Dodaj do ulubionych

U nas leje

16.06.08, 19:46
Już nie pada ale leje, i bardzo dobrze bo przez ostatnie dni tylko
przekropiło a teraz ziemia napije się dobrze. Deszcz na szczęście
bez burz i gwałtownych wiatrów bo chłodno. Moje roślinki cieszą się.
Obserwuj wątek
    • czesiagwp.pl Re: U nas leje 16.06.08, 21:43
      a u nas spokojne deszcze=lubuskie
    • jaga_22 Re: U nas leje 16.06.08, 21:47
      To tylko u mnie w w-wie nie pada ?
      • genova51 Re: U nas leje 17.06.08, 07:12
        Na Śląsku prawie całą noc lało jak z cebra, teraz przestało, ale to chyba nie
        koniec deszczu. W nocy zięć pojechał z moim wnuczkiem nad morze do Rewala.
        Ciekawe, jaka tam pogoda. Mam nadzieję, że przez tydzień, skorzystają z ładnej
        pogody. Wnusio jest alergikiem, ostatnio stale jakaś infekcja go dopadała. Mamy
        nadzieję, że tygodniowy chociaż pobyt mu dobrze zrobi.
        • oponentka Re: U nas leje 17.06.08, 08:05
          Wczoraj umyłam okno w kuchni, uprałam firankę. Atrzeba wiedzieć, że
          jak umyję okno to albo w tym samym dniu, albo w nastpnym musi padać.
          Po południu rozpadało się na dobre, całą noc lało jak z cebra.
          Błyszczące wczoraj okno pokryło się kropelkami, a gdy one wyschną
          pozostaną brudne ślady. Nic to jednak, deszcz był już bardzo
          potrzebny, a ja mam cudowną świadomość, że nie muszę jeszcze dzisiaj
          myć następnego okna - co zakładałam wczoraj. Po południu ma być już
          pogodnie. Miłego dnia życzę tym, którzy i dla mnie w myślach ...
          • jaga_22 Re: U nas leje 17.06.08, 09:35
            Trochę popadało z rana,taki kapuśniaczek,napewno za mało.
            Czekam na jeszcze.
            • gazela755 Re: U nas leje 17.06.08, 11:20
              A u nas ziemia wilgotna a od rana sloneczko..ale sie chmurzy
              • kumpelka15 Re: U nas leje 17.06.08, 12:06
                A u nas na południu lało strasznie rano. Teraz sobie powolutku i
                spokojnie pada.Ja bardzo lubię deszcz - jak pada idę sobie z
                parasolem na spacer i wdycham to fantastyczne powietrze.Oponentka
                pisała o myciu okien a potem deszczyk- coś w tym jest bo mnie się to
                często sprawdza- jak umyję okna to potem przyroda poprawia.
                • genova51 Re: U nas leje 17.06.08, 12:41
                  Ja też lubię deszcz, a przede wszystkim dobrze się czuję, gdy pada. Natomiast,
                  kiedy są upały - umieram. Wychodzić mi się wtedy nie chce z domu, jak wrócę z
                  zakupów w taki upał, jaki był ostatnio, to tylko biorę prysznic i kładę się. No,
                  ale mam jeszcze pieska, z którym trzeba wyjść, obojętnie czy upał, czy deszcz.
                  • gazela755 Re: U nas leje 17.06.08, 12:50
                    No to widze,ze jest nas wiecej deszczolubnych..Ja tez upaly zle
                    toleruje.A przed deszczem,czy burza to ja jestem niezywa,a w
                    momencie kiedy zaczyna padac ja z martwych powstaje,wraca humor i
                    chetnie wybieglabym z parasolem na spacer..tylko zle znosze tez
                    wiatry
                  • dede43 Re: U nas leje 17.06.08, 13:46
                    Wczoraj pokropiło, potem popadało i ... dobrze. Ale dlaczego tak
                    zimno od razu. Jestem ciepłolubna. Prosze dwadzieścia pare stopni!!!!
                    • iryska2604 Re: U nas leje 17.06.08, 22:56
                      Dede ,co chcesz-przecież Dolny ślask dzisiaj grzał sie w słoncu? Przynajmniej u
                      mnie,było super.
                      • genova51 Re: U nas leje 18.06.08, 06:27
                        Witam w ten piękny, słoneczny poranek. Zapowiada się ciepły dzień. Mam nadzieję,
                        że nie upalny.
                        • jaga_22 Re: U nas leje 18.06.08, 07:45
                          U mnie dzisiaj śliczna pogoda,bardzo ciepło i słonecznie.
                          • dorka556 Re: U nas leje 18.06.08, 07:57
                            Bardzo mglisto, ale mam nadzieję, że jak się mgły rozejdą, to też wyjdzie słońce a ja naładuję swój akumulator (działam od zawsze na baterie słoneczne).
                    • dede43 Re: U nas leje 18.06.08, 13:23
                      Powoli wczoraj sie ocieplało, po południu juz było bardzo ciepło.
                      Dziś tak nadal. Lubie ciepełko.
                      • jaga_22 Prognoza pogody - lato będzie koszmarne 18.06.08, 16:05

Pogoda w wakacje będzie koszmarna - informuje "Super Express". Dziennik
                        zapowiada upały i burze na przemian z dniami suchymi i zimnymi. Tylko przez
                        krótkie okresy pogoda pozwoli się cieszyć zasłużonym wypoczynkiem - zapowiadają
                        meteorolodzy.
                        Najpierw w lipcu czeka nas fala 30-stopniowych upałów, a zaraz później czekają
                        nas deszcze i burze, podczas których możliwe jest nawet występowanie trąb
                        powietrznyc

wiadomosci.onet.pl/1771635,11,item.html
                        • dede43 Re: Prognoza pogody - lato będzie koszmarne 18.06.08, 21:34
                          Co mi to, ja juz po wczasach przecież,a pogode miałam jak marzenie.
                          • jaga_22 U nas leje - 20.06.08, 11:52

Może być jak w tytule.Było bardzo gorąco,a teraz niebo się zachmurzyło
                            i wiozą beczki.
                            Niech by popadało,bo jest duszno.
                            • grenka1 Re: U nas leje - 20.06.08, 11:59
                              U mnie nie leje, ale jest pochmurno i bardzo duszno.
                              • jaga_22 Re: U nas leje - 20.06.08, 20:47
                                No i doopa.Dwa razy burza była tuż,tuż,grzmiało i wszystko się rozeszło.
                                Podobno była burza w jakiejś części Mazowsza.
                                • grenka1 Re: U nas leje - 20.06.08, 21:52
                                  jaga_22 napisała:

> No i doopa.

Z dużymi uszami...

>Dwa razy burza była tuż,tuż,grzmiało i wszystko się rozeszło.
                                  > Podobno była burza w jakiejś części Mazowsza.

U mnie pogrzmiało, troszkę pokropiło, jakby aniołki siuśnęły i po
                                  ptokach.
                                  Burza była podobno na Mazurach.

"Na chwilę obecną najgwałtowniejsze burze występują na
                                  Suwalszczyźnie , gdzie spodziewamy się opadów rzędu 20 l wody na m 2
                                  oaz lokalnych opadów gradu. Silna burza szaleje także na wschód od
                                  stolicy i powoli przesuwa się nad wschodnie krańce kraju."

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,5332042,Silne_burze_i_gradobicia.html
                                  • gazela755 Re: U nas leje - 21.06.08, 12:22
                                    Witam Wszystkich bardzo goraco..Dzis we Wrocku parno,sloneczka
                                    narazie brak..Dla mnie idealnie,gdyz po remoncie dzisiejszy dzien
                                    zaplanowalam na odnowe dla siebie.
                                    • jaga_22 Re: U nas leje - 21.06.08, 12:36
                                      Gazelko,mówisz po remoncie i nic się nie chwalisz, jak wyszło ?
                                      U mnie też parno,słonko zamglone,a miało dzisiaj też padać.
                                      • gazela755 Re: U nas leje - 21.06.08, 12:55
                                        No to sie pochwale..Sciany wszystkie sniezno-biale..Jest
                                        cudnie,bardzo cudnie..Po tym wscieklym pomaranczu nie ma
                                        sladu..Pokoj optycznie wiekszy..A najwazniejsze dla mnie jest to,ze
                                        z biela komponuja sie wszystkie kolory,wiec bede mogla szalec z
                                        dodatkami(uwielbiam zmiany).Mezowi szczeka opadla jak zobaczyl
                                        efekt..
                                        • jaga_22 Re: U nas leje - 21.06.08, 14:45
                                          No to fajnie.Mężowie często oponują,a kiedy zobaczą efekt
                                          wychwalają.Znam to, znam.
    • grenka1 Mazury 22.06.08, 08:45
      "Silny front burzowy przeszedł w sobotę po południu przez Wielkie
      Jeziora Mazurskie. Sięgający 7 stopni w skali Bouforta wiatr
      wywrócił sześć jachtów i kajak, WOPR podjął z wody szesnaście osób"

polskalokalna.pl/wiadomosci/warminsko-mazurskie/olsztyn/news/wiatr-sial-spustoszenie-na-warmii-i-
      mazurach,1132886
      • gazela755 Re: Mazury 22.06.08, 09:26
        Jak dobrze pamietam..to powtorka scenariusza z ubieglego roku...A
        dzis we Wrocku blekitne niebo
        • genova51 Re: Mazury 22.06.08, 14:03
          Na Śląsku upał - męczę się strasznie
          • 52ania Re: Obok Śląska....;-))) 22.06.08, 14:12
            też upał.Jest cudownie.
            • grenka1 Prognoza na poniedziałek 22.06.08, 16:08
              wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,5337339,Lowcy_burz_ostrzegaja__Nadchodza_burze__niewykluczone.html

Grad o średnicy 5 cm ???
              • jaga_22 Re: Prognoza na poniedziałek 22.06.08, 17:48
                Chcę deszczu,ale nie takiej nawałnicy,czy gradu jak piłeczka.
                Narazie nic na to nie wskazuje,ale chwilami są porywy wiatru.
                • jaga_22 U nas leje - 23.06.08, 09:04
                  O czwartej nad ranem grzmiało i trochę popadało.
                  Ciekawe czy po południu będą obiecane burze.
                  • grenka1 U mnie już polało 23.06.08, 10:42
                    Pierwszy raz 3 - 4.30,
                    a drugi raz to już tak porządnie od godz 9 - 10.30. Nawet u mnie
                    grzmiało, a u Was nie.
                    • gazela755 Re: U mnie już polało 23.06.08, 10:48
                      Poznym wieczorem we Wroclawiu zaczelo mocno padac i tak bylo pewnie
                      do rana..Opadom towarzyszyly blyskawice..Teraz jest duszno,swieci
                      slonce..Uff
                      • iryska2604 Re: U mnie już polało 23.06.08, 11:04
                        W nocy padało,grzmiało-a teraz słońce nie moze sie zdecydować,świecic czy
                        nie.Ale jest cieplo i fajnie bo nie upalnie. Tu musiałoby tydzień lać żeby
                        ziemia nasiąkła.
                        • genova51 Re: U mnie już polało 23.06.08, 11:08
                          Jest strasznie duszno. Rano pojechałam na cmentarz zapalić znicz ojcu na jego
                          święto i myślałam, że wrócę ze straszną burzą. A tu trochę pokropiło i znowu słońce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka