04.02.13, 12:57
Kupilam przez ebay dziecku kombinezon przeciwdeszczowy, bo duzo pracuje w ogrodzie w kazda pogode wiec sie przydaje. Dzis przyszedl poczta. Rozmiar, kolor sie zgadza, troche zmechacony na kolanach, ale to normalne w uzywce, nic zarzucic nie mozna, oprocz tego ze brudny jak swinska noga, miejscami nie granatowy tylko czarny. Jaki byscie daly komentarz sprzedajacemu?
Obserwuj wątek
    • marninor ku pokrzepieniu... 04.02.13, 13:10
      ja ostatnio kupiłam wieszak stojący, na zdjęciu cudo w realu-bardzo uboga jakość- otwory na śruby zaklejone okleiną itd, itd ale za to jak zapakowany ;) w chińską gazetę codzienną ;) mimo że sprzedawca uk, odsyłać isę nie opłaca, komentarz chyba sobie daruję bo tragedia...
    • szprotka6 Re: Feedback 04.02.13, 14:57
      Ja wszystko co kupuję, bez względu na to czy uzywane czy nowe -piorę.
      WIęc jesli bylabym zadowolona ze stanu tego kombinezonu poza tym ze nadaje się do prania to wystawilabym pozytywny komentarz z uwagą, ze rzecz była strasznie brudna. Chyba, ze balabym się, ze plamy (jesli są to plamy, bo jesli samo bloto to spierze się), ktore sa na ubraniu nie zejdą to wtedy napisalabym do sprzedającego z uwagą, ze nic w opisie przedmiotu nie wspomniał o plamach.
    • agg3 Re: Feedback 04.02.13, 20:55
      ja jestem w podobnej sytuacji. kupilam kurtke za 99 p, ni ebylo ceny minimalnej + £4 przesylka. opisane bylo jak dobry stan uzywany. nie bylo mowie o plamach, dziurach itd,
      przesylka przyszla w sb rano, ja cala uradowana otwieram.... a tu zonk! uwalona kurtka, smierdzaca, nawet sprane papiery byly w kieszeni! mialam wrazenie, ze ktos to z jakiejs wystawki wzial czy cos. od razu napisalam do sprzedawcy, ze towar niezgodny z opisem i odsylam to natychmiat i zadam zwrotu kasy wraz z moja wysylka.
      sprzedawca odpisal, ze mu przykro i tak dalej... ze mam uprac kurtke, a jak nie bedzie sie nadawac to oddac na charity, a on odda mi kase! no myslalam, ze sie pochlastam... nie oddaje na charity rzeczy, ktorych nie da sie nosic! :D
      kurtke wypralam w 60' i sie uprala. co nie zmienia faktu, ze sprzedawca zagral troche nie fair.
      chyba wystawie neutrala z zaznaczeniem, ze dostalam kase z powrotem....
      • erga4 Re: Feedback 04.02.13, 22:03
        ja wystawiam raczej pozytywne komentarze a jak coś jest nie bardzo to pisze do sprzedającego że coś się nie zgadza. wypierz i zobaczysz jak będzie wyglądał. też raz mi się zdarzyło dostac coś brudnego ale po wypraniu było OK więc nie robiłam nic i wystawiłam pozytyw.
        ale są ludzie którzy wystawiają za byle co neutrala lub negatyw:
        raz dostałam neutralny od pewnej kobiety bo ciuszek w rozmiarze odpisanym z metki (wiek + cm wzrostu) nie pasowało na jej dziecko w tym wieku... a mój syn nosił to dokładnie w takim przedziale więc z rozmiarówką było wszystko OK.

więc wszystko zależy od ciebie jaki komentarz wystawisz. masz prawo do neutrala bądz negatywa

• carla.0 Re: Feedback 06.02.13, 00:08
          Uwazam, ze trzeba byc chamem, zeby tak brudna rzecz komus wyslac. Franca mogla przed wyslaniem wrzucic do pralki ze swoimi rzeczami i juz. Co z klopot? Rozumiem gdyby to facet zrobil, ale kobieta? Wstyd. Wystawilabym neutrala, z zaznaczeniem za co.
    • aviel Re: Feedback 07.02.13, 14:46
      wiele razy dostalam brudne rzeczy, czasem prosze o discount,jezeli byla to rzecz drozsza, czasem jak jest cos za funta to po prostu piore i nie daje zadnego komentarza.
    • maja3333 Re: Feedback 07.02.13, 15:37
      to tutaj chyba norma ;) wysyłanie brudnych rzeczy. Ostatnio kupilam wózek, który miał byc NOWY, a jest wyraźnie używany, przeraźliwie brudny i nawet z dziecięcymi(zakładam, żedzieciecymi..) wymiocinami na tapicerce gratis.
      Z tym sprzedawca troche sobie powalczę.
      Jednak jeśli rzecz była opisana jako uzywana i jest "tylko" brudna a po wypraniu jest wszystko ok to ja wystawiam feedback czasem pozytywny, czasem neutral.
      • nannyjo32 Re: Feedback 07.02.13, 16:47
        ja ostatnio kupilam krtke dziecia o dziwo okazalo sie ze od polki placilam przez paypal na email z wp.pl z polkim nazwiskiem. Kortka smierdzi jak z taniej odziezy pomimo tego ze juz prana 2 x i pomplamiona z jednej strony.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka