01.01.06, 14:41
Czy któraś z mam korzysta z pomocy ośrodka dla rodziców dzieci niewidomych i
słabowidzących Tęcza? Chętnie dowiedziałabym się czegoś więcej. Ja jeżdżę z
Kacperkiem do Tęczy w W-wie co 3-mie do psychologa i co jakiś czas do
okulisty.
Obserwuj wątek
    • nemiki1 Re: Tęcza 02.01.06, 14:35
      My również jestesmy pod opieką Tęczy. Nie wiem skąd jesteście, ale
      prawdopodobnie nie mieszkacie w Wa-wie czy okolicach, bo my mamy spotkania z
      rehabilitantką ruchu raz w tygodniu, a z psycholog raz na dwa tygodnie.
      Okulista tylko raz do roku, bo jeździmy częściej do Prosta.

P.S. Jesteśmy z Piaseczna.
      • renita1 Re: Tęcza 02.01.06, 15:06
        My jesteśmy z podkarpackiego, z małego miasteczka z okolic Tarnobrzega. Ale
        Warszawę dobrze znam, bo mieszkałam tam przez 3 lata po studiach razem z mężem
        i pracowałam. Ja mam wizytę u Prosta na 10 stycznia - czy to naprawdę dobry
        specjalista?
    • olamaja Re: Tęcza 03.01.06, 08:49
      My jeżdziliśmy z mają do Tęczy przez w sumie 1,5 roku. Raz na dwa tygodnie na 2
      godziny: terapia widzenia i orientację w przestrzeni. U psychologa byliśmy w
      tym czasie raz. Co do prof. Prosta ja osobiście mam niemiłe wspomnienia, ale to
      oczywiście subiektywna ocena.
    • przemo99 Re: Tęcza 04.04.06, 00:07
      Jestem tatą 5-letniego Maciusia .Maciek widzi bardzo mało , ma poczucie światła , i rozróżnia bardzo duże przedmioty w dużym oświetleniu.Jeżdźimy z nim do Tęczy od 3-go miesiąca życia ( jesteśmy z Płocka ).Są to obecnie wizyty 1 raz w miesiącu (wcześniej były częściej )- zawsze jest konsultacja z psychologiem - z Panią Moniką oraz zajęcia manualne , z terapii widzenia , a okresowo jeszcze logopeda, czasami rehabilitant i okulista.Nasze wrażenia są bardzo dobre , sam Maciej uwielbia tam jeździć.Mały rozwija się świetnie , chodzi do przedszkola integracyjnego , ma kolegów i koleżanki ,jeździ na rowerze , łyżwach , jednym słowem staramy się zapewnić mu normalny świat.I myślę , że duża w tym zasługa Tęczy.Na początku , kiedy świat się nam zawalił na głowę dali nam nadzieję na w miare normalne życie.Współpracują też z przedszkolem w Płocku.Tak więc wrażenia jak najbardziej pozytywne i polecamy ! A co do prof Prosta to mało kontaktowy , ale dobry fachowiec , i mówi prawdę , nie zwodzi.Odradzam Łódz-prof Czajkowski.Pozdrawiam.
      • ada16 Re: Tęcza 04.04.06, 08:43
        My też jesteśmy pod opieką Tęczy, ale jeżdzimy rzadko ( z Gdańska) - 3-4 razy
        do roku.
        Dla mnie Tęcza była pierwsza nadzieją - gdy lekarze powiedzieli , ze Kuba nie
        będzie widział i NIC nie można zrobić - internetowe strony Tęczy dały mi
        nadzieję.
        • anita317 Re: Tęcza 11.02.07, 01:02
          Witam wszystkich :D..................jestem mamą prawie 3-letniego
          Bartka.........przestał widzieć po ostrej rehabilitaci i wywołanej przez nią
          padaczki.........jesteśmy po opieką Tęczy od półtora
          roku..................Tęcza jest na skraju bankructwa,już nie przychodzi
          rehabilitantka wzroku...............a dawali dużo.........mały,już powoli
          widział skrajnie z lewego boku.......
    • renia817 Re: Tęcza 20.06.07, 08:08
      Dwa lata temu jeżdziłam tam z moją córeczką.przez prawie trzy lata miałyśmy
      zajęcia co dwa trzy miesiące.Efekty w sumie były ale niestety dla mojej małej
      to było za mało.Póź niej skierowała nas Tęcza na wczesną interwencję do Lasek i
      tam jesteśmy codziennie.Jest super,widać postępy a najważniejsze że
      rehabilitacja i kontakt z dziećmi niewidomymi jest każdego dnia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka