Dodaj do ulubionych

pierwsze pytania

31.03.12, 17:47
Witam wszystkich, jestem na tym forum od 2 m-cy, czyli od czasu, kiedy dowiedziałam się o chorobie mamy. Na razie nie jestem jeszcze w stanie czytać waszych postów, po prostu się boję.
Mama ma gruczolakoraka żołądka z przerzutem na kręgosłup, na razie jest po 2 chemii i bierze xelodę. Jest leżąca, nie może się poruszać bo bolą ją plecy.
Chemię znosi chyba dobrze? No właśnie, czego się można spodziewać po chemii (ma czerwoną). Wyniki krwi na razie w normie, nieznacznie obniżona hemoglobina i hematokryt, podwyższone płytki.
Mama psychicznie na razie ok, natomiast tato totalna klapa, wygląda gorzej od niej, wydaje mi sie że jest już w depresji, nie chce słyszeć o lekarzu, nie wiem jak mu pomóc, wogóle powiedzcie czego się można spodziewać.
chaotycznie piszę, ale przepraszam, na razie tak myślę, chaotycznie.
Obserwuj wątek
    • mama.rozy Re: pierwsze pytania 01.04.12, 14:33
      dobrze,że jesteś.nie bój się kochana.
      mama jest pod opieką psychologa?rozmawiacie?czy po prostu tak wygląda,jakby sobie dawała radę?
      tata będzie reagował po swojemu,po prostu.do wszystkiego ma prawo.ale jak to facet...dajcie mu czas.chociaż psycholog by się przydał.tylko nic na siłę.dla niego świat się załamał.musi to przyjąc...
      ważne pytanie-mama jest na onkologii,tzn.tam dostaje chemię?co mówią lekarze?co z tymi przerzutami-jaka częś kręgosłupa jest zajęta?CZY DOSTAJE LEKI P.BÓLOWE?chemia potęguje doznawania,także boli bardziej.w ogóle wszystko jest bardziej...
      po chemii możecie spodziewac wszystkiego i niczego.
      tu masz trochę o samej chorobie
      www.onkonet.pl/dp_npp_rakzoladka.html
      a tu masz o przerzutach
      www.onkonet.pl/dl_przerzutyndkosci.html
    • 11.jula już nie będzie pytań 08.02.13, 11:28
      w poniedziałek mama odeszła.
      • mama.rozy Re: już nie będzie pytań 08.02.13, 13:39
        jula,strasznie mi przykro
        ściskam
        • oliwia244 Re: już nie będzie pytań 08.02.13, 21:02
          (*)
    • ania_marta76 Re: pierwsze pytania 09.02.13, 17:17
      (*)
      • becik-pl Re: pierwsze pytania 10.02.13, 21:41
        O jezu, współczuję. Dwa miesiące od diagnozy??? Straszne....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka