Dodaj do ulubionych

szukam butow

20.09.11, 10:54
Mam problem ze znalezieniem jakis fajnych butow dla siebie teraz na jesien, chodzi mi o cos bez obcasa, w sportowym stylu, ale nie "adidasy", do jeansow najlepiej i niekoniecznie czarne, bo czarnych do pracy mam juz po dziurki w nosie, tak zeby wyjsc z dzieckiem na spacer do parku, na zakupy, czy tak luzno bez okazji. Bylam w brantano, clarksie, ecco, tkmax, matalanie i wszelkich shoezonach, nic wiecej mi do glowy nie przychodzi. Macie jakies pomysly gdzie jeszcze szukac? gdzie wy kupujecie sobie buty?
Obserwuj wątek
    • kingaolsz Re: szukam butow 20.09.11, 11:52
      M&S, Next - zdarzylo mi sie u nich kupic kilka fajnych i bardzo wygodnych butow ( u mnie wygoda to jest pierwsze kryterium)
    • jaleo Re: szukam butow 20.09.11, 12:09
      lianis napisała:

> Mam problem ze znalezieniem jakis fajnych butow dla siebie teraz na jesien, cho
      > dzi mi o cos bez obcasa, w sportowym stylu, ale nie "adidasy", do jeansow najle
      > piej i niekoniecznie czarne,

Tego typu buty, czyli sportowe w stylistyce "ale nie adidasy", rozumiem, ze chodzi Ci o cos, co wyglada jak adidasy, tylko jest ze skory i w zywych kolorach - to sporo firm robi, np Ecco, ale juz pisalas, ze tam bylas, i nic... Moze Diesel, np cos takiego, szczerze powiedziawszy mnie te akurat nie powalily na kolana, ale moze to jest to, o co Ci chodzi:
      store.diesel.com/DIESEL/detail/tskay/536897A2/cod10/44341995CP/agerange/Adult/mm/125
      Boden tez mrobi dobrej jakosci skorzane buty typu "plimsoles", np te w kropki moim zdaniem sa fab:
      www.boden.co.uk/en-GB/Womens-Shoes-Boots/Flat-Shoes/AR482/Womens-Fab-Plimsolls.html?NavGroupID=11
      Ja bym tez spojrzala na buty typu biker books - bardzo duzo tego w tym sezonie - takie do kostki lub za kostke, tez do jeansow dobrze wygladaja. Wczoraj bylam w House of Fraser i tam takich butow zatrzesienie - np Kurt Geiger ma kilka fajnych modeli na plaskim obcasie.
      • lianis Re: szukam butow 20.09.11, 12:37
        moze nieprecyzyjnie sie wyrazilam, sportowe to dla mnie wszystkie te ktorych nie zaloze do pracy, na wazna uroczystosc, do eleganckiej kiecki, czyli typowe buty do codziennego uzytku, musza byc wygodne, latwo sie wkladac, zdejmowac, najlepiej jedna noga z drugiej w biegu za poltoraroczniakiem. Kupowanie butow to dla mnie mordega, nie cierpie tego strasznie, a ze glownie wlasnie w pracowych biegam to mam ich kilka par i nie stanowi dla mnie problemu znalezienie kolejnych ktore mi odpowiadaja, wogole wydaje mi sie ze znacznie wiekszy wybor takich butow tu maja, a takie codzienne to najczesciej mam jedna pare bo nie umiem znalezc i kupic sobie jakiejkolwiek nastepnej, a w tym momencie nie mam zadnej pary bo wywalilam wiosna stare i ciagle biegam w letnich polsandalkach, i na gwaltu rety szukam czegos na jesien, zimowe do kolana, czy za kostke mam, ale to znowu jeszcze nie na teraz.
        Wynalazlam w necie takie
        houseoffraser.scene7.com/is/image/HOF/I_5052724056325_50_20110826?wid=288&hei=442
        dla mnie to wlasnie sportowe one sa, tylko qrcze obcas mniejszy zeby byl, albo wogole bez, bo w biegu za dzieckiem po polu to sobie nogi polamie, i kolor by mi pod kurteczke pasowal :)
        te mi sie podobaja, tylko znowu obcas nie ten, no i cena juz troche niestety przekracza budzet ktory chcialabym na buty przeznaczyc
        houseoffraser.scene7.com/is/image/HOF/I_5045063736164_50_20110826?wid=288&hei=442
        ale fajne sa :D
        • pyza_uk Dr martens 20.09.11, 12:48
          store.drmartens.co.uk/c-39-shoes.aspx popatrz sobie na dr martens, maja teraz przeceny
          • pyza_uk Re: Dr martens 20.09.11, 12:51
            Acha - jeszcze cala masa butow w rewelacyjnych cenach na amazon www.amazon.co.uk/Shoes-Womens-Smart-Fashion-Boots/b/ref=sv_sh_2?ie=UTF8&node=362396011
    • asica74 Re: szukam butow 20.09.11, 12:24
      Ja bardzo lubie buty El Naturalista -sa b. wygodne, ale nie wiem czy o taki styl ci chodzi....
      • lianis Re: szukam butow 20.09.11, 12:52
        asica niektore sa faktycznie calkiem niezle, nie slyszalam o tych butach wczesniej, a je mozna tylko przez neta, czy w jakichs stacjonarnych sklepach tez sa?
        • asica74 Re: szukam butow 20.09.11, 13:38
          Przez neta kupowalam tu:
          www.thenaturalshoestore.com/index.php?m=search&a=results
          Sa tez w niektorych stacjonarnych, ale to raczej wyjatki sa.
          Jest ich sporo na ebay ( ja na przyklad mam takie, juz 4 lata w nich chodze i nadal sa super)
          www.ebay.co.uk/itm/el-naturalista-shoes-size-41-/330616338265?pt=UK_Women_s_Shoes&hash=item4cfa44f759#ht_500wt_1067
          • asica74 Re: szukam butow 20.09.11, 13:54
            A! jeszcze jeden typ: CAMPER! Sa rewelacyjne. Tyle, ze ja musze kupowac te z dzialu meskiego, bo damskie sa na mnie za waskie.
            A jezeli gdzies napotkasz marke Eject Shoes to bardzo tez polecam. Ja swoje kupilam w TKmaxie, ale widzialam je tez w jakis normalnym sklepie.
    • black_currant Re: szukam butow 20.09.11, 13:04
      Ja lubię buty TUK - szczególnie serię z kotami :-)

www.tukshoes.co.uk/default.aspx?scid=2&pid=339
      Jeśli podoba Ci się ten styl, to polecam - najwygodniejsze buty jakie miałam
      • jaleo Re: szukam butow 20.09.11, 13:29
        black_currant napisała:

> Ja lubię buty TUK - szczególnie serię z kotami :-)
        >
        > www.tukshoes.co.uk/default.aspx?scid=2&pid=339
        > Jeśli podoba Ci się ten styl, to polecam - najwygodniejsze buty jakie miałam

Te butki sa super!
        • cyniamonowa Re: szukam butow 20.09.11, 21:26
          te TUKi sa swietne, kolezanka w pracy nosi. kupuje na ebayu. a nie wiecie gdzie mozna je przymierzyc? w jakim sklepie stacjonarnym je znajde?
          dzieki.

polecam TKMaxx, tam mozna znalezc fajne butki, ale widze ze tam juz bywasz.
          • bialasek75 Re: szukam butow 20.09.11, 22:54
            Serdecznie polecam buty Josef Seibel. U nas rynku można kupić, takim ze straganami, który przyjeżdża raz w tygodniu do wsi. www.josefseibel.co.uk/ladies-collection.aspx www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p5197.m570.l1311&_nkw=josef+seibel&_sacat=See-All-Categories
          • black_currant Re: szukam butow 21.09.11, 11:20
            Ja kupuje swoje na Camden Market
    • carmelaxxx Re: szukam butow 21.09.11, 00:20
      ja lubie timberlandy.
    • agg3 Re: szukam butow 21.09.11, 01:25
      a moze merrell?
      www.merrell.com/UK/en/Women-Footwear-Shoes-Casual
      ja mam model Bella, sa super

puma ma tez fajne buty casual
      np takie www.ebay.co.uk/itm/Puma-AMQ-London-Running-Tuelle-Womens-Trainers-Uk-8-Z93-/260853978739?pt=UK_Women_s_Shoes&hash=item3cbc1bd673
      mialam podobny model i bardzo je lubilam i czesto nosilam. wlasnie takie na codzien.
    • lianis Re: szukam butow 21.09.11, 10:18
      serdeczne dzieki za wszelkie podpowiedzi, czuje sie wyzwolona z clarksa i brantano :), nawet nie zdawalam sobie sprawy ze tyle fajnych butow mozna znalezc
      na poczatek zamowilam buty josef seibel, po raz pierwszy kupuje buty przez internet, wiec mam pewne obawy czy beda pasowaly, ale jesli uda mi sie dobrac odpowiednie to pewnie skusze sie na jeszcze jakies inne.
      • bialasek75 Re: szukam butow 21.09.11, 22:43
        Wrzuć linka które zamówiłaś? Ja te Josefy noszę już ponad rok, wyglądają nadal jak nowe. Na dodatek kupiłam je na jakiejś wyprzedaży za 30 funtów, sama radość :)
        • lianis Re: szukam butow 22.09.11, 10:32
          te wzielam bo mi i do sliwkowej i do zielonej parki beda pasowaly :)
          www.shoesbypost.co.uk/Josef-Seibel/Ladies-Shoes-AW11/Josef-Seibel-Kittiwake-Pistachio-LeatherSuede-Combi/p-95-1329-6357/
    • bialasek75 Re: szukam butow 22.09.11, 22:15
      Fajne te butki. Ja mam właśnie podobny model, tylko wciągane, a nie na sznurówki. I brązowe. Super wyglądają, no i wykończenie, pierwsza klasa.
      • panixx Re: szukam butow 23.09.11, 00:15
        Ja tez mam problem z kupnem butow spacerowo-weekendowych. No i zwykle kupuje cos podczas wycieczki do Polski. Wlasnie przywiozlam sobie trzewiki Lasockiego.
    • chaberska Re: szukam butow 23.09.11, 02:12

a ja jeszcze dorzucę FLY LONDON

uwielbiam ich koturny i do latania codziennego są rewelacyjne

www.amazon.co.uk/Fly-London-Womens-Leather-P500045015/dp/B002K8PN0M/ref=sr_1_27?ie=UTF8&qid=1316736572&sr=8-27

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka