Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

PiknikOlimpijski 3.09

28.08.06, 09:14
    Zarzucam info - dla fanów Roberta Kubicy i nie tylko. Jedziemy na spotkanie
    oraz na dobrą zabawę a potem na łachę wiślaną gdzie Cosmit zgodził się nas
    zaprowadzić :)
    Nie wiem tylko o której godzienie tam ruszyć - bo albo nie widzę albo nie ma
    godziny startu imprezy.

www.f1ultra.pl/news-Robert-Kubica-spotka-sie-z-polskimi-fanami,106734,40.html

www.olimpijski.pl/index.shtml
    Obserwuj wątek
      • czajnik74 Re: PiknikOlimpijski 3.09 28.08.06, 09:18
        znalazłem:
        www.actionteam.pl/pl/news/150
        startuję spod pomnika De Gaull`a - o 14 więc jak ktoś chce się zabrać -
        dzwonić:)
        • generalo Re: PiknikOlimpijski 3.09 28.08.06, 12:04
          Ja tam bede ale ja jade z Bielan , wiec na rondzie mnie nie bedzie ;)
        • kriss67 Re: PiknikOlimpijski 3.09 28.08.06, 16:08
          Hejka Czajnik:)
          Postaram się być na 14 pod pomnikiem. Jak sie nie wyrobie, jade bezpośrednio na
          Kepe Potocką.
          Zobaczyć taki bolid to super sprawa. I przede wszystkim prezentacja mojego
          kochanego63. Tour de Pologne:)

Pozdro Czajniku i do zobaczenia
          Krzysztof
          • rano1 Re: PiknikOlimpijski 3.09 02.09.06, 20:49
            Ta wersja aktualna:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13129&w=47267638&a=47819960
            F1ultra wyświetliło informację, jaka była w telegazecie TVP1 na wstępie. Potem
            TVP zmieniła info na Pl. Teatralny.

Ja będę, ale raczej ze sprzętem ręcznym.

pozdr,R
            • beatboxer Re: PiknikOlimpijski 3.09 02.09.06, 23:33
              Może sie pojawie na Placu Teatralnym ;->
            • roweroraffi Re: PiknikOlimpijski 3.09 02.09.06, 23:47
              > rano1 napisał:
              > Ja będę, ale raczej ze sprzętem ręcznym.

Złożyłeś handbike'a? ;-)
              • stegnex Re: PiknikOlimpijski 3.09 03.09.06, 12:15
                Pewnie pogoda dopisze... jak to ostatnio potrafi :-(
                • roweroraffi Re: PiknikOlimpijski 3.09 04.09.06, 05:49
                  stegnex napisał:

> Pewnie pogoda dopisze... jak to ostatnio potrafi :-(

Źle nie było. Tylko impreza beznadziejna. Na teatralnym nuda i smety. Nic
                  ciekawego dla rowerzysty chyba nie było. Za to mozna było zobaczyc motocykle,
                  samochody... no wiecie, jak na pikniku rowerowym ;-)

Na Kepie Potockiej lepiej. Mozna było pograć w gry, popróbowac się z mistrzami w
                  danych dziedzinach. I pojeździć po schodach poziomką jak się pogubiliśmy z
                  Pimpfem, Beatem i Solarem.
                  • trawers01 Re: PiknikOlimpijski 3.09 04.09.06, 09:11
                    No to się rozminęliśmy...
                    Na Kępie też mogło by być lepiej, ostatnio to już kolejna impreza którą
                    skracają bez uprzedzenia, bo miał był o 18.30 koncert Gangu Olsena a oni bez
                    jednego słowa zwinęli się i poszli do domu. Żadnego szacunku dla publiki, liczy
                    się tylko telewizja, vipy i sponsorzy.
                  • rano1 Re: PiknikOlimpijski 3.09 04.09.06, 19:26
                    roweroraffi napisał:

> Źle nie było. Tylko impreza beznadziejna. Na teatralnym nuda i smety. Nic
                    > ciekawego dla rowerzysty chyba nie było.

Zależy dla kogo beznadziejna. Dla fanów Formuły 1 i Tour de France na pewno nie.
                    Bo to dla nich to było zorganizowane.
                    Może Ciebie to za bardzo nie interesowało. Ja byłem do końca.

Jak będę miał skany to opublikuję w necie (2 klisze na to poszły).

pozdrawiam,
                    R

>
                    > Na Kepie Potockiej lepiej. Mozna było pograć w gry, popróbowac się z mistrzami
                    > w
                    > danych dziedzinach. I pojeździć po schodach poziomką jak się pogubiliśmy z
                    > Pimpfem, Beatem i Solarem.
                    >
                    • krakers1 Re: PiknikOlimpijski 3.09 04.09.06, 20:16
                      o tour de france nic tam nie widzialem prawde mowiac. o tour de pologne tez
                      niewiele, w kazdym razie wtedy kiedy wpadlem. zrobilem pare zdjec ale prawde
                      mowiac nie ma co publikowac. nawet do bolidu nie mozna bylo podejsc. lipa.
                      pozdrawiam
                      • rano1 Re: PiknikOlimpijski 3.09 04.09.06, 21:14
                        krakers1 napisał:

> o tour de france nic tam nie widzialem prawde mowiac. o tour de pologne tez
                        > niewiele, w kazdym razie wtedy kiedy wpadlem.

Oczywiście - TdP a nie TdF. To już chyba ze zmęczenia...

> zrobilem pare zdjec ale prawde mowiac nie ma co publikowac.

Była prezentacja wszystkich ekip TdP.

> nawet do bolidu nie mozna bylo podejsc. lipa.

Hehe. Gdyby można było to pewnie niewiele by z bolidu zostało przy takim
                        zatłoczeniu. I Kubicę by zadusili w tłoku. A Kurzajewski wygniótłby sobie
                        marynarę i zgubił mikrofon.
                        > pozdrawiam
                        • krakers1 Re: PiknikOlimpijski 3.09 04.09.06, 21:40
                          dlatego lepiej jak by podstawili atrape bez silnika zeby kazdy mogl sobie
                          dotknac. ja tam sie pojawilem jakos po 2, nie wyrobil bym 18.30. nie bylo co tam
                          robic. a zaluje bo prezentacje chetnie bym zobaczyl. w ogole ta cala akcja to
                          bardziej byla pod znakiem sponsorow niz kolarstwa niestety.
                          pozdrawiam
                          • krakers1 Re: PiknikOlimpijski 3.09 04.09.06, 22:38
                            img306.imageshack.us/img306/2203/dsc0022vl1.jpg w zasadzie wiecej nie
                            bylo do ogladania...
                            • rano1 Re: PiknikOlimpijski 3.09 05.09.06, 22:32
                              krakers1 napisał:

> img306.imageshack.us/img306/2203/dsc0022vl1.jpg w zasadzie
                              wiecej nie
                              > bylo do ogladania...

Nieprawda. Kto był do końca ten więcej zobaczył i usłyszał. Potem, po
                              prezentacji TdF był jeszcze koncert krzysztofa Krawczyka ;oD
                    • roweroraffi Re: PiknikOlimpijski 3.09 05.09.06, 01:19
                      rano1 napisał:

> roweroraffi napisał:
                      >
                      > > Źle nie było. Tylko impreza beznadziejna. Na teatralnym nuda i smety. Nic
                      > > ciekawego dla rowerzysty chyba nie było.
                      >
                      > Zależy dla kogo beznadziejna. Dla fanów Formuły 1 i Tour de France na pewno nie
                      > .

Nie wiem czy mozliwość zobaczenia bolidu z 20m nad głowami dzikiego tłumu to
                      taka super frajda. Mnie osobiscie nie powaliło. Miała byc też jakas prezentacja
                      ekip touru, a zamiast tego tylko jakiś cieć próbował sobie podziurawić zderzak
                      fiata (w barwach touru) moją korbą. Też nie powala.
                      • czajnik74 Re: PiknikOlimpijski 3.09 05.09.06, 12:18
                        roweroraffi napisał:

> rano1 napisał:
                        >
                        > > roweroraffi napisał:

> Nie wiem czy mozliwość zobaczenia bolidu z 20m nad głowami dzikiego tłumu to
                        > taka super frajda. Mnie osobiscie nie powaliło.
                        wiesz my z Cosmitem przyjechaliśmy koło 18 i spokojnie bez dzikiego tłumu
                        zobaczyliśmy bolid.

Miała byc też jakas prezentacja

i była jakbyś poczekał do 18,30 - ze swadą prowadzona przez Tomka Jarońskiego.

i chyba Ci się imprezy jakieś pomyliły - a nic powalić warszawiaków nie miało.
                        coś Ty myślał - że TDP do TDF? przecież nie oszukujmy się to jest
                        PROWINCJONALNY wyścig w Europie. Pro-Tour nic tu nie zmienia. Jeśli od 10 lat
                        Lang nie może zrobić nawet etapu - prologu po stolicy, to tymbardziej Cię nic
                        nigdy nie powali. A z tego co wiem samochody z każdego `turu` pełnią fukcję
                        reklamy i tworzą wizerunek, więc jeśli oczekiwałeś kilka setek Colnago to nie
                        ta impreza.
                        A tak na marginesie - Cosmit wreszcie odebrał swoje Colnago Formula1.
                        Zdjęcia przy okazji pokaże.
                        • roweroraffi Re: PiknikOlimpijski 3.09 05.09.06, 13:02
                          czajnik74 napisał:

> Miała byc też jakas prezentacja
                          > i była jakbyś poczekał do 18,30 - ze swadą prowadzona przez Tomka Jarońskiego.

Od 14 miałem czekać? Byłby sens, gdyby w międzyczasie coś się tam działo. A tak
                          to jedyne co tam robiłem to pozowałem do zdjęć z rowerem. A to szybko meczy.

> coś Ty myślał - że TDP do TDF? przecież nie oszukujmy się to jest
                          > PROWINCJONALNY wyścig w Europie. Pro-Tour nic tu nie zmienia. Jeśli od 10 lat
                          > Lang nie może zrobić nawet etapu - prologu po stolicy, to tymbardziej Cię nic
                          > nigdy nie powali.

Nie wiem jak wyścig, bo z natury chetniej jezdżę na rowerze niż ogladam jadące
                          rowery, ale po pikniku spodziewam się, że coś się będzie tam działo.

> A z tego co wiem samochody z każdego `turu` pełnią fukcję
                          > reklamy i tworzą wizerunek

Jeżeli wizerunek TdP tworzy ten kierowca co to na siłę chciał pokazac, ze
                          klaksonem robi się droge między pieszymi a potem parkuje się na rowerach, to
                          współczuję sponsorom-wywalili sporo kasy w błoto.

> więc jeśli oczekiwałeś kilka setek Colnago to nie
                          > ta impreza.

Oczekiwałem, że zobaczę lub wsiądę choć na jeden rower, że będę mógł obejrzeć
                          jakieś ciekawostki techniczne na stoiskach firm rowerowych, lub grup kolarskich.
                          Zobaczyłem duzo Fiatów, kilka rowerów na dachu BMW, które z resztą widziałem
                          nieraz z bliższej odległości pod serwisem Dudy na Tarchominie i kilka Krosów
                          gdzies schowanych z boku. A no i stoisko banku, radia itp...

> A tak na marginesie - Cosmit wreszcie odebrał swoje Colnago Formula1.

Że Wam sie jeszcze te kitowanie nie znudziło.
                          • czajnik74 Re: PiknikOlimpijski 3.09 05.09.06, 15:28
                            roweroraffi napisał:
                            > > A tak na marginesie - Cosmit wreszcie odebrał swoje Colnago Formula1.
                            >
                            > Że Wam sie jeszcze te kitowanie nie znudziło.
                            wiesz, przykro mi ale publicznie będziesz musiał mnie przeprosić - mylisz się.
                          • rano1 Re: PiknikOlimpijski 3.09 05.09.06, 22:38
                            Nie narzekaj, Raffi.
                            Kilkanaście lat temu i dawniej mieliśmy zupełnie szare ulice, oddziały ZOMO. Na
                            pocieszenie był Wyścig Pokoju gwiazd kolarstwa ze wschodniej połowy Europy.
      • beatboxer Re: PiknikOlimpijski 3.09 04.09.06, 23:03
        Moja relacja jest na stronie zjazd.cba.pl/aktualnosci.html . Wiało nuda
        po prostu i tyle :P:P

PS :
        uwaga bo poziomka Raffiego może pokaleczyc :P:P
        • roweroraffi Re: PiknikOlimpijski 3.09 05.09.06, 01:21
          beatboxer napisał:

> PS :
          > uwaga bo poziomka Raffiego może pokaleczyc :P:P

Tylko jak się ma taki talent jak Ty. Nie dość, że równowagi nie masz, to jeszcze
          jakims cudem sie pokaleczyłes jadąc. Jak, do dziś pozostaje dla mnie
          niezrozumiałe :-P
        • rano1 Re: PiknikOlimpijski 3.09 05.09.06, 22:41
          Jak pisałem wcześniej - to nie była impreza dla rowerzystów jako takich, ale dla
          fanów F1, Roberta Kubicy i TdP. Czajnik to nawet na koniec dotarł, ale dotarł.

Dlatego wszystko kwestia gustu. Znam takich rowerzystów, dla których nudą jest
          np. WMK

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka