Gość: gustaw36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 18:31 Rower wagant kupiłem ostatnio ale chyba coś jest uszkodzone bo w trakcie jazdy co jakiś czas coś przeskakuje w pedałach , łańcuchu?jak to naprawić? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Jacu Re: Rower wagant IP: *.icpnet.pl 06.08.06, 19:00 coś - doprawdy fascynujące dlaczego ludzie piszą "coś" takiego i oczekują korespondencyjnego rozwiązania problemu - takie rzeczy to tylko w sknEreze. Link Zgłoś
krzyk007 Re: Rower wagant 07.08.06, 11:17 A ja się zastanawiam, po co ludzie piszą takie odpowiedzi jak Ty? Żeby się dowartościować? Podobno nie ma głupich pytań. A do kolegi powyżej, myślę że czeka Cię wymiana napędu. Ja bym zaczął od zmiany łańcucha, a w następnej kolejności wolnobieg, korba, oraz wkład suportu. Link Zgłoś
Gość: ehh a ja sadze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 11:29 ... ze powinienes sprawdzic tzw. klin - bo prawdopodobnie wagant nie ma jeszcze korby na tzw kwadrat tylko dzwignie pedala (lewe i prawe) blikujesz wzgledem osi klinem ... to sie najczesciej sypie - sypalo ... a z lancuchem bym poczekal... ewentualnie wymiana suportu (osi) i korby na nowoczesniejsza - zaleznie od stanu konta Link Zgłoś
Gość: Jacu Re: Rower wagant IP: *.icpnet.pl 07.08.06, 12:23 Serio wydaje ci się że właśnie rozwiązałeś problem tego gościa ?? Problemow może być kilka, może lepiej jednak isć z tym pytaniem do warsztatu zamiast w ciemno "coś" wymieniać... może wystarczy nasmarować... może... > A ja się zastanawiam, po co ludzie piszą takie odpowiedzi jak Ty? Żeby się > dowartościować? Nie. Każdy człowiek który potrafi obsłużyć komputer potrafi zadać lepiej sformułowane pytanie. Pytania w stylu "coś mi niedziała - napiszczie mi co bo nie chce mi się sprawdzić" nie zasługują na odpowiedź. > Podobno nie ma głupich pytań. Czy krokodyl jest bardziej długi czy zielony? Link Zgłoś
krzyk007 Re: Rower wagant 07.08.06, 22:32 Pewnie nie rozwiązałem problemu, ale przynajmniej napisałem czego bym próbował. Natomiast Twoje 2 posty, poza delikatnie protekcjonalnym tonem, nic nie wniosły do sprawy. Po co odpowiadasz w ten sposób, nie szkoda Ci czasu? Po to jest chyba to forum żeby sobie pomagać, a nie wywyższać się ? Link Zgłoś
Gość: Jacu Re: Rower wagant a strata czasu IP: *.icpnet.pl 08.08.06, 00:36 Cenie sobie formę, a tej w pierwszym poscie zabrakło. Błędy stylistyczne, brak treści. Pewne minimum wysiłku wypada włożyć a nie kazać innym wymyślać co to jest to coś i o co wogóle chodzi ten tego no bo polski język trudna jest a tu skrzypi a tam swędzi... Co do wywyższania się - przeczytaj co sam piszesz a może dostrzeżesz ton wcale nie delikatnie protekcjonalny... Polecam zapoznać się z treścią tego artykułu: krasnolicy.rozwazany.durne.info/protekcjonalizm_lekotka.html Link Zgłoś
nakole Re: Rower wagant 08.08.06, 22:10 Gość portalu: Jacu napisał(a): > Czy krokodyl jest bardziej długi czy zielony?< Jaki jest krokodyl to każdy widzi... Link Zgłoś
Gość: gustaw36 Re: Rower wagant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 16:37 Dziękuję za pomoc w rozwiązaniu problemu.Dzięki wam zlokalizowałem usterkę,która tkwiła w łancuchu.Przepraszam za styl za który zostałem skrytykowany ale chciałem w możliwie zwięzły sposób przedstawić problem.Nie stać mnie na wizytę w warsztacie,gdyż jestem osobą niepełnosprawną z dysfunkcją narządu ruchu.jazdę na rowerze zalecił mi lekarz ze względów zdrowotnych dlatego kupiłem ten rower.Jeszcze raz dziękuję za pomoc i pozdrawiam serdecznie. Link Zgłoś