alfa36 05.05.06, 10:20 Kiedy powinny unormować sie sprawy hormonalne po chemioterapii? Przeszłam ziarnicę zlosliwą. Chemię skończyłam 3,5 miesiąca temu. Do tej pory mialam jedną miesiączkę (od czasu, kiedy zaczęłam leczenie). Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiapiel Re: Miesiączka 05.05.06, 12:33 Leki cytostatyczne uszkadzają jajniki co powoduje brak wytwarzania komórek jajowych.Dochodzi do wcześniejszej menopauzy,suchości skóry,uderzeń gorąca.U części kobiet po leczeniu jajniki zaczynają pracować i miesiączka powraca.Cytostatyki powodują niepłodność stałą lub przejściową.Pewnie ginekolog lepiej to wyjaśni i zastosuje np lecenie hormonalne. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
b_a_l_b_i_n_k_a Re: Miesiączka 05.05.06, 12:55 Hej, hej Tu jest artykuł na temat spraw intymnych u kobiet m.in. po ziarnicy: www.womanlab.com/polish/menopause/info/aboutmen9.htm Odpowiedz Link
gosza26 Re: Miesiączka 08.05.06, 11:54 Alfa w temacie nic nie wiem, ale ściskam Ciebie mocno:-) Odpowiedz Link
alfa36 Re: Miesiączka 09.05.06, 23:38 Za usciski wielkie dzięki. A w temacie to spóźniona, ale wróciła jeszcze zanim hormonki poszlam zbadać (miesiączka oczywiście). Odpowiedz Link