20.05.11, 10:47
chcialabym zalozyc konto na allegro , ale nie wiem czy musze miec konto w polskim banku czy wystarczy angielskie, ktore mam, od kilku osob otrzymalam sprzeczne informacje, ale skoro ludzie w polsce kupuja na zagranicznych stronach wiec czemu mialoby to nie dzialac? macie konta na allegro?
Obserwuj wątek
    • havana28 Re: allegro 20.05.11, 11:13
      Ale chcesz kupować czy sprzedawac? Przy rejestaracji nie trzeba podawac numeru konta, ale jesli chcesz sprzedawac to musisz podac info, ze kase przyjmujesz na konto zagraniczne bo dla kupujacych oznacza dodatkowe oplaty
      • zawszexyz Re: allegro 20.05.11, 11:36
        chcialabym kupowac i sprzedawac
    • yskyerka Re: allegro 20.05.11, 11:45
      > ale skoro ludzie w polsce kupuja na zagranicznych stronach wiec
      > czemu mialoby to nie dzialac?

Na zagranicznych stronach jest możliwość płacenia kartą albo przez paypal.
      Lepiej, gdybyś miała rachunek w polskim banku, choćby internetowym,
      bo to znacznie obniży koszty przelewów.
      • zawszexyz Re: allegro 20.05.11, 11:55
        chyba zaloze konto w polskim banku, ale teraz pytanie w ktorym ? jest jakis bank , ktory nie pobiera za wszystko oplat przy nieregularnych wplywach na konto?
        • havana28 Re: allegro 20.05.11, 11:56
          jest- np mbank
    • fifka01 Re: allegro 20.05.11, 13:04
      ja mam konto na allegro i konto w mbanku. wszystko za free. polecam.
      • maleczytaniecouk Re: allegro 20.05.11, 16:04
        Ostatnio kilkoro moich znajomych chwaliło sobie w Polsce alior bank.
        • mcamara Re: allegro 20.05.11, 18:27
          najwygodniej dla kupujacych od ciebie, zebys zalozyla konto w mbanku i na aukcjach ustawila opcje PLACE Z ALLEGRO,wtedy po zakupie beda ludzie wplacac na konto allegro,a allegro przesle ci kase na twoje konto, mozesz rowniez ustawic w tej opcji,zeby allegro wysylalo ci pieniazki np co dwa tyg,lub jak uzbiera sie wieksza suma......ja mam ustawione,ze all...rozlicza sie ze mna,jak kwota przekracza stowke...oczywiscie PL, a na koniec w mbanku zakladasz zlecenie np zeby raz w miesiacu wysylali ci te pieniazki na konto w UK,moze i przelicznik nie bedzie oplacalny....ale to zalezy od zarobkow :D,powodzenia
    • nottymoni Re: allegro 20.05.11, 19:00
      A teraz pytanie troche z innej beczki, czy konto internetowe np w mbanku mozna zalozyc nie posiadajac polskiego dowodu osobistego i zameldowania? podejrzewam, ze nie...
      • cyniamonowa Re: allegro 25.05.11, 10:54
        chyba trzeba miec dowod, we wniosku skladanym online nalezy bowiem podac serie i nr dowodu jesli wybierze sie polskie obywatelstwo. ale moze zadzwon do nich na infolinie i zapytaj czy mozna posluzyc sie paszportem?
        powodzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka