Dodaj do ulubionych

spis powszechny

11.03.11, 11:03
wlasnie dostalam formularz, sporo pytan. Ciekawa jestem jak sie zapartujecie w ogole na ta akcje? Jak dla mnie jest to po prostu czysta statystyka wiec nie widze problemu zeby na pytania odpowiedziec i nie uwazam tego za zagladanie do mojego lozka, ale ludzie ponoc sa czasem oburzeni pytaniami.
Obserwuj wątek
    • glasscraft Re: spis powszechny 11.03.11, 11:11
      Dla mnie tak samo... mam chyba za malo wolnego czasu, zeby go marnowac na oburzanie sie na bzdety :-)
      • benignusia Re: spis powszechny 11.03.11, 11:25
        dla nas też to czysta statystyka,więc bez problemu odpowiedzieliśmy na pytania.
    • igooska Re: spis powszechny 11.03.11, 11:38
      Do 27 jeszcze trochę wiec czas mam,zrobię na pewno w necie ,szybciej i można poprawić:)Do ukrycia nie mam nic a jak trzeba to sie robi i już.W Polsce tez rusza spis tylko ze ankieterzy chodzą po domach co jest mniej bezpieczne i tez jest obowiązkowy.
      • carmelaxxx Re: spis powszechny 11.03.11, 11:46
        pamietam jak w Pl wlasnie jakis czas temu byl spis i chodzili po domach , wcale mi sie to nie podobalo ze musze siedziec i odpowiadac na jakies vtam pytania, samemu lepiej sobie odpowiedziec wtedy kiedy sie chce. No i chyba taniej dla podatnika rozsylac ankiety a nie najmowac ludzi...
        • clonek13 Re: spis powszechny 11.03.11, 11:52
          dostalam 2 dni temu i od razu wypelnilam i wyslalam , statystyka tylko i wylacznie jak dla mnie, pamietam lata temu jak bylo cos takiego w PL,.dzieckiem bylam wtedy i moja babcia byla strasznie przejeta tym spisem :) ludzie klamali ile maja zwierzat na gospodarce, strach i ogolne przerazenie pamietam :) jeden drugiego podpuszczal i straszyli sie opowiesciami nawzajem :)
          • chuti Re: spis powszechny 11.03.11, 11:57
            dostalam przedwczoraj i od razu wypelnilam online. 10 minut roboty.
            nie bardzo rozumiem tych oburzajacych sie, raz na 10 lat mozna wypelnic pare kwitow.
            • aniaheasley Re: spis powszechny 11.03.11, 12:02
              A co Wy sie tak dziewczyny spieszycie z tym wypelnianiem? To ma dac obraz spoleczenstwa w dniu 27 marca albo pare dni pozniej, nie wczesniej :)
              A co jak w ciagu nastepnych 2 tygodni zmienicie wyznanie?
              • galadriella Re: spis powszechny 11.03.11, 20:32
                Wyznanie jak wyznanie, ale skąd wiecie jakich niespodziewanie nocujących gości będziecie miały za 2 tygodnie?
              • sueellen Re: spis powszechny 13.03.11, 21:26
                Ja już wypełniłam ale nie wyslałam. Czekam do 27go.
                Mam małą zagwozdkę bo moje dziecko ma 14 miesięcy i nie mówi a tam pytanie o język. I co mam takiemu dziecku wpisać jak to urodzone na wyspach dziecię Polki i Hiszpana?? I kolejne pytanie, już nie pamietam jak sforułowane, ale chyba o poczuciu przynalezności narodowej czy jakoś tak... Miałam ochotę wpisać że moje dziecko czuje się Europejką bo kim ma się czuć?
                • jaleo Re: spis powszechny 13.03.11, 21:30
                  sueellen napisała:

> Ja już wypełniłam ale nie wyslałam. Czekam do 27go.
                  > Mam małą zagwozdkę bo moje dziecko ma 14 miesięcy i nie mówi a tam pytanie o ję
                  > zyk. I co mam takiemu dziecku wpisać jak to urodzone na wyspach dziecię Polki i
                  > Hiszpana?? I kolejne pytanie, już nie pamietam jak sforułowane, ale chyba o po
                  > czuciu przynalezności narodowej czy jakoś tak... Miałam ochotę wpisać że moje d
                  > ziecko czuje się Europejką bo kim ma się czuć?

Tam jest miejsce na wpisanie "other", gdzie sobie mozesz wpisac European. O ile pamietam, bo nie chce mi sie wyciagac tego kwestionariusza.
                • monstroteratum.furiosum Re: spis powszechny 14.03.11, 02:47
                  Moja corka ma dwa miesiace - tez sie zastanawiam jaka jest jej narodowosc (mama Polka, tata Ukrainiec). Glowny jezyk? Na razie mowi aguuu i buuu :) A address rok temu? Bralam udzial w spisie 10 lat temu i troche mniej pytan bylo.
    • posh_emka Re: spis powszechny 11.03.11, 12:26
      Dla mnie luzik, aż takie osobiste te pytania nie są. To ja wolę i tak taki spis, niż w PL gdzie trzeba było być w domu danego dnia o określonej godzinie bo ktoś przychodził z brudnymi buciorami i sobie wizję lokalną przy okazji robił.........
      • clonek13 Re: spis powszechny 11.03.11, 20:01
        uk.news.yahoo.com/38/20110311/tuk-why-you-may-be-confused-by-the-2011-107bc4a.html
    • d.hassenpflug Re: spis powszechny 12.03.11, 14:46
      pff. sie ludziom we lbach poprzewracalo juz. nie rozumiem co tam ma oburzac. wypelnilam, jutro wysle.
      • schiraz Re: spis powszechny 12.03.11, 20:54
        Na szczęście w Polsce można będzie się spisać przez internet, przez telefon, poprzez wydrukowanie ankiety, wypełnienie i odniesienie do biura spisowego oraz poprzez bezpośrednią wizytę ankietera:) Dogoniliśmy "zachód" w tym roku:) W Polsce spis rusza 1 kwietnia.
        ------
        Milcz, albo powiedz coś takiego co jest lepsze od milczenia.
        • fariba Re: spis powszechny 12.03.11, 22:57
          W 4 klasie liceum bralam udzial w spisie powrzechnym,mielismy 3 dniwoy kurs w urzedzie jak wypelniac ankiety,dostalam rejon ,w ktorym chodzilam po domach,niezla kase za to zarobilam pamietam,no i kilka dni wolne od szkoly.
          • jaleo Re: spis powszechny 13.03.11, 11:18
            fariba napisała:

> W 4 klasie liceum bralam udzial w spisie powrzechnym,mielismy 3 dniwoy kurs w u
            > rzedzie jak wypelniac ankiety,dostalam rejon ,w ktorym chodzilam po domach,niez
            > la kase za to zarobilam pamietam,no i kilka dni wolne od szkoly.

Jako dziecko w czwartej klasie bez doroslego opiekuna chodzilas po domach ?!?
            • aniaheasley Re: spis powszechny 13.03.11, 11:27
              W 4 klasie liceum (stary system) to ma sie 18 lat wiec juz nie dziecko a kobieta mloda :)
            • dariazv Re: spis powszechny 13.03.11, 11:28
              jaleo napisała:

> Jako dziecko w czwartej klasie bez doroslego opiekuna chodzilas po domach ?!?

Fariba pisze o 4 klasie liceum
            • fariba jaleo 13.03.11, 11:51
              W 4 klasie liceum mialam lat prawie 19,wiec nie bylam dzieckiem dzieckiem,a liceum konczylam 1989.
              Jako dziecko w czwartej klasie bez doroslego opiekuna chodzilas po domach ?!?
              A sa licea dla dzieci?
              • jaleo Re: jaleo 13.03.11, 12:30
                Ah, Ok, myslalam, ze chodzi o 4 klase podstawowki...
    • mamakostka a ja nic jeszcze nie dostalam...:-( 13.03.11, 23:17
      jw
      • szczur.w.sosie Re: a ja nic jeszcze nie dostalam...:-( 14.03.11, 11:48
        do mnie dziś przyszło.
        no, trochę tego jest, 28 stron. na razie nie mam czasu...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka