storm00 20.02.07, 01:14 Wchodze na stronę: www.masa.waw.pl/2007/0223.htm I nie widzę mapki - ciągle "Mapa wkrótce". czy to "wkrótce" - oznacza że na godzinę przed przejazdem się pojawi, czy może jednak wcześniej? Link Zgłoś Obserwuj wątek
mackofff Re: Gdzie jest mapka? 20.02.07, 11:01 storm00 napisał: > Wchodze na stronę: > www.masa.waw.pl/2007/0223.htm > I nie widzę mapki - ciągle "Mapa wkrótce". czy to "wkrótce" - oznacza że na god > zinę przed przejazdem się pojawi, czy może jednak wcześniej? Jeśli tak bardzo Ci na niej zależy to czemu sam jej nie zrobisz? Gdybym miał trochę wolnego czasu to mapka by już była. Link Zgłoś
szczurrru Re: Gdzie jest mapka? - tu jest mapka: 20.02.07, 14:32 tu macie mapke tnij.org/mapa_masa0207 robilem ja w 5 minut, mackofff, wiec sie nie wykrecaj ze nie masz czasu :] jak cos to zglos sie do mnie po kod html do niej zeby na strone wrzucic Link Zgłoś
mackofff Re: Gdzie jest mapka? - tu jest mapka: 20.02.07, 14:55 teraz ją skopiuj do programu graficznego. dokładnie obrób, podpisz trasę, pokaż kolejność przejazdu, dodaj dystans i zapisz do pliku graficznego. aha. i nie przekrocz 900 pikseli na wysokość i skompresuj jakościowo, żeby się szybko otwierała. Link Zgłoś
szczurrru Re: Gdzie jest mapka? - tu jest mapka: 20.02.07, 15:02 dystans jest, obrobka i podpisywanie nie sa potrzebne, o ile ustawisz se hybrid/map. A jak nie masz na cos czasu to po porstu sie tego nie chwyta, tylko porusz ta sprawe na nastepnym spotkaniu przewdmasowym ze nie radzisz sobie z roibieniem mapki. PS: aha i kolejnosc przejazdu dla osoby ktora nie jest pijana/totalym glabem/chorym na oczy jest czytelna :> ruch w polsce jest prawostronny ;> Link Zgłoś
mackofff Re: Gdzie jest mapka? - tu jest mapka: 20.02.07, 15:06 uwaga. od dnia dzisiejszego szczuru robi mapki na stronę. nie wiem jak je zamiescisz bo ja napewno tego nie zrobie. dziekuje. Link Zgłoś
roweroraffi Re: Gdzie jest mapka? - tu jest mapka: 20.02.07, 16:33 mackofff napisał: > nie wiem jak je > zamiescisz bo ja napewno tego nie zrobie. dziekuje. Wyluzuj Maćkofff. Jak Szczurrru skończy przygotowywać mapkę (wrzucenie trasy to niestety dopiero początek), tak by ta była na tyle mała, by się tam mieściła, wrzuć na stronę i uśmiechnij się ładnie, że miałeś mniej roboty. O to Cię proszę ja-jarząbek ;-) Link Zgłoś
szczurrru Re: Gdzie jest mapka? - tu jest mapka: 20.02.07, 16:38 a kto mowi ze to zrobie ;-> Jak juz pisalem nie kwapie sie zbytio do tego ;p Link Zgłoś
roweroraffi Re: Gdzie jest mapka? - tu jest mapka: 20.02.07, 16:40 szczurrru napisał: > a kto mowi ze to zrobie ;-> Ty, przecież to "tylko pięć minut" :-P > Jak juz pisalem nie kwapie sie zbytio do tego ;p No to trudno, wygląda jednak, że mapek nie będzie. Link Zgłoś
roweroraffi Re: Gdzie jest mapka? - tu jest mapka: 20.02.07, 15:47 szczurrru napisał: > dystans jest, obrobka i podpisywanie nie sa potrzebne, o ile ustawisz se > hybrid/map. Z całym szacunkiem Szczurrru, ale ta mapka w tej wielkości jest jednak upierdliwa w przeglądaniu i długo się ładuje, więc obróbka o której mówi Maćkofff raczej by się jednak przydała. Z drugiej strony lepsze to co jest, niż nic, więc cieszę się, że się tym zająłeś ;-) > A jak nie masz na cos czasu to po porstu sie tego nie chwyta Jak ja bym chciał, by każda sprawa, którą się nie chce zajmować lub, na którą nie mam czasu, mogła zostać przekazana komuś innemu i dzięki temu szybko i sprawnie wykonana :-) Tylko niestety wszystkie znaki wskazują, że tak nie jest. Chociażby na podstawie tych wałkowanych przeze mnie ulotek, na których rozdawanie dobry pomysł podrzucono mi ostatnio. Spróbujemy już na najbliższej Masie i zobaczymy! > tylko > porusz ta sprawe na nastepnym spotkaniu przewdmasowym ze nie radzisz sobie z > roibieniem mapki. I co? Zgłosisz się wtedy? To może już po prostu dokończ co zrobiłeś, a Maćkoff wrzuci na stronę. Po co czekać miesiąc do spotkania? > PS: aha i kolejnosc przejazdu dla osoby ktora nie jest pijana/totalym > glabem/chorym na oczy jest czytelna :> ruch w polsce jest prawostronny ; > 62; Tu akurat się zgodzę. Choć z drugiej strony to pamiętam czasy, gdy mapek nie było w ogóle i każdy, kto "nie był pijany/totalnym głąbem/chorym" był w stanie sobie ją sam zrobić, lub nawet przeanalizować w pamięci w domu na podstawie trasy podanej od miesiąca, nie robiąc z tego powodu problemu. Luksus rozpieszcza :-P Link Zgłoś
szczurrru Re: Gdzie jest mapka? - tu jest mapka: 20.02.07, 15:51 upierdliwa w przegladaniu? jest interaktywna tak jak cale google maps wiec mozna se oddalic/przyblizyc wedle uznania Link Zgłoś
roweroraffi Re: Gdzie jest mapka? - tu jest mapka: 20.02.07, 16:39 szczurrru napisał: > upierdliwa w przegladaniu? jest interaktywna tak jak cale google maps wiec mozn > a > se oddalic/przyblizyc wedle uznania Tylko, przynajmniej na moim łączu, to trwa wieki. Przeglądanie całej trasy staje się tak upierdliwe, że szybciej i wygodniej jest wziąć mapę papierową i skorzystać z trasy opisowej na stronie. Że nie wspomnę o drukowaniu tego ;-) Ale ok, mapka jest, innej nie będzie. Musi więc wystarczyć ludziom. Podrzuć ją jeszcze tylko na Grono, bo tam zdaje się też był temat o mapce i też ludzie na jakąś mapkę czekali. Z mojej strony chyba EOT. Link Zgłoś
szczurrru Re: Gdzie jest mapka? - tu jest mapka: 20.02.07, 16:43 na gronie juz jest. a nawet jak cos to nie mam czym obrobic bo gdzies zgubilem corela... Link Zgłoś
mnich_natolin Re: Gdzie jest mapka? - tu jest mapka: 20.02.07, 17:29 > Ale ok, mapka jest, innej nie będzie. Musi więc wystarczyć ludziom. Podrzuć ją > jeszcze tylko na Grono, bo tam zdaje się też był temat o mapce i też ludzie na > jakąś mapkę czekali. To jest dobre rozwiazanie zeby nikt nie czekal. Po co jest ten napis mapka niebawem czy cos takiego? jak by nie bylo to by nie bylo problemu. a tak wyglada to tak ze nikt sie tym nie zajmuje Link Zgłoś
roweroraffi Re: Gdzie jest mapka? - tu jest mapka: 20.02.07, 17:34 mnich_natolin napisał: > To jest dobre rozwiazanie zeby nikt nie czekal. Po co jest ten napis mapka > niebawem czy cos takiego? jak by nie bylo to by nie bylo problemu. a tak wyglad > a > to tak ze nikt sie tym nie zajmuje Dokładnie, zdjąć napis i po sprawie. A jak ktoś zacznie robić mapki, to się wróci do tradycji ich publikowania. Link Zgłoś
mackofff Re: Gdzie jest mapka? 20.02.07, 18:08 Aha i od dziś nie zajmuję się już stroną masową także wszelkie sugestie, uwagi i inne prośby proszę składać spowrotem do Skelera. Link Zgłoś
storm00 Re: Gdzie jest mapka? 21.02.07, 02:04 Dziwni jesteście... Czy tak trudno było opisać jak się robi mapkę komuś (choćby i mnie) i przekazać ten obowiązek komuś? Ale nie, lepiej się wykłócić o nie wiadomo co a na koniec zdjąć obrazek "mapa wkrótce" ze strony www.masa.waw.pl/2007/0223.htm . Rozumiem - szkoła, dzieci, rodzina, praca, studia, poprawki, sesja - itd itp - ale to nie oznacza, że to koniec. Można się pdozielić orbota, przekazać komuś innemu - i nic się z tym złego nie dzieje. Nikt nikomu nie ma nic za zle - pzao tym, że wziął na siebie jakiś obowiązek i inni oczekują jego wypełnienia. Nie umiesz, nie możesz, nie chcesz - powiedz. I na koniec obrobiony screen z mapką jako tako, może sie komu nada: images21.fotosik.pl/8/d40ccdc2cfa77a29med.jpg Link Zgłoś