Dodaj do ulubionych

sofabed - poleccie

14.12.10, 15:08
czy znacie jakas, ktora jest na prawde wygodna i da sie na niej spac codziennie
nie musi byc szeroka, byleby byla wygodna dla jednej osoby
Obserwuj wątek
    • crazymerry Re: sofabed - poleccie 14.12.10, 15:21
      ja kupilam ostatnio w polskiej firmie to i jestem zadowolona

karolina-furniture.co.uk/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=352&category_id=5&option=com_virtuemart&Itemid=7&vmcchk=1&Itemid=7
      • izabelski Re: sofabed - poleccie 14.12.10, 15:22
        czy ktos na niej spi codziennie?
        • jofin Re: sofabed - poleccie 14.12.10, 15:35
          www.ikea.com/gb/en/catalog/products/90087107
          tutaj masz ikeowska i ona jest wygodna. Szukalam czego s , co gdy sie rozklada, ma nozki, ale nie moge znalezc, bo moja corka ma taka i sie swietnie sprawdza w codziennym uzytkowaniu. Moja ma rowniez schowek na posciel. Nie zauwazylam jak jest tutaj. Generalnie polecam takie , ktore maja oparacia na rece. Zdecydowanie wg mnie przyjemniejszew uzyciu.
          • ciocia_ala Re: sofabed - poleccie 14.12.10, 15:45
            Czy ja dobrze widze, ze ta sofa kosztuje 89 funtow???? Ale ze jak, jednorazowa jakas czy o co chodzi?
            • jofin Re: sofabed - poleccie 14.12.10, 16:12
              Generalnie meble ikeowskie sa tansze niz te w innych sklepach. W tej sofie wydaje mi sie,z e glownym materialem jest gabka ( polyester ) , ktory generalnie drogi nie jest. Spalam na takich. Sa wygodne, ale prawda jest, ze maja tendencje do szybkiego zuzytkowywania sie co 2-3 lata, co przy takiej cenie chyba wcale nie jest najgorsze. Tez zalezy od wagi osoby, ktora na niej spi.
    • paola_k2 Re: sofabed - poleccie 14.12.10, 15:27
      Mam z Ikei. Kupilam specjalnie dla gosci z Polski. Jest superwygodna. Zainwestowalismy w materac, tzn kupilismy drozszy. Rozklada sie na pelnowymiarowe podwojne lozko. Szczerze polecam. Spi sie na nim bardzo wygodnie. A jak to w Ikei, mozna wybrac kolor pokrycia, dodatkowe poduszki, szuflade pod spod.
      www.ikea.com/gb/en/catalog/products/S59874325
      • terwase Re: sofabed - poleccie 14.12.10, 19:42
        ja tez mam tą sofę! www.ikea.com/gb/en/catalog/products/S89885412 w tej wersji.
        Materac jest bardzo wygodny, goście nie narzekają, sama też na niej parę razy spałam. Jest bardzo szeroka.
        I kolejna zaleta... złożyłam ją sama w 3 godziny:)
      • mcamara Re: sofabed - poleccie 31.01.11, 00:09
        lozka z Ikei zmieniam co 2-3 lata,a ta sofa BEDINGE jest rewelacyjna-najlepiej sie sprawdzila przy dwoch doroslych osobach,traktowana jako lozko do spania codziennie i gdyby nie fakt,ze przeprowadzalismy sie i n ie pasowala,to nie pozbylabym sie jej
    • paola_k2 Re: sofabed - poleccie 14.12.10, 15:31
      Aha, tesciowa spala na niej przez miesiac. Sama przyznala, ze super. Tylko nie pamietam jaki my ten materac wybralismy...
      • izabelski Re: sofabed - poleccie 14.12.10, 15:33
        dzieki - poszukam i moge nawet pojsc i sprawdzic :)
        • jofin Re: sofabed - poleccie 14.12.10, 15:38
          www.ikea.com/gb/en/catalog/products/S69843748
          tutaj masz troche drozsza, ale tez troche trwalsz i z pewnoscia tam jest pojemnik na posciel
    • black_currant Re: sofabed - poleccie 14.12.10, 18:44
      Ja mam taką - śpię na niej codziennie od ponad roku i jest ok.
      www.ikea.com/gb/en/catalog/products/S79874292
      Pojemnik na pościel do niej dokupiłam za 20 albo 30 funtów, nie pamiętam dokładnie w tej chwili.
      A... Obicie mojej nie jest pikowane, ale to raczej nie wpływa na komfort snu. Ważne jest to, zeby dobry materac pod siebie dobrać (w tej sofie wszystko kupuje się oddzielnie - stelaż, materac i obicie)
      • carmelaxxx Re: sofabed - poleccie 14.12.10, 19:53
        podoba mi sie ta sofa i mysle nad nia dla syna, ale jak wszytsko oddzielnie si ekupuje to ta cena to jest tylko za stelaz ?
        • izabelski Re: sofabed - poleccie 14.12.10, 19:55
          wszystko fajnie ale te sofy nie maja bocznych opieradel
          a u mnie to b.wazne :)
          • galadriella Re: sofabed - poleccie 15.12.10, 08:01
            izabelski napisała:
            > wszystko fajnie ale te sofy nie maja bocznych opieradel
            > a u mnie to b.wazne :)

Dla mnie też, dlatego kupiłam taką
            cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=390214386220#ht_2577wt_982
            Polecam, wygląda znakomicie (u mnie drewno jest bardziej wyraziste i odrobinkę ciemniejsze niż na zdjęciu, ale nie takie ciemne jak jasmin hardwood na tych malych bocznych zdjęciach) i sprawuje się takoż.
            Uprzedzam, że powierzchnia siedzenia nie jest pozioma tylko ze spadkiem w stronę oparcia. Po rozłożeniu całość pozioma oczywiście :-)
            • kjan76 Re: sofabed - poleccie 15.12.10, 10:39
              > Dla mnie też, dlatego kupiłam taką
              > rel="nofollow">cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=390214386220#ht_2577wt_982
              > Polecam, wygląda znakomicie (u mnie drewno jest bardziej wyraziste i odrobinkę
              > ciemniejsze niż na zdjęciu, ale nie takie ciemne jak jasmin hardwood na tych ma
              > lych bocznych zdjęciach) i sprawuje się takoż.
              > Uprzedzam, że powierzchnia siedzenia nie jest pozioma tylko ze spadkiem w stron
              > ę oparcia. Po rozłożeniu całość pozioma oczywiście :-)

Mam taka sama juz ponad rok i nie polecam jezeli ktos ma na niej spac codziennie. Materac sie bardzo szybko wgniata i czuc listwy. U nas goscie na niej spali (rodzice przez miesiac) i musialam podlozyc drugi materac bo bylo niewygodnie. Ladnie wyglada ale nie praktyczne.
              • izabelski Re: sofabed - poleccie 15.12.10, 11:34
                no wlasnie, jak spi jedna lekka osoba - pewnie OK
                ale 2 to juz gorzej
                ponoc wszystkie sofabeds maja ten sam problem :(
            • dorisja Re: sofabed - poleccie 15.12.10, 18:38
              -tej to napewno nie plecam ani do spania ani do siedzenia, jak dla mnie to troszke wygodniejsze od lawki parkowej
        • paola_k2 do carmelaxxx 14.12.10, 20:05
          Cena obejmuje stelaz, pokrycie i materac. Te sofy wlasnie roznia sie materacami, stad kazda ma inna nazwe: Beddinge Lovas, Havet, Murbo, Resmo. Ja mam w salonie, ale kupowalam wlasnie z mysla o tym, zeby nadawala sie do spania. I naprawde sie sprawdza. My dokupilismy jeszcze taka boczna poduszke, ktora imituje bok.
          • carmelaxxx Re: do carmelaxxx 28.01.11, 23:41
            odswierze watek bo mam jeszcze pytania co do tej sofy z ikei, dla przypomnienia wkleje link :)
            www.ikea.com/gb/en/catalog/products/S69874377
            takie mam pytanie sa tu te sofy z roznymi materacami , a nie bardzo mi sie chce jechac 50 mil zeby sprawdzic jakie te materace sa, moze polecice ktorys? sofa ma byc uzywana na codzien ale przez 9 letniego chudzielca, okazjonalnie ktos dorosly bedzie spal ale generalnie ma byc dobre dla dziecka , mlody lubi taki srednio twardy materac.

Pomozecie w wyborze? :)
            • ola_twist Re: do carmelaxxx 29.01.11, 22:06
              Zdecydowanie Beddinge. W PL z materacem murbo-sprezynowy, super wygodny, tu mam Lovas- piankowy rowniez bardzo wygodny, jak dla dzieciaczka spokojnie wystarczy. Ps pozbylam sie tradycyjnego lozka sypialnianego na rzecz beddinge.
    • kingaolsz Re: sofabed - poleccie 29.01.11, 10:28
      Ja bym Ci radzila rozpatrzyc opcje wersalki z jakiejs polskiej firmy, rozlozone lozko nie zabiera duzo miejsca, ma skrzynie na posciel i sa wygodne - kupilismy mojej Mamie do pokoju taka i super sie uzytkuje
    • paola_k2 Re: sofabed - poleccie 30.01.11, 11:56
      Posprawdzalam i na 99% mamy beddinge resmo. Materac jest naprawde bardzo wygodny i nadaje sie do spania co noc. Moi znajomi w Polsce zakupili taka sofe wlasnie do spania dla siebie tyle, ze wybrali cienszy materac. Mysle, ze dla dziecka taki materac zupelnie wystarczy. Poza tym ta sofa siedzisko ma szerokie na ponad 70 cm wiec do spania nie ma potrzeby nawet tej sofy rozkladac jesli sie nie chce.
      • bettina40 Re: sofabed - poleccie 30.01.11, 15:51
        Kupiliśmy wczoraj chair bed w Ikei. Polecili je nam znajomi, które też takie nabyli pół roku temu dla swojej córki i są zadowoleni. www.ikea.com/gb/en/catalog/products/S39839998
        Zajmuje mało miejsca, jest bardzo wygodne i łatwe do składania. Łóżko z materacem kosztuje tylko 102 funty (my kupiliśmy materac Lovas, bo woleliśmy twardszy) do tego można dokupić narzutę (40-50 funtów) w zależności od koloru i materiału.
        • mcamara Re: sofabed - poleccie 31.01.11, 00:17
          a ta sofe mam z mezem od roku i nie umywa sie do beddinge ,materac srednio twardy jest ok,ale juz zaczyna sie odczuwac roznice po rozlozeniu w miejscu zlacza,czyli odealnie na kregoslupie,syn 14 lat ma z tej serii fotel-jest mu wygodnie,ale on wazy 40kg:),poza tym przy codziennym np rozkladaniu,trzeba narzute zdejmowac za kazdym razem i ja chowac,kiedys byly wersje z suwakami po bokach w narzutach....ale poszli widac na latwizne.Nadal polecam BEDDINGE
    • carmelaxxx Re: sofabed - poleccie 30.01.11, 21:53
      dzieki za pomocne odpowiedzi , napewno zakupie ta sofabed z ikei, ma ona jak dla mnei same plusy: mozna kupic materac jak np pierwszy sie zniszczy, to samo z nakryciem ktore mozna uprac jak dziecko w zabawie pobrudzi, no i bankowo damy rade przetransportowac toto na pietro domu co juz jest bardzo niepewne w przypadku kanapy polskiego producenta bo dom ogolne przestronny ale schody jakies takie dziwne ;)
      • mcamara Re: sofabed - poleccie 31.01.11, 00:23
        ma jeszcze jeden plus ta beddinge,ze oparcie mozna ustawic w dwoch poziomach:),i robi sie super wygoda do rodzinnej nasiadowki,material z materaca ma suwaczki-wiec mozna prac,a oparcia mozna dokupic,pojemnik rowniez:)
    • calineczkazbajkii Re: sofabed - poleccie 31.01.11, 12:59
      Polecam obejrzenie przed zakupem , bo my kupilismy z katalogu w polskim sklepie i badziew totalny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka