motylk-kk
14.04.13, 20:07
Jestem mamą Joasi ur w 29tc z wagą 1480g retinopatią 1 st bez laserów w maju skończy 3 lata. Przez 1,5 roku byliśmy pod stałą kontrolą okulisty nic nie wskazywało ma to że jest problem z oczami wszystko ładnie pięknie retinopatia się całkowicie wycofała, wcześniactwo poszło w niepamięć Joasia nie zezuje nie mam oczopląsu. Rutynowe badanie okulista -15 lewe oko płacz rozpacz po atropinie -10. Byliśmy w CZD na VEP ze stymulacji oka lewego uzyskano zapis o morfologii "W", z odpowiedzi N75. P 100 o prawidłowych latencjach oraz N145 o wydłużonej latencji przy obniżonej amplitudzie. Zapis VEP na pograniczu normy z wyraźną asymetrią amplitudy odpowiedzi korowej. obniżona amplituda odpowiedzi korowej ze stymulacji oka lewego sugeruje obniżenie ostrości widzenia. Co można zrobić? Do jakiego lekarza się udać? w Polsce Europie gdzie kol wiek... jestem tym przerażona, nie wiem co mam robić. Proszę Was poradźcie podpowiedzcie każda wasza rada będzie na wagę złota. W sobotę idziemy do spectrum na "przymiarkę" soczewki