Dodaj do ulubionych

Klinika Niemcy Monachium

14.02.07, 12:33
Może ktoś z Państwa leczył się lub coś wie na temat leczenia w prywatnej
klinice w Monachium u dr. med. Nikolausa Klehra. Mam brata chorego na
czerniaka, lekarze postawili na nim krzyżyk tzn. brak dalszych sposobów
leczenia. Interesują mnie koszty, sposób leczenia itd.
Pozdrawiam
Robert
Obserwuj wątek
    • b_a_l_b_i_n_k_a Re: Klinika Niemcy Monachium 14.02.07, 12:44
      Znalazłam kilka informacji w necie na temat tego Pana. Wymyślił on terapię
      mającą cechy immunoterapii. Ma zarówno zwolenników jak i przeciwników.
      Jeśli chcesz spróbuję coś znaleźć na temat jego kliniki.

Czy próbowaliście kontaktować się w Polsce z dr Mackiewiczem?
      • danusia_s Re: Klinika Niemcy Monachium 14.02.07, 21:06
        Cześć balbinka. Ja mam adres do dobrego profesora, który leczy czerniaka. Ale
        dalam koleżance, więc jutro przyniosę od niej i Ci napisze jego nazwisko i
        ewentualnie telefon
      • kowrob Re: Klinika Niemcy Monachium 15.02.07, 15:00
        Dziękuję za info. Co do Pana Mackiewicza, bo tak muszę go nazwać brat był 2
        lata temu na spotkani (prywatnie)podczas, którego lekarz go zbadał tzn.
        zapoznał się z dokumentacja medyczną zobaczył blizny na ciele po wycięciu
        czerniaka.Mackiewicz powiedział, że program jest wstryzmany, brak zgody NFZ na
        dalsze badania itd. Brat zaproponował, że będzie płacił za szczepionki, ale
        pozostało to bez odpowiedzi. Lekarz skasował 200zł (wizyta 5 min)i po sprawie
        czekało jszcze kilku "frajerów", którzy czekali na inf. o
        szczepionce.Dowiadywałem się jeszcze kilkakrotnie czy jest wreszcie zgoda na
        zastosowanie szczepionki, oczywiście odpowiedź , brak zgody brak. Cóż takie
        jest życie.mam tylko wrażenie, że pacjenci nabijani są w butelkę.
        b_a_l_b_i_n_k_a napisała:

> Znalazłam kilka informacji w necie na temat tego Pana. Wymyślił on terapię
        > mającą cechy immunoterapii. Ma zarówno zwolenników jak i przeciwników.
        > Jeśli chcesz spróbuję coś znaleźć na temat jego kliniki.
        >
        > Czy próbowaliście kontaktować się w Polsce z dr Mackiewiczem?
        >
        >
        >
    • liina Re: Klinika Niemcy Monachium 14.02.07, 20:31
      Nie znam tej klinki i jak do tej pory o niej nie słyszałam, ale znalazłam stronę
      tej klinki. W skrócie wielkim, to terapia polega na tym, że pobiera się krew od
      pacjenta, poddaje sie ją przeróbce, a następnie ta przerobioną krew podaje się
      pacjentowi znowu. Organizm wstrzykniętą krew traktuje jak ciało obce i sie
      zaczyna przed nim bronić. Reakcja ta powoduje duża produkcję przez organizm
      cytokin,które tak bardzo ogólnie mówiąc, pobudzają system immunologiczny do
      działania.
      To wyczytałam na stronie tej kliniki.
      Możliwe, że terapia ta może pomóc. Jest to terapia opierająca się na nieco
      podobnej zasadzie do terapii toksyn Coleya lub terapii krowim mlekiem,które jest
      najprostszą znaną metoda, stosunkowo bezpieczną, na wywołanie sztucznej reakcji
      immunologicznej.
      Możliwe, że więcej na temat tej metody mogliby Ci info może udzielić naukowcy z
      UMK w Toruniu, którzy prowadzą badania nad tego typu metodami, min. nad wpływem
      leczenia raka gorączka, wywołana sztucznie na podobnej zasadzie.Tam być może
      ktoś by Ci udzielił fachowej odpowiedzi na ile taka metoda może pomóc i czy warto.
      Podaję stronę:www.immunolab.pl/
      Strona klinki, o która pytasz :www.klehr-dr-med.de/index2.htm

Jeżeli chcesz wiedzieć jaki jest koszt leczenia i masz inne pytania, to mogę
      napisać do Monachium maila z zapytaniem.Pomogę Ci językowo.
      Pozdrawiam.
      • kowrob Re: Klinika Niemcy Monachium 15.02.07, 15:04
        Dziękuję uprzejmie za pomoc. Okazało się, że kolega mieszka blisko Monachium i
        zdobędzie wszelkie informacje (w przyszłym tygodniu ma zajechać do kliniki). Co
        do Torunia zadzwonię tam i zorientuje się czy moga pomóc bratu. Jeszcze raz
        dziekuję za ofertę pomocy.
        Pozdrawiam
        Robert
        • aniani3 Re: Klinika Niemcy Monachium 15.02.07, 17:57
          mojej koleżanki brat miał czerniaka.
          Koleżanka dotarła do kliniki wojskowej w Warszawie, tam wycinają czerniaka,
          robią z niego jakąś szczepionkę i podają choremu.
          Podobno mają bardzo dobre wyniki.
          Tyle wiem. Moze warto tam zapukać, choć podobno nie łatwo, bo to nie jest
          powszechne leczenie - zamknięta klinika dla wojska. Ale może kasa coś zdziała.
          • kingaxx11 Re: Klinika Niemcy Monachium 15.02.07, 19:58
            Nieprawda że zamknieta klinika dla wojska, teraz już tak nie ma, że tylko dla
            wojska, ja też się tam leczyłam a nie jestem z rodziny wojskowych.
            • aniani3 Re: Klinika Niemcy Monachium 17.02.07, 15:36
              to bardzo dobra wiadomość
          • kowrob Re: Klinika Niemcy Monachium 20.02.07, 08:35
            To jest szpital wojskowy na Szaserów w klinice u prof. Szczylika. Brat był tam
            leczony. Profesor i ordynator oddziału sa ok. ale reszta lekarzy ma gdzieś
            pacjentów. Jakiekolwiek pytanie pozostaje bez odpowiedzi, albo trzeba czekać
            parę godzin. Jest to oddział gdzie stawiają na immunoterapię. Szkoda tylko, że
            zapominają o innych metodach leczenia. W przypadku brata pozowliłoby to sporo
            zaoszczędzić zdrowia. Klinika ta ma to do siebie, że część pacjentów otzrymuje
            nie lekarstawa tylko placebo i na podstawie tego sporządzane są później wyniki
            badań. Wkurzyłem się i sprawdziłem lek, którym rzekomo był leczony brat-okazało
            sie, że było to placebo. Dobrze, że leczenie się skończyło bo bym lekarce
            zajmującej sie bratem powiedział wiele brzydkich słów.Takie jest życie -
            okrutne. Generalnie polecam ten szpital tylko trzeba uzbroić się w cierpliwośc
            np. na refundacje leków.
            • b_a_l_b_i_n_k_a Re: Klinika Niemcy Monachium 20.02.07, 09:48
              W przypadku podawania nowych leków, których działanie nie jest do końca
              potwierdzone, zawsze część pacjentów dostaje placebo. Taka jest procedura
              takich badań. Czy brata nie pytano o zgodę na udział w badaniu klinicznym?
    • b_a_l_b_i_n_k_a Re: Klinika Niemcy Monachium 20.02.07, 12:35
      Tak, oczywiście. Myślałam tylko, że nie wiedzieliście, że jeśli są stosowane
      nowe leki, to można trafić do grupy która dostaje placebo.
      Daj znać, co powiedziano bratu w Monachium. Trzymam kciuki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka