Dodaj do ulubionych

Maszynka do mielenia mięsa

29.01.11, 15:08
Przeszukałam Asdę, Tesco, Argosa, Currys. Znalazłam 2 maszynki. Obie po 100 funtów. Szukam tańszej maszynki. Czy któraś z was kupiła maszynkę? Poproszę namiary na stronę internetową ewentualnie sklep, w którym kupiłyście maszynkę.
Obserwuj wątek
    • clonek13 Re: Maszynka do mielenia mięsa 29.01.11, 15:20
      mialam taki sam problem rok temu, ponizej 100f nic w UK nie bylo, wiec kupilam bedac w PL na Wielkanocy, dobrej firmy a i tak bylo przez pol ceny niz w UK,do tego gratis maszynka do szatkowania
      • glasscraft Re: Maszynka do mielenia mięsa 29.01.11, 16:18
        www.lakeland.co.uk/meat-mincer/F/keyword/mincer/product/10118
        www.amazon.co.uk/s/?ie=UTF8&keywords=mincers+meat&tag=yahhyd-21&index=garden&hvadid=69706156031&ref=pd_sl_505dqr4ipm_b
        do wyboru do koloru :-)
        • clonek13 Re: Maszynka do mielenia mięsa 29.01.11, 16:26
          glasscraft napisała:

> www.lakeland.co.uk/meat-mincer/F/keyword/mincer/product/10118
          > www.amazon.co.uk/s/?ie=UTF8&keywords=mincers+meat&tag=yahhyd-21&index=garden&hvadid=69706156031&ref=pd_sl_505dqr4ipm_b
          > do wyboru do koloru :-)
          kochana trzebabylo mi radzic rok temu :P szukalam elektrycznej i nic nie widzialam :)
        • plain-vanilla Re: Maszynka do mielenia mięsa 29.01.11, 16:41
          Dzięki za posty. Ja szukam elektrycznej maszynki. Na Amazonie najtańsza jest za ponad 50 F (z kosztami wysyłki) i nic specjalnego czytając recenzje. O Lidlu owszem pomyślałam, ale nie ma w tej chwili w sprzedaży.
          • nottymoni Re: Maszynka do mielenia mięsa 29.01.11, 17:36
            rok temu kupilam w johnie lewisie maszynke Moulinex za £70, teraz widze, ze nie ma jej online ale moze w sklepie beda? Na amazonie tez sa po ok £73. Tania to ona moze nie jest ale naprawde bardzo dobra jakosc, z dwoma sitkami roznej grubosci, jest tez przystawka do robienia kielbasek. Ja jestem bardzo zadowolona.
    • agaciha Re: Maszynka do mielenia mięsa 29.01.11, 16:30
      Od czadu do czasu jest w Lidlu! Kupilam kilka miesiecy temu i jestem bardzo zadowolona. Kosztowala 35 funtow. Fajnie mieli i dobrze sie myje.
      Mam dokladnie taka:

www.amazon.co.uk/SilverCrest-Electric-Meat-Grinder/dp/B002HMEL6I?ie=UTF8&s=kitchen&qid=1252837596&sr=8-7
    • mama5plus Re: Maszynka do mielenia mięsa 29.01.11, 17:37
      to zalezy jaka ma byc. Elektryczna czy reczna
      Reczna tutaj:
      www.sausagemaking.org/acatalog/Standard_mincer_and_filler2.html
      Elektrycznych jest spory wybor. Pierwsza kupilismy w LIDLu za ok. 30L i byla.... koszmarna.
      Slaba moc, mizerny nozyk, blokowala sie ciagle. Nie male potrzeby moze sie da ale i tak meka.
      Padla nam kilka razy i kilka razy LIDL bez problemu wymienial z dostawa do domu nastepnego dnia czyli w sumie powinnismy po rekach calowac ale to nie jest urzadzenie na ktorym mozna polegac.
      Teraz mamy przystawke do Kenwooda Chef`a. Solidny nozyk z 10x grubszy od tej LIDLowskiej i innych tanich, porzadne ostrze. Bez porownania.

Z tego co czytalam to tylko cos z wyzszej poki cenowej 150-200L +, dorownuje standardem
    • illegal.alien Re: Maszynka do mielenia mięsa 29.01.11, 20:21
      Kupilam robota kuchennego Boscha i przystawke do mielenia miesa. Robot kosztowal sporo, ale przystawka jakies 300 zlotych w Polsce (w UK byly koszmarnie drogie).
    • ukasia Re: Maszynka do mielenia mięsa 29.01.11, 22:26
      A ja zamówiłam sobie u teściów Zelmera na rocznicę ślubu :)
      • pyza_uk Re: Maszynka do mielenia mięsa 30.01.11, 12:45
        Mi rowniez rodzice kupili zelmera kilka lat temu i bardzo sobie ja chwale.
    • kingaolsz Re: Maszynka do mielenia mięsa 30.01.11, 13:06
      Tez w prezencie slubnym dostalam Zelmera i sprawuje sie super.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka