
              wykonac.
              • xun_vixx Re: Zaczep do przyczepki 26.03.06, 20:40

> A moze podzielisz sie swoimi patentami.............moze udałoby mi sie samemu
                > wykonac.

Dobry slusarz i oryginal zaczepu = kopia + oryginal...
                Wiekszosc przyczepek da sie tez ciagnac po prostu przywiazujac ja do rowerwu na sznurek/linke spodochronowa... Ale nie polecam dla bardzo ciezkich ladunkow/przyczepek z dziecmi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka