Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

prosze o rade:)

16.07.03, 17:57
    chce kupic rower w cenie ok.500-800 zl do jezdzenia glownie po krakowie ale
    tez poza miastem, jestem dziewczynka, w ogole sie na tym nie znam wiec bardzo
    prosze o pomoc chcialabym zeby jednak bylo to najlepsze co moge kupic za te
    pieniadze. Prosze o ardy dotyczace firm i wyposazenia ktore rowerek powinien
    posiadac z gory bardzo dziekuje:)
    Obserwuj wątek
      • jarsoon Re: prosze o rade:) 16.07.03, 20:39
        pomaranczowo napisała:

> chce kupic rower w cenie ok.500-800 zl do jezdzenia glownie po krakowie ale
        > tez poza miastem, jestem dziewczynka, w ogole sie na tym nie znam wiec bardzo
        > prosze o pomoc chcialabym zeby jednak bylo to najlepsze co moge kupic za te
        > pieniadze. Prosze o ardy dotyczace firm i wyposazenia ktore rowerek powinien
        > posiadac z gory bardzo dziekuje:)

poszukaj w postach wczesniej, a jak bedziesz cos kupowala to wez pod uwage
        firme;-) nie kupuj jakiegos cuda na sprezynach za 500 zl. lepiej kupic jakiegos
        sztywniaka ale firmowego, w tym segmencie cenowym raczej nie zaszalejesz a jak
        kupisz to i tak pokochasz swoj nowy rowerek;-)) niezaleznie od ceny bedzie dla
        ciebie najlepszy;-)))

ja dwa lata temu majac troszke wiekszy budzet kupilem rowerek typu giant i
        jestem b. zadowolony;-) moze nie robie tysiecy kilometrow ale jeszcze nie
        spotkala mnie jakas wielka awaryja;-) jezdze w sezonie jakies 200-300 km
        miesiecznie;-))ot takie male sportowe wypadziki!

milego rowerowania
        jarek
        • pomaranczowo troche poczytalam ale.. 16.07.03, 22:50
          Dzieki Jarku,
          troche rzeczywiscie poczytalam na forum i innych stronach i teraz juz wiem ze
          przeznacze chyba jednak troche wiecej, z tego co wyczytalam przypadly mi do
          gustu rowery UNIBIKE np modele z serii city jak nexus tylko czy to rzeczywiscie
          dobry pomysl? czy lepiej zainwestowac w authora albo meride a nie firme polska?
          przeczytalam pare opinii i generalnie bardzo roznia sie miedzy soba. Poza tym
          nie wiem czy do moich celow powinnam wybrac rower trekkingowy, miejski,
          crossowy,land cruiser?? wszystkie dla mnie wygladaja i spelniaja w miare
          podobne funkcje??
          • utah75 za 500 zloty nigdy firmowy!!!!!!! 17.07.03, 09:40
            witaj
            nie sluchaj pseudo-fachowcow co ci radza kupic niby-markowy rower tajwanskich
            producentow typu Giant czy Merida...za te pieniadze kupisz anwet po obnizkach
            sezonowych od tych producentow tylko najtanszy chlam ktory bazuje na
            przekonaniu ze kazdy Giant to extra rower...ale tak nie jest. ZA marke tez sie
            placi wiec za taki pieniadz oferuja oni najtanszy osprzet (zwykle Shimano TY-38
            lub 40) chamskie stalowe ramy i nawet kierownica bez sterow....
            Moja rada- poszukaj czegos od POLSKICH PRODUCENTOW takich jak MAgnum, czy od
            niedawna KROSS. Te rowery sa skaldane w Polsce z komponentow ze wschodu (z
            Tajwanu glownie) i dzieki temu maja niska cene i niezla jakosc bo elementy
            konstrukcji takie jak ramy, osprzet sa produkowane w tych samych niemal
            fabrykach co te od Gianta...Po sezonie kupisz tanszy rowerek moze nawety na
            ALTUSIE za te pieniadze...no i oczywiscie szukaj hardtaila (czyli taki rower z
            tylko przedznim amortyzowany widelcem...) . JA polecam MAgnum MG 600...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka