kkmm-b 30.11.11, 22:44 dziewczyny zaczynam wlasnie wprowadzac pokarmy stale mojej Malej. Niestety nie mam czasu na gotowanie - praca Ktora firme byscie rekomendowaly? Gdybym byla w Polsce to bylby to Gerber a tutaj nie wiem? Myslalam o Hipp. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kingaolsz Re: SLOICZKI 30.11.11, 22:59 Gerber mowisz, z dodatkiem mechaniczniw odzyskiwanegi miesa ... nie dziekuje. Firma, jak firma, sloiczek to sloiczek, kup rozne i zobacz co Wam odpowiada. Z drugiej strony pierwsze dania to kwestia 15 minut maks, nie az tak duzo. Odpowiedz Link
1mzeta Re: SLOICZKI 01.12.11, 10:06 Tylko 2 !!!! dania z gerbera zawierały MOM- reszta nie. Odpowiedz Link
erga4 Re: SLOICZKI 30.11.11, 22:59 ja kupowałam w boots albo hippa albo te inne - ale moje dzieci zdecydowanie niesłoikowe były i wolały gotowane przeze mnie zupki. gotowałam więcej, porcjowałam i mroziłam bo też nie miałam czasu na codzienne gotowanie. Odpowiedz Link
karolina_zet Re: SLOICZKI 30.11.11, 23:38 wiesz, ja swoje pierwsze dziecko na sloikach probowalam chowac i bardzo slabo mi szlo. Niby cos tam jadla ale w sumie niewiele. Mi samej to jedzenie nie smakowalo a ja uparcie jej wciskalam. Wielki niejadek z niej wyrosl, w sumie nic normalnego nie je ( nie je obiadow ani warzyw - ma ponad 4 lata). Przy drugim robie tak ( a leniwiec jestem do gotowania i nie lubie tego robic). Gotuje ciut wiecej dla nas i co sie da miksuje i zamrazam. Raz albo dwa razy w tygoniu obieram warzywa, mieso, gotuje miksuje i zamrazam. Zajmuje to na prawde chwile a dzieciak chetnie je i smak i zapach jest dobry:) Zrobisz jak bedziesz chciala ale choc sprobuj sama raz zrobic... Odpowiedz Link
benignusia Re: SLOICZKI 01.12.11, 00:49 U nas cała czwórka słoikowa. Najlepsze dla nas Ella's kitchen,organic,zdrowe . później Plum,i Hipp. czasem dla urozmaicenia Cow &Gate ale nigdy Heinz.Dużo mieli afer typu szkło w jakiejs partii no i konsystencja galarety mi podpada.... pierwsze dwa kupowalam na amazonie w pakach po 7,same warzywa w roznych kombinacjach mała 11 m-czna je do teraz.Ogólnie wydaje mi się że pierwsze posiłki mają być zdrowe(oczywiscie późniejsze też ) są szczególnie ważne,dlatego organic chciałam. Odpowiedz Link
marenika Re: SLOICZKI 01.12.11, 08:30 ja przy starszej w PL kupowałam Garniera(bo Hipp był baardzo drogi) a młodszy-urodzony juz w UK- był chowany na Hipp. Kupowałam w Bootsie lub w Asdzie--zawsze szukałam promocji...A jak młody juz miał te 10-11 miesięcy to jadł to samo co my-tylko czasem bardziej widelcem rozdrobniłam.. Odpowiedz Link
t.edyta Re: SLOICZKI 01.12.11, 11:24 Ella's kitchen przoduja!!!! Moj czterolatek do dzis zajada sie papkami owocowymi:D Odpowiedz Link
edzior1 Re: SLOICZKI 01.12.11, 09:30 sloiczki super sprawa ale nie ma to jak obiadek w domu upichcony....ja uzywam i to o to, przy pierwszym dziecku to stawalm raz na tydzien lub 2 przy garach na 2 -3 godziny gotowalam po 4-5 dan i w pudeleczka, potem to ryz to kaszka to chlebek, kus kus, owoce, Mloda je w tej chwil owocw, warzywa, miesko. Ze sloiczkow to hipp, plum- ale gdy sprobowalm sama to nie za smaczne to jest, ale przeciez zyvie trzeba sobie ulatwiac- chociaz troche Odpowiedz Link
fifka01 Re: SLOICZKI 01.12.11, 10:26 Moja jest słoiczkowa, i woli słoiczki od mojej kuchni. Zreszta, jak ja gotuje dla nas, to mam wrazenie, ze słoiczki o wiele zdrowsze są, cokolwiek by w nich nie było... ;) Ja z kolei nie patrze na firmy, tylko na smaki. Jak zaczynałam, pilnowałam zeby nie było ryżowe czy bananowe, bo to ja zatykało i był problem z kupą, wybierałam owsianki, owoce czerwone, nie gruszke i nie jabłko, bo tez zatykały. Teraz patrze po smakach obiadków, raz na tydzien robie zapas, tak zeby miec i drób, i rybe, i lamb i beef. I nie patrze po firmach, biore smakami i skladem. I dziecie nie narzeka. :) Odpowiedz Link
karolajna83g Re: SLOICZKI 01.12.11, 11:24 Moje dziecko skonczyło wczoraj 4 miesiące, tylko, że to jest 5 tyg wcześniak. W sklepach widziałam już słoiczki i pasty dla dzieci od 4 mż. Ale pewna nei jestem, czy mogę mu dawać juz na tym etapie, bo nawet HV mówią, że on ma 3 miesiące. Czy pwoinnam juz próbować dawać mu stałe jedzenie? Np raz dziennie? Czy zaczac od kaszki? Odpowiedz Link
zurekgirl Re: SLOICZKI 01.12.11, 11:58 Karolajna, jesli karmisz piersia, to absolutnie nie dawaj. Nawet jesli nie karmisz, to tez jeszcze bym poczekala ze dwa miesiace. No chyba, ze patrzy na ciebie blagalnym wzrokiem jak jesz i na wadze nie przybiera, to moze juz potrzebuje stalych pokarmow, ale szczerze watpie. Ja dalam lyzeczke jakiejs papy tydzien przed 6 miesiacem i mi HV powiedziala, ze dziecko piersiowe to i 7 miesiecy moze na samym mleku i ze nie ma sie co spieszyc. Odpowiedz Link
karolajna83g Re: SLOICZKI 01.12.11, 13:43 Kacper jest na butli od 1.5 miesiąca. Wg mnie przybiera bardzo dobrze, taki klocuszek sie zrobił. Może i masz rację- poczekam jeszcze :))) Dzięki. Odpowiedz Link
kinita Re: SLOICZKI 09.12.11, 22:55 Wstrzymaj sie jeszcze, moja wczesniaczka z 34 tc zaczela jesc cos innego niz mleko z piersi chyba w 5 miesiacu, ale przez 2 tygodnie byly to tylko kaszki (rozmoczony w mleku biszkopcik i do tego kaszka), dopiero potem wprowadzilam papke z marchewki, i stopniowo dodawalam inne rzeczy, jak widzialam, ze na obiadek nie ma ochoty, to jej nie zmuszalam, i dawalam zamiast tego mleko. Teraz juz ladnie je 4 posilki stale plus mleko :) Odpowiedz Link
zurekgirl Re: SLOICZKI 01.12.11, 12:02 Mojej niunce kupowalam rozne sloiczki, staralam sie wybierac organiczne, omijalam Heinza (raz kupilam i od razu dzwonilam na infolinie, bo jedzenie rozwarstwione, dziwnie pachnace, wywalilam, sprawdzili niby partie i wszystko ok, ale mi sie po prostu nie podobalo). Nie przepadala za Bootsem, lubila Hippa i Ella's Kitchen, Plum mniej. Najbardziej zachwycona byla sloiczkami z Hiszpanii Hero, nawet mi smakowaly i mialy fajna konsystencje (ale to raczej opcja wakacyjna, tutaj nie widzialam tej firmy). Odpowiedz Link
wiwi1 Re: SLOICZKI 01.12.11, 12:12 W kwestii sloiczkow sie nie wypowiem, bo nie weim, ale tak jak kinga mowi nie dawalabym stalych pokarmow przed ukonczeniem 6 miesiaca. Moja kolezanka tak wciskala corce jedzenie zaraz po czwartym miesiacu i dziwila sie dlaczego ta ciagle placze, ma bole brzucha i zaparcia. Uklad pokarmowy takiego malenstwa nie jest jeszcze na to gotowy, moze zareagowac alergia jesli zbyt wczesnie wprowadzisz pewne produkty. W Twoim wypadku bylabym jeszcze ostrozniejsza bo to maluszek jeszcze, wczesniaczek. Porozmawiaj lepiej ze swoja HV o rozszerzaniu diety. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link
kobylczusia Re: SLOICZKI 01.12.11, 13:13 ja kupuje jak leci, zakłądam ze wszytskie są git. Odpowiedz Link
paola_k2 Re: SLOICZKI 02.12.11, 00:31 Ja, jesli juz dawlam sloiczki to te z Bootsa i Organix. Zdarzylo sie, ze Hipp Organic i Cow and Gate. Odpowiedz Link