Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Maksymalna 64,3km/h

23.06.06, 09:07
    Maksymalną szybkość 64,3 km/h pokazał wczoraj po południu licznik po zjeżdzie
    z górki, na której był lekki zakręt w prawo, na który naniosło piasku po
    ostatnich burzach... Skutek prawa ręka w gipsie - złamana kość przedramienia
    (podgłówkowa), potłuczony i poobdzierany prawy bok ciała ale rower cały.
    Przewidywany okres rehabilitacji 3 miesiące
    Obserwuj wątek
      • ewullina Re: Maksymalna 64,3km/h 23.06.06, 09:30
        biedactwo...
        • Gość: lukasz Re: Maksymalna 64,3km/h IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 11:01
          niedostosowanie predkosci do warunkow panujacych na drodze ;)
          moje maksy:
          kolarka - 94.5 km/h
          zjazdowka - 80km/h w terenie
          rowerek xc - 75km/h
          • ss85 Szczęściarz 23.06.06, 13:18
            Zeszłej zimy mój dziadek leżał przy V=0kmh (pieszo, nie na rowerze) i do dziś rękę rehabilituje. Nawet brak prędkości może być tragiczny w skutkach. A ty przynajmniej miałeś wcześniej trochę adrenalinki;)
            Za 3 miechy nie będziesz miał śladu i znowu będziesz mógł katować rower.
      • Gość: jackk3 Re: Maksymalna 64,3km/h IP: *.ptr.terago.ca 23.06.06, 16:47
        Zawsze trzeba uwazac na piach, zwir. Osobiscie przy wiekszych predkosciach,
        biorac zakret (jadac samemu) zawsze trzymam sie z daleka od krawedzi drogi i od
        srodka (tam zazwyczaj zbiera sie to swinstwo). Tak czy tak zycze szybkiego
        powrotu do zdrowia.
        Pzdr
      • marekatlanta71 Re: Maksymalna 64,3km/h 01.07.06, 17:48
        Mi sie dzis udalo 52 km/h osiagnac i utrzymac przez prawie kilometr. Za to
        spowrotem bylo 15 km/h i pot lejacy sie z czola...
        • Gość: df Re: Maksymalna 64,3km/h IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 13:17
          czyli przez 0,8 km. Gratuluję. Kolarz jadący w przecietnym wyścigu musi jechać z
          taką predkością ok 5-6 ostatnich kilometrów. Sprinter walczący o wygraną ostatni
          kilometr jakieś 60 do 70km/h i to po płaskim.
          nawiasem mówiąc taka jazda jak 60 po piachu i połamane łapy to indywidualna
          sprawa każdego i nic mi do tego czy ktoś łamie sobie łapy na własne życzenie ale
          dla mnie to kompletna głupota. nie chciałbym potkac takiego kogoś jak ja będe
          pod te górę wjeżdżał.
      • Gość: are 51,3 km IP: *.clubnet.pl 02.07.06, 11:39
        Podczas zjezdzania z Gory Sw Anny. Tam są wyboje, wiec nie mozna raczej wiecej
        jechac, bo traci sie panowanie nad rowerem. Pewnie przy 60 km/h to juz w oogle
        rower robilby co chcial.

3m sie i wracaj szybko do zdrowia, nawet z predkoscia >80 km/h :-)
        • tpolik Re: 51,3 km 02.07.06, 14:15
          Ale sam przyznasz slawek ze moglobyc gorzej np. uderzajac glowa o asfalt, albo
          lecac twarza na ziemie :/. Wiec nie jest zle z toba :)
        • uruk-hai Re: 51,3 km 17.07.06, 23:44
          Na szosowym tam się nie da szybciej ale jak w "góralu" masz przyzwoity
          amortyzator to zapewniam że przy 60km/h da się sprzęt opanować - obraz trochę
          skacze :P. Trzymam tam mocno kierę i jestem zapięty w spd, wiec nie spadnę z
          grata :D - jak dotąd cieszę się zawsze na ten zjazd .....
      • Gość: zetnakatel Re: Maksymalna 64,3km/h IP: *.lublin.mm.pl 03.07.06, 21:49
        Tylko 64km/h? ja na rowerze bardzo terenowym ze tak napisze jechałem 79km/h
        oczywiscie z górki bo na porostej nie idzie tyle wyciągnąć. Jakos sie nie
        zabiłem trzeba umiec jezdzic.
        • Gość: jackk3 Re: Maksymalna 64,3km/h IP: *.abhsia.telus.net 03.07.06, 22:34
          To mie koles troche rozczarowales, juz myslalem ze na 'prostej' tyle wyciagasz.
          Musisz wiecej cwiczyc.
      • slawek681 Re: Maksymalna 64,3km/h 04.07.06, 09:16
        Napisałem ten post nie dla przedtswienia max szybkości jaką osiągamy w trakcie
        swoich "wyczynów" lecz dla przedstawienia efektów niedostosowania szybkości do
        warunków jazdy - nieznana trasa, nagła zmiana warunków trakcyjnych - ubita
        ścieżka na piach w zakręcie.
        • kugliczka no dobrze ale jaka jest wasza średnia? prędkość 17.07.06, 10:43
          po płaskim
          tak tylko pytam
          jak mijają mnie kolarze to jadą ok. 34km/h
          a ja jeszcze średnio niestety tyle nie wyciągam
          chociaż jak mam dobry dzień i wiatr w plecach to chwilę za nimi pędzę
          no ale niestety nie za długą chwilę:(
      • souls_hunter Re: Maksymalna 64,3km/h 17.07.06, 15:52
        slawek681 napisał:

> Maksymalną szybkość 64,3 km/h pokazał wczoraj po południu licznik po zjeżdzie
        > z górki, na której był lekki zakręt w prawo, na który naniosło piasku po
        > ostatnich burzach..

Jaka ilosc oleju w glowie pokazal ci licznik - rezerwe czy juz 0?
        • yeti Re: Maksymalna 64,3km/h 25.07.06, 09:02
          Jaka ilosc oleju w glowie pokazal ci licznik - rezerwe czy juz 0?
          Człowieku dlaczego obrażasz Sławka? Przecież nie jechał wcale szybko, napisał,
          że nie dostosował prędkości do warunków (przesadził z tym stwierdzeniem). Czy
          to, że jechał 64 km/h to jest powód żeby obrażać gościa, czy to, że się
          wywrócił (pewnie wywróciłby się i przy 40 km/h) - kompletnie nie rozumiem
          takich pal...ów jak Ty.
      • roweromaniak1 Re: Maksymalna 64,3km/h 22.07.06, 18:21
        oj biedaku nie zazdroszcze Ci
      • Gość: Gość Re: Maksymalna 64,3km/h IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 07:50
        Hhehe, nie po to kupowałem rower, żebym miał na nim bić rekordy prędkości,
        wybrałbym jakiś inny, znacznie szybszy środek lokomocji. Ale szkoda, żeś sie
        tak porozbijał, może zwolnisz następnym razem. Pozdrawiam.
        • Gość: Łuki Re: Maksymalna 64,3km/h IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 00:00
          A ja sie pochwalę. Okolice Muszyny 72.8km/h oczywiście z górki, po asfalcie na
          góralu 44/11. A dwa lata temu jak trenowalem amatorsko trasa 146 km po
          Pojezierzu Łęczyńsko-Włodawskim pierwsza jazda bez śniegu w marcu na tym samym
          góralu 33km/h średnia:-) Jak jechałem po płaskim 46 km/h, to gość w Oplu jechał
          dość długo (ok. 5-7 min) obok i wywalał gały na prędkościomierz. Ja też. To
          bardzo lekkie MTB szykowane na wyścigi MTB. Szykuję zmianę korby na 46/36/24...
          Ale się dowartościowałem "stwierdziła żonka obok" :-P No dobra kończę.
          Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka