dorcian 02.02.13, 20:20 Ktos byl? Poleca? Odradza? Cos jeszcze w okolicy ciekawego do zobaczenia? Chcemy jechac na 4 dni w half term. Dzieci 3 I 11 lat. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
benignusia Re: legoland 02.02.13, 20:47 byłam tuz przed haloween z prawie 2 latką,3 latkiem,prawie 5 cio i 6 cio. Jeśli masz 3 latka pewnie niewejdzie na wszystkie atrakcje,mój mały był troche zawiedziony. Ja ogólnie polecam,wiem że pojedziemy jeszcze na bank.Bardzo im się podobało,do tego wszyscy lubią lego więc juz wogole hit.Jeśli pojedziesz w half term pewnie będzie duzo ludzi,nastaw się na kolejki,i szczerze mówiąc wydaje mi się że 4 dni tam to za dużo.3 jest idealnie. Odpowiedz Link
derka1 Re: legoland 02.02.13, 20:47 A bedzie juz otwarty? Bo oni chyba na zime wrota zamykaja. Odpowiedz Link
miwah Re: legoland 02.02.13, 20:53 bylismy we wrzesniu. Byla jakas promocja wtedy wiec za grosze dzieci i dorosli gratis. Z tym ze w ramach ED wchodzilismy jako szkola. I nie w czasie half term czy innych wakacji wiec naprawde bylo pusto i bez czekania w kolejkach ( jak to podobno bywa przy okazji szkolnych przerw) Polecam bardzo bo bylismy przyjemnie zaskoczeni, choc mialam obawy, w tym czy dla starszakow cos bedzie. Z tym ze wlasnie ominely nas kolejki i inne takie minusy wiec glownie plusy pozostaly> No i pogoda tez dopisala. Zabraklo tylko dnia i nie wszystko co chcielismy, zobaczylismy ( acz mielismy z gory ustalone co chcemy koniecznie -to po studiowaniu roznych i-netowych porad przez mojego meza :) ) wiec sie moze jeszcze kiedys wybierzemy przy okazji jakiejs promocji. Doroslym tez sie podobalo :) Znajomi z ktorymi sie na miejscu umowilismy tez byli bardzo zadowoleni. My bez noclegu bo w sumie nie tak daleko. Odpowiedz Link
justysia72 Re: legoland 02.02.13, 22:01 Polecam bardzo, my byliśmy w sierpniu i wydaje mi się, że lepiej wybrać się w miesiącach letnich, gdyż jest dużo atrakcji wodnych i można się nieźle zmoczyć. Na zwiedzenie całego parku potrzeba więcej jak 1 dzień, tym bardziej że faktycznie kolejki były ogromne. Moi chłopcy byli bardzo zadowoleni. Odpowiedz Link
pufulek Re: legoland 02.02.13, 22:27 Też polecam. Byliśmy tuż przed Halloween. Kolejki znośne, tylko do piramidy nam się nie chciało stać ponad godzinę Trzylatka nie weszła na wszystko, pięciolatek na większość tak, teraz ciągle powtarza, że chce tam pracować i budować te ogromne konstrukcje z Lego Odpowiedz Link
lucasa Re: legoland 02.02.13, 23:46 Tez polecam cieple miesiace a nie luty.. My bylismy raz chyba jak dzieci mialy po 6 I 8 lat. bardzo sie nam podobalo ale raczej drugi raz by nam sie tam nie chcialo jechac. Bilety kupilismy b tanio wiec sobie fundnelismy ten system co rezerwuje kolejki. Chyba bym padla gdybym miala do kazdej atrakcji stac ponad godz. A juz kilka dni z rzedu to w ogole sobie nie wyobrazam. Ja osobiscie bylam troche zawiedziona calym aspektem Lego - jak dla mnie to byl po prostu park rozrywki dla mlodszych dzieci... Nawet :) nie bylo Lego do kupienia w promocji tylko normalne ceny. . . Odpowiedz Link
kuku-niek Re: legoland 03.02.13, 15:00 Legoland jest zamkniety do polowy marca, wiec na najblizszy half term poszukaj innych atrakcji. Odpowiedz Link
dorcian Re: legoland 03.02.13, 17:53 Nie, nie w ten, to ze zamkniety w zimie to wiem. Kwietniowy na mysli mialam. Dzieki za opinie! Odpowiedz Link
espionka Re: legoland 03.02.13, 21:54 mi sie za pierwszym razem podobalo a za kolejnym juz mniej. Miniland np. prosi sie remoncik, kolory wyblakly, poczyscic by to trzeba. Jedzenie nie za bardzo- wiekszosc to fast foody a poza tym to przyjemne miejsce! Odpowiedz Link
miss_scary Re: legoland 03.02.13, 22:46 Raz w roku jeździmy do Legolandu, moje dzieci uwielbiają, dużo atrakcji dla mniejszych i większych, naprawdę warto, zaraz niedaleko jes Windsor wiec tez trochę do zwiedzania. Odpowiedz Link
yadrall Re: legoland 20.04.17, 14:25 Wyciagam stary watek,bo planuje sie wybrac ze starszym synem. Mozecie napisac gdzie nocowalyscie? Kupowalyscie cale pakiety tj. nocleg plus wejscia itp. czy tez wszystko osobno??? Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: legoland 20.04.17, 14:31 wiec ja ci Yardall polecam serdecznie zakup Q-boot ( rodzaj... fasttrack). Kolejki sa niemilosierne i aby nie stac po 70 min w kolejce na pewno warto wydac te 20 funtow na osobe i dzieki temu szybko wskakiwac na jazdy. Takze chcialam zwrocic ci uwage na nastepujace promocje: na platkach Kellogs "Adults Go free", ktora zapewnia ci bilet dla doroslego za darmo jesli dziecko idzie z nim ( do konca czerwca) . na Pudelku Kids Meal McDonald jest buy 1 get 1 ticket free promocja jesli wytniesz i przyniesiesz ( koszt £50 wtedy mniej wiecej, zalezy od dnia) Tesco vouchers. Jesli masz takowe to na Tesco Clubcard www. za 2.50 mozesz kupic voucher ktory sprawi ze placisz za wejscie pojedyncze ok 21 funtow ( lacznie z cena vouchera) a nie to 50 funtow. nie wypowiem sie o nocowaniu bo mieszkam ok 7 mil on Winsoru wiec nie nocowalam, ale ten Legoland Hotel wyglada naaaaprawde pieknie jak sie przejezdza. Bardzo nowoczesny. Sliczny wrecz. Odpowiedz Link
alannda Re: legoland 20.04.17, 14:49 princesswhitewolf napisała: > Takze chcialam zwrocic ci uwage na nastepujace promocje: > > na platkach Kellogs "Adults Go free", ktora zapewnia ci bilet dla doroslego za > darmo jesli dziecko idzie z nim ( do konca czerwca) . > na Pudelku Kids Meal McDonald jest buy 1 get 1 ticket free promocja jesli wytn > iesz i przyniesiesz ( koszt £50 wtedy mniej wiecej, zalezy od dnia) > Tesco vouchers. Jesli masz takowe to na Tesco Clubcard www. za 2.50 mozesz kupi > c voucher ktory sprawi ze placisz za wejscie pojedyncze ok 21 funtow ( lacznie > z cena vouchera) a nie to 50 funtow. Pamietaj tylko ze te promocje z platkow nie lacza sie z innymi i przy wycieczce na kilka dni bardziej sie oplaca wykupic pakiet przez internet. Ja zawsze rezerwuje wszystko razem lacznie z hotelem (niekoniecznie w samym Legolandzie) bo wychodzi taniej. Kupon z platkow jest dobry jak sie jedzie na jeden dzien. Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: legoland 20.04.17, 16:51 albo gdy sie ma gdzie spac i wchodzi sie tylko ( bez potrzeby hotelu bo rodzina niedaleko itd) nawet i 2 dni pod rzad Odpowiedz Link
dariusz_22487 Re: legoland 20.04.17, 14:32 W lego landzie nie byłem ale w disney tak niebo ziemia niż te atrakcyje w Polskich miasteczkach Odpowiedz Link