Dodaj do ulubionych

Kurtla Joules-poradzcie

20.11.11, 15:38
Od jakiegos czasu rozgladam sie za zimowa kurtka i troche napalilam sie na ta z Joules
www.joules.com/en-GB/Womens-Padded-Coat/Mulled/L_BELMONT/ProductDetail.raction
niestety do najblizszego sklepu mam godzine jazdy a bardzo chcialabym wiedziec jak gruba jest ta kurtka. Moze ktoras z was ja ma lub ogladala "na zywo"? Z reviews ciezko mi zgadnac, ja raczej zmarzluch jestem i chce zeby byla ciepla, na zime.
Obserwuj wątek
    • kingaolsz Re: Kurtla Joules-poradzcie 20.11.11, 15:47
      Nie znam tej, ktora podalas, ale w zeszlym roku dostalam kurtke Begrhaus i byla super ciepla, a lekka i nie wielce puchata.
      Znalazlam cos takiego od nich w formie plaszczyku
      www.amazon.co.uk/Berghaus-Akka-Jacket-Ladies-Black/dp/B005P53XRW/ref=sr_1_fkmr3_1?ie=UTF8&qid=1321800284&sr=8-1-fkmr3
      niestety ja moja wypralam i chyba bede musiala sprawic sobie nowa ( nie wlozylam pilek tenisowych do pralki i sie pozbijalo wypelnienie).
      • moccabristol Re: Kurtla Joules-poradzcie 20.11.11, 16:32
        Cos bliżej o tych piłkach?:)
        • kingaolsz Re: Kurtla Joules-poradzcie 20.11.11, 16:46
          Kurtka jest puchowa ( ma mase piorek w srodku) i zeby sie nie zbily w czasie prania to wlozylam do pralki pilki tenisowe ( rozbijaja puch rownomiernie). Nie wiem skad ta metoda, ale przy pierwszym praniu wrzucilam pilki i bylo ok, przy drugim tego nie zrobilam i mam cala kurtke cienka ze skupiskami pierza tu i owdzie. Jesli kupie nowa to juz chyba na pralnie sie zdecyduje.
          Ale kurtka genialna w noszeniu.
          • moccabristol Re: Kurtla Joules-poradzcie 20.11.11, 17:03
            i nie brzydka:) Dzięki.
          • piksi.dixi Re: Kurtla Joules-poradzcie 20.11.11, 19:42
            mozesz jeszcze kurtke uratowac:
            1.wypierz jeszcze raz, z pilkami.
            2. recznie te kulki 'roztrzep". kazda przegrodke osobno, wymietol paluchami, powinno byc ok.

ja zrozumialam kiedys, ze te pilki to tylko do suszenia i specjalnie suszylam kurtke w pralce/suszarce z pilkami w srodku :-) efekt srednio dobry, pozniej spedzalam
            wieczor na rozszczepianiu kulek metoda reczna.

Corka miala puchowa, bardzo jasna kurtke, ktora niestety wymagala czestego prania.
            skutecznie wyleczylo mnie to z puchowych kurtek. polyester to jest to!
    • t.edyta Re: Kurtla Joules-poradzcie 20.11.11, 17:04
      Joules ma typowe ubrania na niepogode,wiec na pewno nie zmarzniesz.
      Ja i syn mamy bodywarmer z Joules i jest mi zawsze za goraco.
      Nie wiem skad jestes ale w Windsor jest sklep.

Na pewno nie bedziesz zalowac,bo jakosc ich ubran jest fantastyczna.
      Jaoules i boden maja podobne wzornictwo ale Joules jest glownie nastawiony na ,,koniarzy'',czyli fanow koni;)
    • jaleo Re: Kurtla Joules-poradzcie 20.11.11, 19:34
      Hmm, za ta cene moglabys kupic podobna, tylko wypchana puchem, a nie poliestrem. Jak na poliestrowa, to ona jest droga.
      Kinga,
      Twoja byc moze dla sie uratowac, tylko musialabys usiasc na godzinke lub dwie, i pieczolowicie "mietosic" te kurtke kawalek po kawalku, byc moze sie uda rozmasowac to pierze. Slyszalam, ze ludzie tak robia z pierzem, ktore sie "zbilo" w praniu, choc sama nie probowalam.
      • saphira Re: Kurtla Joules-poradzcie 20.11.11, 19:38
        No ale ja myslalam, ze "feather and duck down padded coat" to wlasnie puchowa. czy sie myle?
        • jaleo Re: Kurtla Joules-poradzcie 20.11.11, 19:53
          saphira napisała:

> No ale ja myslalam, ze "feather and duck down padded coat" to wlasnie puchowa.
          > czy sie myle?

A sorki, nie przeczytalam opisu, tylko od razu sie rzucilam na "Fabric and Care", a tam jest 100% poliester.

Z tym, ze jesli feather jest najpierw wymienione, to znaczy, ze "nadzienie" jest bardziej z pior niz z puchu - zgaduje ze gdzies z 80% - a piora sa o wiele, wiele tansze jako surowiec, niz puch (i nie grzeja tak jak puch).

Np. ta kurtka, ktora zalinkowala Kinga, ma 80% puchu i tylko 20% pierza. Do tego Berghaus to jest, jak by to powiedziec, o pare oczek wyzej technicznie marka, niz Joules, wiec nadal uwazam, ze ta kurtka ma z ksiezyca cene, no ale jak Ci sie podoba, to kupuj, zwlaszcza, jesli potrzebujesz tej kurtki do chodzenia po miescie ;-)
          • saphira Re: Kurtla Joules-poradzcie 20.11.11, 21:13
            Jaleo, dzieki za uswiadomienie, chyba przemysle ten zakup :)
      • kingaolsz Re: Kurtla Joules-poradzcie 20.11.11, 21:01
        Jaleo, ale mietosic na sucho czy na mokro?
        Wypralam drugi raz w towarzystwie pilek tenisowych i nic nie pomoglo :(
        Pare godzin za uratowanie kutrki to nic takiego :) uwielbialam ja, wiec bede probowac.
        • jaleo Re: Kurtla Joules-poradzcie 20.11.11, 21:09
          Na sucho, z tego co wiem.
    • pyza_uk Re: Kurtla Joules-poradzcie 20.11.11, 22:09
      Zamow ja, jak ci sie podoba (recenzje na stronie jules ma dobre); a tu prosze kod na 25% off: FAF25, czyli kurtka za 119.25.
      • karolkowa1 kingaolsz 20.11.11, 23:04
        Uratujesz kurtke :)

Jak juz ktos wczesniej napisal,na sucho musisz piora sama porozkladac i bedzie wygladac jak nowa.Kurtki zimowe zawsze mialam puchowe i tylko pralam w pralce.Niestety tak z nimi jest,ze trzeba ten puch pozniej samemu roztrzepac.Troche z tym robory ale coz.Jak trzeba to trzeba.
      • karolkowa1 Re: Kurtla Joules-poradzcie 20.11.11, 23:06
        Nie wiem jaka jest ta kurtka z linka ale cokolwiek bym zamawiala z Joules to jestem mega zadowolona :) Ciuchy sa szyte z dobrej jakosci materialow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka