Dodaj do ulubionych

besafe izi combi x3 a mazda 6?

07.09.10, 19:42
Przymierzam sie do kupna tego fotelika, bo zalezy mi, aby moj syn nadal jezdzil tylem do kierunku jazdy. Niestety nie mam mozliwosci sprawdzenia tego fotelika osobiscie i zastanawiam sie czy on wogole bedzie pasowal do mazdy 6 rocznik 2004. Pasy wydaja mi sie ciut krotkie, bo czasem to mam nawet problem, zeby zapiac nosidlo maxi cosi. Chcialabym kupic wersje bez bazy izofix. Ktos moglby sie podzielic opinia na ten temat. Wybieram sie z dzieckiem niedlugo w kilkunastagodzinna podroz i chcialabym, aby jezdzil juz w foteliku, a nie nosidle, bo jest mu niewygodnie... Mam tez pyt. odnosnie rozkladania na plasko podczas snu, czy dziecko moze spac w nim wygodnie? Wogole jakie sa Wasze opinie?
Obserwuj wątek
    • boo-boo Re: besafe izi combi x3 a mazda 6? 07.09.10, 22:34
      Musisz przymierzyć do samochodu- inaczej nie da rady określić czy pasuje czy nie. Nasz samochód jest wymieniony na liście producenta,że pasuje, a powiem ci,że zamocowanie nie za ciekawe było no i nie mamy już tego fotelika- noga tylna w żaden sposób nie mogła być zaparta o podłogę w sposób w jaki powinna być poprawnie. Ponadto mój syn mimo,że niemowlak-ale duży- to jakoś tak zbyt pasownie w tym foteliku miał i nie wyobrażam sobie jak by w nim siedział za dwa lata np. dziecko też musisz przymierzyć.
      Na płasko się nie rozkłada.
    • marzeniee22 Re: besafe izi combi x3 a mazda 6? 08.09.10, 09:25
      no wlasnie z tym sparwdzeniem osobiscie to mam nie maly problem. A moze ktos z Was orientuje sie gdzie w west sussex moge to zrobic?
      • westlondon Re: besafe izi combi x3 a mazda 6? 08.09.10, 11:29
        A nie mozesz kupic, przymierzyc i jesli nie pasuje to oddac?
      • boo-boo Re: besafe izi combi x3 a mazda 6? 08.09.10, 15:32
        Na tej stronie możesz poszukać gdzie jest najbliższy sklep z fotelikami- moja rada zadzwoń do sklepu zanim się wybierzesz czy go mają na stanie.

www.gro.co.uk/ndex.php?option=com_simplelists&view=simplelist&layout=basic&category_id=14&Itemid=60
        • takajakwy Re: besafe izi combi x3 a mazda 6? 11.09.10, 15:52
          ja mam ten fotelik (passat 2004) pasuje idealnie, mala tez go uwielbia w nosidle plakala strasznie bo nic nie widziala, a teraz wysiadac nie chce. wracalismy z polski 26 godz juz w tym foteliku i mala cala droge przespala, jednak mimo ze posiada on 4 pozycje wszystkie sa siedzace i z tego co sie orientuje to nie ma fotelikow ktore mozna dac do pozycji lezacej. jestem z niego zadowolona:)
    • duende1 Re: besafe izi combi x3 a mazda 6? 11.09.10, 21:27
      yaris tez chyba byl wymieniony na liscie modeli, do ktorych ten fotelik powinien pasowac, a nie dalo sie go zamontowac. problem byl wlasnie z ta noga, ktora miala sie opierac o podloge.
      w koncu kupilismy britax two way elite. pasowal do yarisa, teraz pasuje do citroena c4. jestesmy z niego bardzo zadowoleni. zreszta slyszalam tylko pozytywne opinie na temat tego fotela.

panie w tym sklepie sa super pomocne, moze zadzwon do nich?
      www.incarsafetycentre.co.uk/contact.html
      road safety officers w essex tez sie znaja na tych fotelach i maja ich u siebie sporo do przymierzenia:
      www.rearfacing.co.uk/safetyofficers.php
    • marzeniee22 Re: besafe izi combi x3 a mazda 6? 15.09.10, 21:47
      dzisiaj kupilam ten fotelik tyle, ze w wersji isofix, jest ekstra. Pasuje idealnie do naszego samochodu w przeciwienstwie do fotelika britax multi tech, ktorego nie dalo sie zamontowac przez zbyt dlugie pasy. Poza tym z baza isofix jest duzo szybciej. Bylam osobiscie w sklepie, pan z obslugi wszystko wytlumaczyl, zamontowal. Dzieciak szczesliwy, bo w koncu wszystko widzi przez okno. Jedyne minusy to cena i to, ze praktycznie nie zmienia pozycji do lezacej.
      • natalinka.londyn marzeniee22 16.09.10, 11:01
        mogłabyś mi dac namiary na sklep w którym kupiłaś fotelik? ja miałam już namierzony sklep, ale były wyprzedane... wielkie dzięki :)
        • marzeniee22 Re: marzeniee22 16.09.10, 18:14
          ja bylam w croydon. Sklep nazywa sie nest-baby. Mozesz wejsc na ich strone internetowa. Ja przed wyjazdem wczesniej zadzwonilam czy maja ten fotelik w magazynie. Powiedzieli, ze tak. Ogolnie facet mi tlumaczyl, ze staraja sie miec ciagle modele fotelikow, ktore sprzedaja. Jeli mieszkasz w Londynie to dla Ciebie to "rzut beretem". pozdrawiam
          • natalinka.londyn Re: marzeniee22 17.09.10, 09:38
            dzięki wielkie za odpowiedź, niestety nie mają wersji bez isofixu, a szkoda... to nic, jeszcze mały nie wyrósł z nosidełka, będziemy szukac dalej ;) pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka