Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Bike O Meter

28.04.07, 21:26
    Mam pytanie odnośnie tego zestawu do siemensa m65. Korzystałem z niego dośc
    długo i sprawdzał się świetnie. Niestety ostatnio w wyniku małego wypadku
    przerwał mi się kabel od sensora do sanek. Czy ktoś wie jak można takie coś
    naprawic? Czy da się to jakoś przylutowac? Jeśli tk to jak, bo juz próbowałem
    paru sposobów i nic. Czy może wymienic ten kabel jakoś? Szkoda mi tego
    zestawu. Ostatecznie kupiłbym sobie drugi, ale nigdzie takich nie można
    dostac, nawet na allegro.
    Obserwuj wątek
      • Gość: pegaz Re: Bike O Meter IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.07, 15:50
        Widziałem nie tak dawno na allegro za coś koło 80zł. Tak więc musisz po prostu szukać.

Tak z ciekawości, wykorzystujesz to całe planowanie tras? Jak kiedyś czytałem opisy, to raczej żmudna robota. Wtedy to ustrojstwo kosztowało 200zł, co na swoje możliwości wydawało mi się zdecydowanie za drogo.
        • maksior5 Re: Bike O Meter 29.04.07, 22:49
          Jeżde po znanych terenach głównie, więc nie wykorzystuje. To nie jest prawdziwy
          gps, więc wystarczy ominąc skręt, skorzystac ze skrótu i cała trasa "leży".
          Planowanie tras z map to rzeczywiście żmudna robota, przy wykorzystaniu już raz
          przejechanej drogi, sprawa jest prosta. Dla mnie sporym ułatwieniem była by
          możliwośc podawania współrzednych geograficznych i na tej podstawie obliczania
          trasy. TEn moduł pewnie by się świetnie sprawdzał na zasadzie: sciągnąc trasę,
          wgrac i pojechac, ale w necie dla Polski, a już w szczególności moich okolic
          tras nie ma prawie wcale. A sam zestaw się świetnie sprawdza jako licznik, ze
          szczegółowymi statystykami, wykresem prędkości i wieloma funkcjami.
          • j666 Re: Bike O Meter 30.04.07, 10:23
            Poszukaj na niemieckim ebaju.
            Właściwie to też potrzebuję ten uchwyt, bo mam gdzieś używany M65 kupiony jako
            backup na żagle.
            Ale z drugiej strony myśle alternatywnie o uchwycie do GPS i nie mogę się
            zdecydować (trochę drogie te fabryczne uchwyty od gps).
            Tylko te uchwyty na kierownicy to straszna gadżetologia, brr...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka