zajbel 16.06.08, 19:46 Już nie pada ale leje, i bardzo dobrze bo przez ostatnie dni tylko przekropiło a teraz ziemia napije się dobrze. Deszcz na szczęście bez burz i gwałtownych wiatrów bo chłodno. Moje roślinki cieszą się. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
genova51 Re: U nas leje 17.06.08, 07:12 Na Śląsku prawie całą noc lało jak z cebra, teraz przestało, ale to chyba nie koniec deszczu. W nocy zięć pojechał z moim wnuczkiem nad morze do Rewala. Ciekawe, jaka tam pogoda. Mam nadzieję, że przez tydzień, skorzystają z ładnej pogody. Wnusio jest alergikiem, ostatnio stale jakaś infekcja go dopadała. Mamy nadzieję, że tygodniowy chociaż pobyt mu dobrze zrobi. Odpowiedz Link
oponentka Re: U nas leje 17.06.08, 08:05 Wczoraj umyłam okno w kuchni, uprałam firankę. Atrzeba wiedzieć, że jak umyję okno to albo w tym samym dniu, albo w nastpnym musi padać. Po południu rozpadało się na dobre, całą noc lało jak z cebra. Błyszczące wczoraj okno pokryło się kropelkami, a gdy one wyschną pozostaną brudne ślady. Nic to jednak, deszcz był już bardzo potrzebny, a ja mam cudowną świadomość, że nie muszę jeszcze dzisiaj myć następnego okna - co zakładałam wczoraj. Po południu ma być już pogodnie. Miłego dnia życzę tym, którzy i dla mnie w myślach ... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: U nas leje 17.06.08, 09:35 Trochę popadało z rana,taki kapuśniaczek,napewno za mało. Czekam na jeszcze. Odpowiedz Link
gazela755 Re: U nas leje 17.06.08, 11:20 A u nas ziemia wilgotna a od rana sloneczko..ale sie chmurzy Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: U nas leje 17.06.08, 12:06 A u nas na południu lało strasznie rano. Teraz sobie powolutku i spokojnie pada.Ja bardzo lubię deszcz - jak pada idę sobie z parasolem na spacer i wdycham to fantastyczne powietrze.Oponentka pisała o myciu okien a potem deszczyk- coś w tym jest bo mnie się to często sprawdza- jak umyję okna to potem przyroda poprawia. Odpowiedz Link
genova51 Re: U nas leje 17.06.08, 12:41 Ja też lubię deszcz, a przede wszystkim dobrze się czuję, gdy pada. Natomiast, kiedy są upały - umieram. Wychodzić mi się wtedy nie chce z domu, jak wrócę z zakupów w taki upał, jaki był ostatnio, to tylko biorę prysznic i kładę się. No, ale mam jeszcze pieska, z którym trzeba wyjść, obojętnie czy upał, czy deszcz. Odpowiedz Link
gazela755 Re: U nas leje 17.06.08, 12:50 No to widze,ze jest nas wiecej deszczolubnych..Ja tez upaly zle toleruje.A przed deszczem,czy burza to ja jestem niezywa,a w momencie kiedy zaczyna padac ja z martwych powstaje,wraca humor i chetnie wybieglabym z parasolem na spacer..tylko zle znosze tez wiatry Odpowiedz Link
dede43 Re: U nas leje 17.06.08, 13:46 Wczoraj pokropiło, potem popadało i ... dobrze. Ale dlaczego tak zimno od razu. Jestem ciepłolubna. Prosze dwadzieścia pare stopni!!!! Odpowiedz Link
iryska2604 Re: U nas leje 17.06.08, 22:56 Dede ,co chcesz-przecież Dolny ślask dzisiaj grzał sie w słoncu? Przynajmniej u mnie,było super. Odpowiedz Link
genova51 Re: U nas leje 18.06.08, 06:27 Witam w ten piękny, słoneczny poranek. Zapowiada się ciepły dzień. Mam nadzieję, że nie upalny. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: U nas leje 18.06.08, 07:45 U mnie dzisiaj śliczna pogoda,bardzo ciepło i słonecznie. Odpowiedz Link
dorka556 Re: U nas leje 18.06.08, 07:57 Bardzo mglisto, ale mam nadzieję, że jak się mgły rozejdą, to też wyjdzie słońce a ja naładuję swój akumulator (działam od zawsze na baterie słoneczne). Odpowiedz Link
dede43 Re: U nas leje 18.06.08, 13:23 Powoli wczoraj sie ocieplało, po południu juz było bardzo ciepło. Dziś tak nadal. Lubie ciepełko. Odpowiedz Link
jaga_22 Prognoza pogody - lato będzie koszmarne 18.06.08, 16:05 Pogoda w wakacje będzie koszmarna - informuje "Super Express". Dziennik zapowiada upały i burze na przemian z dniami suchymi i zimnymi. Tylko przez krótkie okresy pogoda pozwoli się cieszyć zasłużonym wypoczynkiem - zapowiadają meteorolodzy. Najpierw w lipcu czeka nas fala 30-stopniowych upałów, a zaraz później czekają nas deszcze i burze, podczas których możliwe jest nawet występowanie trąb powietrznyc wiadomosci.onet.pl/1771635,11,item.html Odpowiedz Link
dede43 Re: Prognoza pogody - lato będzie koszmarne 18.06.08, 21:34 Co mi to, ja juz po wczasach przecież,a pogode miałam jak marzenie. Odpowiedz Link
jaga_22 U nas leje - 20.06.08, 11:52 Może być jak w tytule.Było bardzo gorąco,a teraz niebo się zachmurzyło i wiozą beczki. Niech by popadało,bo jest duszno. Odpowiedz Link
grenka1 Re: U nas leje - 20.06.08, 11:59 U mnie nie leje, ale jest pochmurno i bardzo duszno. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: U nas leje - 20.06.08, 20:47 No i doopa.Dwa razy burza była tuż,tuż,grzmiało i wszystko się rozeszło. Podobno była burza w jakiejś części Mazowsza. Odpowiedz Link
grenka1 Re: U nas leje - 20.06.08, 21:52 jaga_22 napisała: > No i doopa. Z dużymi uszami... >Dwa razy burza była tuż,tuż,grzmiało i wszystko się rozeszło. > Podobno była burza w jakiejś części Mazowsza. U mnie pogrzmiało, troszkę pokropiło, jakby aniołki siuśnęły i po ptokach. Burza była podobno na Mazurach. "Na chwilę obecną najgwałtowniejsze burze występują na Suwalszczyźnie , gdzie spodziewamy się opadów rzędu 20 l wody na m 2 oaz lokalnych opadów gradu. Silna burza szaleje także na wschód od stolicy i powoli przesuwa się nad wschodnie krańce kraju." wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,5332042,Silne_burze_i_gradobicia.html Odpowiedz Link
gazela755 Re: U nas leje - 21.06.08, 12:22 Witam Wszystkich bardzo goraco..Dzis we Wrocku parno,sloneczka narazie brak..Dla mnie idealnie,gdyz po remoncie dzisiejszy dzien zaplanowalam na odnowe dla siebie. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: U nas leje - 21.06.08, 12:36 Gazelko,mówisz po remoncie i nic się nie chwalisz, jak wyszło ? U mnie też parno,słonko zamglone,a miało dzisiaj też padać. Odpowiedz Link
gazela755 Re: U nas leje - 21.06.08, 12:55 No to sie pochwale..Sciany wszystkie sniezno-biale..Jest cudnie,bardzo cudnie..Po tym wscieklym pomaranczu nie ma sladu..Pokoj optycznie wiekszy..A najwazniejsze dla mnie jest to,ze z biela komponuja sie wszystkie kolory,wiec bede mogla szalec z dodatkami(uwielbiam zmiany).Mezowi szczeka opadla jak zobaczyl efekt.. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: U nas leje - 21.06.08, 14:45 No to fajnie.Mężowie często oponują,a kiedy zobaczą efekt wychwalają.Znam to, znam. Odpowiedz Link
grenka1 Mazury 22.06.08, 08:45 "Silny front burzowy przeszedł w sobotę po południu przez Wielkie Jeziora Mazurskie. Sięgający 7 stopni w skali Bouforta wiatr wywrócił sześć jachtów i kajak, WOPR podjął z wody szesnaście osób" polskalokalna.pl/wiadomosci/warminsko-mazurskie/olsztyn/news/wiatr-sial-spustoszenie-na-warmii-i- mazurach,1132886 Odpowiedz Link
gazela755 Re: Mazury 22.06.08, 09:26 Jak dobrze pamietam..to powtorka scenariusza z ubieglego roku...A dzis we Wrocku blekitne niebo Odpowiedz Link
grenka1 Prognoza na poniedziałek 22.06.08, 16:08 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,5337339,Lowcy_burz_ostrzegaja__Nadchodza_burze__niewykluczone.html Grad o średnicy 5 cm ??? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Prognoza na poniedziałek 22.06.08, 17:48 Chcę deszczu,ale nie takiej nawałnicy,czy gradu jak piłeczka. Narazie nic na to nie wskazuje,ale chwilami są porywy wiatru. Odpowiedz Link
jaga_22 U nas leje - 23.06.08, 09:04 O czwartej nad ranem grzmiało i trochę popadało. Ciekawe czy po południu będą obiecane burze. Odpowiedz Link
grenka1 U mnie już polało 23.06.08, 10:42 Pierwszy raz 3 - 4.30, a drugi raz to już tak porządnie od godz 9 - 10.30. Nawet u mnie grzmiało, a u Was nie. Odpowiedz Link
gazela755 Re: U mnie już polało 23.06.08, 10:48 Poznym wieczorem we Wroclawiu zaczelo mocno padac i tak bylo pewnie do rana..Opadom towarzyszyly blyskawice..Teraz jest duszno,swieci slonce..Uff Odpowiedz Link
iryska2604 Re: U mnie już polało 23.06.08, 11:04 W nocy padało,grzmiało-a teraz słońce nie moze sie zdecydować,świecic czy nie.Ale jest cieplo i fajnie bo nie upalnie. Tu musiałoby tydzień lać żeby ziemia nasiąkła. Odpowiedz Link
genova51 Re: U mnie już polało 23.06.08, 11:08 Jest strasznie duszno. Rano pojechałam na cmentarz zapalić znicz ojcu na jego święto i myślałam, że wrócę ze straszną burzą. A tu trochę pokropiło i znowu słońce. Odpowiedz Link