wlodekbar 07.01.05, 21:08 'Ten, między innymi, błąd w spojrzeniu na rzeczywistość...' -czy te przecinki zlikwidowac czy pozostawic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ardjuna Re: Znow klopot z przecinkami 07.01.05, 23:14 Jeśli już się uparłeś, że tak to ma brzmieć, to zostaw te przecinki w spokoju, bo bez nich będzie jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Znow klopot z przecinkami 07.01.05, 23:18 No a jak Ty, Ardjuna, bys napisal? Odpowiedz Link Zgłoś
ardjuna Re: Znow klopot z przecinkami 07.01.05, 23:22 Pewnie dałbym 'między innymi' na początek i nie kłopotał się robaczkami. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Znow klopot z przecinkami 07.01.05, 23:41 Chyba tak po prostu zrobie... Dzieki:) Odpowiedz Link Zgłoś
ilmatar Re: Znow klopot z przecinkami 08.01.05, 00:40 Uważaj, Włodek, to może być podstęp. W końcu zdanie nabiera sensu i struktury dopiero po postawieniu końcowej kropki (wykrzyknika, pytajnika, wielokropka) :-)))) Między innymi, tak myślę... Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Znow klopot z przecinkami 08.01.05, 00:53 No moje zdanie po prostu brzmi: 'Ten, miedzy innymi, blad w spojrzeniu na rzeczywistosc jest popelniany przez niektorych ambitniejszych fotografow. I jest intelektualnym oraz psychologicznym nieporoumieniem, by nie powiedziec - nadyzyciem w stosunku do odbiorcy. ....' A chodzi w tym wszystkim o silenie sie na oryginalnosc, co jej zawarte w tytul punktu:) Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: Znow klopot z przecinkami 08.01.05, 01:14 wlodekbar napisał: > No moje zdanie po prostu brzmi: > > 'Ten, miedzy innymi, blad w spojrzeniu na rzeczywistosc jest popelniany przez > niektorych ambitniejszych fotografow. I jest intelektualnym oraz > psychologicznym nieporoumieniem, by nie powiedziec - nadyzyciem w stosunku do > odbiorcy. ....' > A chodzi w tym wszystkim o silenie sie na oryginalnosc, co jej zawarte w tytul > punktu:) Pierwsza i strasznie rzucająca się w oczy sprawa: POWTÓRZENIE! '(...) JEST popelniany przez niektorych ambitniejszych fotografow. I JEST(...) Może by to jakoś zamienić? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Znow klopot z przecinkami 08.01.05, 01:19 Nie, Zakrencik, nie. Ja tu tak publicystycznie, ze tak powiem, napisalem. Dobitnie. No, w kazdym badz razie nie za spokojnie:) Mowiac nawiasem obok tego tekstu jest rysynek, ktory pokazuje takiego oRGinala nieco osmieszajaco (acz serdecznie). Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: Znow klopot z przecinkami 08.01.05, 01:25 wlodekbar napisał: > Nie, Zakrencik, nie. > Ja tu tak publicystycznie, ze tak powiem, napisalem. > Dobitnie. No, w kazdym badz razie nie za spokojnie:) Mowiac nawiasem obok tego > > tekstu jest rysynek, ktory pokazuje takiego oRGinala nieco osmieszajaco (acz > serdecznie). Ale to JEST tak razi w oczy! Strasznie!!!!!!!!!!!!!!Chyba, ze to zamierzony zabieg stylistyczny, chociaż.......... Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Znow klopot z przecinkami 08.01.05, 01:28 Zakrencik, wiem, ze lubisz fotografowac, wiec zapraszam Cie do mego forum w portalu edukacyjnym. Mozesz tam swymi postami troche zycia i swiezosci mu dodac. Jesli chcesz, to wpadnij' wpadaj tam:) Link: edu.info.pl/forum.thread.php?referto=3 Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: Znow klopot z przecinkami 08.01.05, 01:41 wlodekbar napisał: A właśnie wpadłam i się rozglądam:D Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Znow klopot z przecinkami 08.01.05, 01:49 To fajnie. Mozesz naprawde zycia tam dodac, a i roznych przemyslen itd. tez:) Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: Znow klopot z przecinkami 08.01.05, 02:02 wlodekbar napisał: > To fajnie. Mozesz naprawde zycia tam dodac, a i roznych przemyslen itd. tez:) Jak miło, ze takiego szarego Zakrencika docenia VIPek:D Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Znow klopot z przecinkami 08.01.05, 02:07 zakrencik napisała: > wlodekbar napisał: > > > To fajnie. Mozesz naprawde zycia tam dodac, a i roznych przemyslen itd. t > ez:) > > Jak miło, ze takiego szarego Zakrencika docenia VIPek:D Zakrencik wcale nie jest szary! Jest barwny, z fantazja, wyobraznia, polotem!:))) > Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: Znow klopot z przecinkami 08.01.05, 02:13 wlodekbar napisał: > Zakrencik wcale nie jest szary! Jest barwny, z fantazja, wyobraznia, > polotem!:))) A(c)hhhhh jak fajno to słyszeć:) Jaka ja podbudowana spać pójdę;) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Znow klopot z przecinkami 08.01.05, 02:14 No i ja tez sie ciesze. Bo lubie, jak ktos sie ciesy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Znow klopot z przecinkami 08.01.05, 02:19 Nie 'ciesy', a 'cieszy. Znow literofffffffffka:))) Dobranoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Znow klopot z przecinkami 08.01.05, 02:18 Dobrej nocki, Zakrencik:))) Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: Znow klopot z przecinkami 08.01.05, 18:20 wlodekbar napisał: > Dobrej nocki, Zakrencik:))) Dzięki:D Ale krótka była:( Obudzili mnie o 14! Wyobrazasz to sobie? Toć to świt! Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Znow klopot z przecinkami 08.01.05, 09:49 wlodekbar: > No moje zdanie po prostu brzmi: > > 'Ten, miedzy innymi, blad w spojrzeniu na rzeczywistosc jest popelniany przez > niektorych ambitniejszych fotografow. I jest intelektualnym oraz > psychologicznym nieporoumieniem, by nie powiedziec - nadyzyciem w stosunku do > odbiorcy. ....' > A chodzi w tym wszystkim o silenie sie na oryginalnosc, co jej zawarte w tytul > punktu:) zakrencik: > Pierwsza i strasznie rzucająca się w oczy sprawa: POWTÓRZENIE! '(...) JEST > popelniany przez niektorych ambitniejszych fotografow. I JEST(...) Może by to > jakoś zamienić? Moim zdaniem Zakrencik ma rację. Czy tłumaczysz z angielskiego? Po polsku strony biernej nie używa się tak często jak po angielsku, trzeba zastępować innymi konstrukcjami. ,,Między innym ten błąd w spojrzeniu na rzeczywistość popełniają niektórzy ambitniejsi fotografowie. I jest on intelektualnym oraz psychologicznym nieporozumieniem [...]'' - Stefan www.ipipan.gda.pl/~stefan/Irak Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Znow klopot z przecinkami 08.01.05, 10:15 Rzeczywiscie, tak jest lepiej - dziekuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
efedra Re: Znow klopot z przecinkami 08.01.05, 15:41 stefan4 napisał: > wlodekbar: > > No moje zdanie po prostu brzmi: > > > > 'Ten, miedzy innymi, blad w spojrzeniu na rzeczywistosc jest popelniany p > rzez > > niektorych ambitniejszych fotografow. I jest intelektualnym oraz > > psychologicznym nieporoumieniem, by nie powiedziec - nadyzyciem w stosunk > u do > > odbiorcy. ....' > > A chodzi w tym wszystkim o silenie sie na oryginalnosc, co jej zawarte w > tytul > > punktu:) > > zakrencik: > > Pierwsza i strasznie rzucająca się w oczy sprawa: POWTÓRZENIE! '(...) JE > ST > > popelniany przez niektorych ambitniejszych fotografow. I JEST(...) Może > by to > > jakoś zamienić? > > Moim zdaniem Zakrencik ma rację. Czy tłumaczysz z angielskiego? Po polsku > strony biernej nie używa się tak często jak po angielsku, trzeba zastępować > innymi konstrukcjami. > > ,,Między innym ten błąd w spojrzeniu na rzeczywistość popełniają niektórzy > ambitniejsi fotografowie. I jest on intelektualnym oraz psychologicznym > nieporozumieniem [...]'' > > - Stefan Cale zdanie bardzo by zyskalo, gdyby z niego usunac "miedzy innymi". Czy to wtracenie jest naprawe konieczne? Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: Znow klopot z przecinkami 08.01.05, 18:22 efedra napisała: > Cale zdanie bardzo by zyskalo, gdyby z niego usunac "miedzy innymi". Czy to > wtracenie jest naprawe konieczne? Nie! Zdanie byłoby zbyt proste! A w tekstach publicystycznych przeciez chodzi o swego rodzaju złożoność! Odpowiedz Link Zgłoś
efedra Re: Znow klopot z przecinkami 08.01.05, 22:18 zakrencik napisała: > Nie! Zdanie byłoby zbyt proste! A w tekstach publicystycznych przeciez chodzi > o swego rodzaju złożoność! Ach, zlosliwa bestio! Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: Znow klopot z przecinkami 08.01.05, 22:27 efedra napisała: > Ach, zlosliwa bestio! Jak ty rozbujniku możesz zakrencika złośliwą bestią zwać:((((((((((( :P:P:P:P:P:P:P Odpowiedz Link Zgłoś