aneta-1989 10.10.13, 19:01 Witam jaką córka ma dokladnie wade wzroku i jaki ma przyznany stopien niepelnosprawnosci? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tata_gabrysi Re: Pytanie do taty Gabrysi 10.10.13, 21:18 Dla dzieci do lat 16 nie określa się stopnia niepełnosprawności. Wada wzroku nie jest miarą możliwości wzrokowych dziecka. Na funkcjonowanie wzrokowe wpływa np. mierzalna ostrość wzroku, której u tak małych dzieci nie da się jeszcze autorytatywnie stwierdzić. Pozdr., T. Odpowiedz Link
aneta-1989 Re: Pytanie do taty Gabrysi 04.11.13, 17:05 Witam od kiedy córka ma orzeczenie i jaki okulista wypisywał panu zaświadczenie o stanie zdrowia dla córki? Odpowiedz Link
tata_gabrysi Re: Pytanie do taty Gabrysi 04.11.13, 17:16 Witam, Czemu mają służyć te pytania? Pozdr., T. Odpowiedz Link
aneta-1989 Re: Pytanie do taty Gabrysi 04.11.13, 18:44 A cos jest w nich złego?Pan też zadaje pytania na forum. Odpowiedz Link
tata_gabrysi Re: Pytanie do taty Gabrysi 04.11.13, 19:25 Owszem, zadaję pytania w celu uzyskania pomocy od innych lub takiej udzielenia. Pani dotychczasowa aktywność na forum: forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=&author=aneta-1989&title=&forum=dzieci+s%C5%82abowidz%C4%85ce nie wskazuje, że jest Pani osobą wiarygodną, a umieszczane wpisy wydają się być reklamą. Pozdr., T. Odpowiedz Link
jussi.jaro Re: Pytanie do taty Gabrysi 04.11.13, 19:36 Tato Gabrysi, Pewnie aneta-1989 chciała polecić Ci bardzo dobrego specjalistę ;) Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać. Odpowiedz Link
aneta-1989 Re: Pytanie do taty Gabrysi 04.11.13, 20:04 Ja jestem uczciwa a nie jakaś podejrzana osoba i u mnie żadnej reklamy nie ma to chyba pan jest niewiarygodny. Jak można tak oceniać osobe czy moje teksty są jakies podejrzane raczej nie to o co panu chodzi? Odpowiedz Link
tata_gabrysi Re: Pytanie do taty Gabrysi 04.11.13, 20:29 Ja nie rozpatruję Pani uczciwości tylko stwierdzam fakty, które wskazują iż, cyt. mój poprzedni wpis "Pani dotychczasowa aktywność na forum: forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=&author=aneta-1989&title=&forum=dzieci+s%C5%82abowidz%C4%85ce nie wskazuje, że jest Pani osobą wiarygodną, a umieszczane wpisy wydają się być reklamą." Nt. mojej wiarygodności rodzice na tym forum myślę, że mają wyrobione zdanie. Na tym pozwoli Pani, że zakończę ten wątek bo nie widzę celu kontynuowania tej dyskusji. Pozdr., T. Odpowiedz Link
aneta-1989 Re: Pytanie do taty Gabrysi 04.11.13, 20:40 Ja też już nie mam zamiaru z panem pisac to chyba pan jest jakis nieuczciwy i niech sie pan zastanowi co pisze ja prosze o porady czy to jest podejrzane? Odpowiedz Link
ujutno Re: Pytanie do taty Gabrysi 05.11.13, 13:36 Myślę, że zadawanie pytań o szczegóły jest niestosowne. Jeśli poświęci pani lekturze forum choć jeden wieczór, personalne zadawanie pytań będzie zbędne. Wklejam link dotyczący orzeczenia o niepełnosprawności. forum.gazeta.pl/forum/w,37296,141048905,141048905,Orzeczenie_opinia_zasilki_dodatki_.html Odpowiedz Link
ujutno Re: Pytanie do taty Gabrysi 05.11.13, 13:46 Ponad to z tego co możemy przeczytać wiemy, że jesteś dorosłą osobą z dysfunkcją wzroku, obniżoną ostrością po retinopatii (która się cofnęła! Mogłabyś napisać o tym słów parę bo to według mojej wiedzy niemożliwe bez względu na stopień). Masz oczopląs rotacyjny i leczysz się u prof Prosta (w Okulistyce Dziecięcej? Profesor przyjmuje dorosłych?). Pytasz o orzeczenie... Jeśli jesteś dorosła zapewne już masz takie. To forum gromadzi rodziców dzieci z dysfunkcją wzroku. Jesteś rodzicem? Jesteś na forum i zadajesz pytania bo? Czego dotyczy Twój problem? Chętnie pomożemy. Odpowiedz Link
aneta-1989 Do ujutno 05.11.13, 23:59 Mam wadę wroku od urodzenia mam astygmatyzm nerw uszkodzony rozwineły mi się fałdy na siatkówce przechodzace przez plamke tak mam orzeczenie na stałe Profesor przyjmuje też dorosłych.przeciez po to jest forum żeby sie poradzic.Napisz ty cos o sobie.Jest to możliwe przecież jezdze do prof i on mi wszystko tlumaczyl co do wady wzroku. Odpowiedz Link
ujutno Re: Do ujutno 06.11.13, 10:45 Jasne. Po to jest forum. Potrzebna Ci rada? W czym rzecz? Pomożemy. Odpowiedz Link
aneta-1989 Re: Do ujutno 06.11.13, 21:38 Czy wniosek o udostępnienie dokumentacji medycznej wypełnia prof.Prost czy trzeba samemu wypełnić i do prof odesłać? Odpowiedz Link
ujutno Re: Do ujutno 08.11.13, 12:40 Nie słyszałam o czymś takim jak wniosek o udostępnienie dokumentacji medycznej. Więc nie pomogę. Z praw pacjenta wynika, że ma on prawo dostępu do wszelkiej dokumentacji na temat jego stanu zdrowia. Zatem nawet jeśli musisz taki wniosek złożyć (w jakiej placówce oczekują wniosku?) to powinien on być podpisany i wypełniony przez Ciebie, a nie przez profesora. Odpowiedz Link
aneta-1989 Re: Do ujutno 08.11.13, 23:05 Chyba teraz trzeba widziałam na stronie profesora.Bedę u niego za miesiąc na wizycie to się zapytam. Odpowiedz Link
aneta-1989 Do taty Gabrysi 17.11.13, 21:10 Chciałam napisać tylko jeszcze że pytalam pana o orzeczenie i zaswiadczenie o st zdrowia bo chodzilo mi o wniosek o udostepnienie dokumentacji medycznej u prof Prosta czy pan taki wypelnial bo od stycznia tego roku chyba trzeba tylko o to mi chodzilo o nic wiecej mam wade wzroku od urodzenia o czym już pisalam. Gdybym nie miala to bym tutaj nie pisala bo nie byloby takiej potrzeby. Odpowiedz Link
beataklaudia Re: Do taty Gabrysi 24.11.13, 12:02 co do wyciągnięcia dokumentacji od prof. Prosta, to faktycznie jest to nieco bardziej skomplikowane niż w innych gabinetach, ja jak wyciągałam do orzeczenia to też coś tam musiałam napisać, coś typu "wniosek" i wysłać faksem , coś musiałam zapłacić i wtedy mi wysłali pocztą. Niestety u profesora jest z problem jak trzeba nawet jakieś zaświadczenie...oczywiście jeśli jest to przy okazji wizyty to profesor wypełnia na miejscu i "gratis" , ale jeśli coś takiego trzeba uzyskać zdalnie, to najpierw trzeba wypełnić kolejny wniosek, przelać 50 zł i dopiero wtedy wysyłają :( No chyba, że coś się ostatnio zmieniło... Beata Odpowiedz Link