Dodaj do ulubionych

Reception-skladanie wnioskow

07.01.12, 11:50
ja jak zwykle na ostatnia chwile, termin skladania wnioskow mija 13 stycznia w piatek (papierowe) do 15 stycznia online, moje pytanie jest techniczne,
w forumalrzu mam mozliwosc wybrania 6 szkol (Ealing Borough) ten formularz zanosze do szkoly ktora jest moja priorytetowa ,czyli ktora wpisalam jako numer 1? czy dobrze zrozumialam ze do reszty szkol juz ich nie zanosze? ze rejestracja jest z jednego wsniosku? z kazdej szkoly wzielam formularz, i sa takie same , z Ealing Borough, reszte trzeba samemu uzupelnic.bede wdzieczna za rade, czy tak samo online? jesli zdecyduje sie wyslac online to wypelniam raz, kilka pozycji szkol ktore wybralam i wyslac online jeden raz tak? potem dostane numer referencyjny i tyle? kiedy wyniki? w kwietniu?? nie wiem jaka forme wybiore, jestem w nerwach ....przezywam jak mrowka okres :P
Obserwuj wątek
    • moncik32 Re: Reception-skladanie wnioskow 07.01.12, 14:16
      niewiem jak na ealing ale w znanych mi dzielnicach wniosek sie odnosi do councilu.i to council przydziela miejsca w szkolach.
      • clonek13 Re: Reception-skladanie wnioskow 07.01.12, 14:45
        moncik32 napisała:

> niewiem jak na ealing ale w znanych mi dzielnicach wniosek sie odnosi do counci
        > lu.i to council przydziela miejsca w szkolach.

na wniosku pisze ze jesli szkole wybralam numer 1 z poza ealingu to wtedy zaniesc do Councilu,jesli w ich obrebie to zaniesc do szkoly, z tego co widze do tej ktora ma pozycje 1 na mojej liscie, czyli do reszty juz nie zanosze tak? Pani w szkole ktora chce wpisac jako pierwsza mowila ze mam wypelnic i wrocic forme do niej....rozumiem ze tylko do szkoly ktora ma nr jeden na liscie???
    • agg3 Re: Reception-skladanie wnioskow 07.01.12, 15:06
      Ja co prawda z West Midlands, jednak formularz councilowski u nas odsyla sie do councilu, a "szkolny" w szkole. najpierw pani powiedziala mi, ze po wypelnieniu tego szkolnego juz nic nie musze robic. jednak jak bylam doniesc dokumenty to inna pani powiedziala, ze councilowski i tak musze wypelnic, bo jest to tak zwana rejestracja. coucil wysyla im liste podan do szkoly i potem to szkola chyba wybiera wg wlasnych kryteriow i podan wewnetrznych, ktore otrzymala(katolicka).
    • zurekgirl Re: Reception-skladanie wnioskow 07.01.12, 16:30
      Clonek, kazda dzielnica moze miec inne wymagania. Ja skladam w dwoch borough, w jednym moge odniesc do szkoly, w drugim musze do councilu i to od razu z potwierdzniem adresu. W tym pierwszym potwierdzenie adresu dopiero jak juz miejsce bede miala przyznane. Jak masz watpliwosci, to pewnie jest jakis numer na formularzach. A ostatecznie cie ze szkoly pokieruja do councilu i tyle.
    • dariazv Re: Reception-skladanie wnioskow 07.01.12, 17:56
      Tez mieszkam w Ealing Borough. Skladalam w zeszlym roku forme w wersji papierowej. Zanioslam wszystko do szkoly ktora byla moim pierwszym wyborem.
      • clonek13 Re: Reception-skladanie wnioskow 07.01.12, 18:49
        dariazv napisała:

> Tez mieszkam w Ealing Borough. Skladalam w zeszlym roku forme w wersji papierow
        > ej. Zanioslam wszystko do szkoly ktora byla moim pierwszym wyborem.

dzieki za odpowiedz, tak wlasnie pisze z tyl na stronie formularza, chcialam sie upewnic, buziaki :*
        • clonek13 Re: Reception-skladanie wnioskow 10.01.12, 22:16
          no i po wszystkiemu ;)
          zlozylam dzis online :)
          pozdrawiam serdecznie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka