Dodaj do ulubionych

childminder

22.04.13, 09:36
Czy childminder placi sie za czas po odprowadzeniu I przed odebraniem dziecka szkolnego? np. Musi dojsc 10 minut? W nieprzyjemny sposob childminder zwrocila mi uwage, ze nie mieszka w szkole. To nasz drugi tydzien, nie mowila nic wczesniej, nie wyjasnila. Tylko mnie zaatakowala. A ja sie nie znam.
Obserwuj wątek
    • pyza_uk Re: childminder 22.04.13, 10:03
      A co masz napisane w kontrakcie!? Nie ma regul, kazda cm ma wlasne zasady na ktore sie zgadzasz lub nie.
      www.netmums.com/coffeehouse/working-childcare-692/childcare-691/632837-school-pick-up-fees-childminder.html
      • pyza_uk Re: childminder 22.04.13, 10:04
        Przepraszam, pierwsze zdanie mialo byc bez wykrzyknika :)
    • zurekgirl Re: childminder 22.04.13, 10:28
      Roznie bywa, ale generalnie pracodawca nie placi za czas podrozy do pracy, wtedy kazdy wybieralby prace jak najdalej od domu przeciez. Ja mam placone za czas W pracy, czyli z dzieckiem i uwazam to za uczciwe. Jesli ktos potrzebuje mnie na godzine i nie oplaca mi sie dojezdzac, to po prostu dziekuje za taka oferte.
    • aniaheasley Re: childminder 22.04.13, 12:44
      Jak kiedys dawno temu placilam za odbieranie ze szkoly, i szkola sie konczyla 15.30 to placilam od 15.30 do momentu mojego powrotu do domu, a nie od momentu rozpoczecia przez opiekunke podrozy do szkoly z domu czy z miejsca gdzie akurat byla wczesniej, to jakis absurd bylby.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka