Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Które narzędzie wybrać?

25.04.08, 11:16
    Doradźcie proszę. Chciałabym zrobić prezent mojemu rowerzyście, który bardzo
    lubi majsterkować przy naszych rowerach. Znalazłam w necie Crank Bros Multi 17
    cena ok. 100zł. Natomiast pan w sklepie rowerowym namawiał mnie na Kellysa w
    cenie 35 zł. Co do jakości Kellysa mam wątpliwości - rękawiczki tej marki
    bardzo szybko sie popruły, ale może narzędzia mają lepszej jakości? Czy
    CrankBros przepłacam za firmę?
    Obserwuj wątek
      • tomek19641 Re: Które narzędzie wybrać? 25.04.08, 11:41
        jeżeli ma posłużyc latami kup narzędzia crank brosa, topeaka,
        parktoole a.
        pzdr.
        • kingfish79 Re: Które narzędzie wybrać? 25.04.08, 13:04
          to prawda, lepiej dolozyc i miec na lata.
          pozdrawiam
          S

tomek19641 napisał:

> jeżeli ma posłużyc latami kup narzędzia crank brosa, topeaka,
          > parktoole a.
          > pzdr.
          • Gość: doswiadczony Re: Które narzędzie wybrać? IP: *.chello.pl 25.04.08, 15:05
            To prawda - tanio znaczy drogo. Sam sie o tym przekonalem kupujac tani wyciskacz
            sworzni lancucha. Zlamal sie bolec i wyciskacz do wyrzucenia.

Szczegolnie prezent powinien byc dobrej jakosci. Nie obawiaj sie ze przeplacisz
            za dobra firme. Sa rzeczy, ktorych wykonanie i dzialanie nie zmieni sie przez
            nastepnych nascie lat i przezyja (odpukac) swego wlasciciela.
      • Gość: Jacu Re: Które narzędzie wybrać? IP: *.icpnet.pl 26.04.08, 02:26
        Warto dodać że multi-tool jest dobry do zabrania ze sobą na dalszą wycieczkę,
        ale do majsterkowania przy rowerze się średnio nadaje - dużo wygodniejsze są
        oddzielne narzędzia - zestaw niepołączonych kluczy.

Chlubnym wyjątkiem jest to narzędzie:
        www.parktool.com/products/detail.asp?cat=11&item=MT%2D1
        Nie jest może efektowne, składane, ale za to małe, b.lekkie i b.wygodne w
        użyciu. Tym niepozornym kluczykiem odkręcisz wszystko to co gadżeciarskimi, 2x
        cięższym multi-toolem, a nawet więcej.

Wybór kieszonkowego narzędzia powinien być dostosowany do roweru - po co wozić
        klucze do śrubek których w rowerze nie ma...

> Czy CrankBros przepłacam za firmę?
        Tak, ale CB produkuje unikalne i pomysłowe produkty, niestety multitool'e robią
        zupełnie standardowe...
        • Gość: xxx Re: Które narzędzie wybrać? IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.08, 09:46
          > Warto dodać że multi-tool jest dobry do zabrania ze sobą na dalszą wycieczkę,
          > ale do majsterkowania przy rowerze się średnio nadaje - dużo wygodniejsze są
          > oddzielne narzędzia - zestaw niepołączonych kluczy.

a ja wręcz odwrotnie, w domu używam "scyzoryka", bo jestem bałaganiarz i dobrze
          jest mieć wszystko w jednym narzędziu a na wycieczkę zabieram tylko 2-3 imbusy.
          Nie rozumiem czemu multitool niby średnio się nadaje do majsterkowania, używam
          go bez problemu od roku, i wygodniej sie go trzyma niż goły imbus, czy nawet
          taki co ma rączkę. Wszystko nim odkręcam i przykręcam i o dziwo jakoś sie trzyma...
          A tym narzędziem parktoola u siebie już bym np. nie wyregulował położenia
          siodełka, no chyba że bym go co ćwierć obrotu przekładał...
        • gimlak1 Re: Które narzędzie wybrać? 09.10.13, 19:56
          duży wybór dobrych multitooli i scyzoryków doskonałych na wycieczki rowerowe znajdziecie na ostry-sklep.pl
          • Gość: abc SPAM! IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.13, 22:19
            SPAMER!

.
      • Gość: megan Re: Które narzędzie wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.08, 21:02
        polecam firmę topeak mam ich klucze od 6 lat, na każdym zbiorowym wyjeździe
        wszyscy chcą używać tylko tych, więc przeszły przez różne ręce a są jak nowe
      • mak2008 Re: Które narzędzie wybrać? 30.04.08, 10:29
        Radzę wybrać narzędzia Topeak, są dostępne m.in. w Bikemanie. Sam
        ich używam od kilku lat, sprawdziły się wyśmienicie. Bardzo porządne
        wykonanie, wysoka jakość kluczy. Warto kupić.
      • joanna_nn2 Kupilam Crank Bros 11.05.08, 19:54
        Skoro prezent to jeszcze chciałam żeby wyglądał :) Mój ucieszył się, miał błysk w oku, ale zabrał jeszcze inne narzędzia(pojechaliśmy na początku maja do Czech) W trakcie wycieczek uzywał tylko CB :) Mam nadzieję, że nie dlatego aby sprawić mi przyjemność...
        Dziękuję za wasze uwagi.
      • Gość: abc Spamer! IP: *.zeo.pl 17.10.13, 13:01
        Przecież napisała, że już kupiła. Więc po co ten post?

SPAM!

P.s. A zestaw z linku nędzny, nie wart tych pieniędzy.

.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka