Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

przesłanie roweru

IP: 83.17.73.* 25.07.06, 11:02
    Poszukuję informacji jak i za ile przesłać rower z centralnej Polski (Legionowo) w okolice Kołobrzegu.
    Oczywiście chciałabym żeby było tanio - czy któś się orientuje w tej kwestii? Jakie warunki muszę spełnić? Jakoś ten rower zapakować? Pomóżcie.
    Obserwuj wątek
      • Gość: as Re: przesłanie roweru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 12:53
        tanio to wsiąść na niego i pojechać nad to morze. Inaczej to kurier chyba. nie
        wiem jak poczta. Są specjalne kartony na rower.Wąskie i wysoki. No i długie.
        Pójdź do jakiegoś sklepu z rowerami może mają jakiś do wywalenia.
        • Gość: koleś Re: przesłanie roweru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 14:45
          Ja miałem takie dwie sytuacje:
          1. Raz sprzedałem na allegro rower i wysyłałem go pocztą. Koszt ok. 30zł. Panie
          na poczcie nieźle się zdziwiły jak weszłem z taaaaaaaaaką paką. Oczywiście
          przyjęły, ale uprzedziły, że może im nie wejść do samochodu, bo w moim mieście
          listonosze jeżdżą fiatami sejczento (nie wiem jak to się pisze). Ale strasznie
          się namęczyłem z pakowaniem, bo ktoś mi powiedział, że trzeba jakoś wmiare
          ładnie zapakować paczkę, naszukałem się po mieście tektury, opakowałem owinąłem
          folią kuchenną i wysłałem, ale największy problem był z pakowaniem.
          2. Drugi raz kupiłem na allegro rower dla siebie, koleś go wysłał, ale jakie
          było moje zdziwienie, kiedy na poczcie zobaczyłem, że rowerek ma poprostu
          przekręconą kierownicę i jest owinięty cały folią kuchenną i obklejony szarą
          taśmą, bez jakiejkolwiek tektury. Oczywiście folia ukazywała całą zawartkość
          psełdo paczki i wszyscy na poczcie odrazu wiedzieli co to jest. Kiedy
          przyszedłem odebrać nowy nabytek na pocztę, bo do domu mi nie chcieli przywieźć
          chyba ze względu na rozmiary, panie na poczcie jednogłośnie:
          Oooooooooooooooo!!!!! Pan po rower!! Hahahahahahaha!! Oooooooooooo!!!!!.

Więc możesz spróbować obkleić rower folią kuchenną i taśmą i zanieść na pocztę.
          Może go przyjmą, to chyba zależy od tego jak bardzo podobasz się panią na
          poczcie. Wysyłka paczki do 20kg kosztuje chyba 30zł. Kurier jest raczej droższy
          niż poczta, bo gdyby było inaczej to rower z punktu 1. wysłołbym kurierem a nie
          pocztą.
          • Gość: clakier Re: przesłanie roweru IP: 83.17.73.* 26.07.06, 08:02
            Dziękuję za rady - spróbuję z tą pocztą.
            Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka