Dodaj do ulubionych

Amazon zwrot

28.11.13, 21:37
Pierwszy raz mi sie zdarza, ze chce cos oddac. Kupilam szafke na buty. Po rozpakowaniu okazalo sie, ze brakuje paru srub do montazu, a drzwi pomalowane sa tak, ze chyba moj przedszkolak umialby lepiej. Chce ja oddac I dostac pieniadze, nie chce wymieniac. Jak sie to zalatwia? Czy bede musiala zaplacic za przesylke?
Obserwuj wątek
    • truskawkowe_studio Re: Amazon zwrot 28.11.13, 21:44
      A kupowalas od amazon czy przez nich? Najłatwiej pewnie wyskrobac maila I zapytać jaka maja return policy
      • dorcian Re: Amazon zwrot 28.11.13, 21:51
        Przez amazon. Napisalam maila, mam nadzieje, ze nie bede musiala sie bujac z tym pudlem do swiat.
        • truskawkowe_studio Re: Amazon zwrot 28.11.13, 21:54
          Wszystko jest na ich stronie opisane. Jesli przez amazon to tylko niektórzy sprzedawcy oferuja naklejke prepaid ale jeśli produkt wadliwy to bym sie klocila o zwrot kosztów przesyłki
          • bialasek75 Re: Amazon zwrot 28.11.13, 22:54
            Na Amazonie klikasz w ikonkę Return or replace items i dalej wybierasz np Does not work properly, potem opisujesz co nie tak, i wybierasz w jaki sposób chcesz to im dostarczyć i w jaki sposób zwrot pieniędzy. Drukujesz nalepkę, naklejasz i wysyłasz. Zwracają Ci całą kwotę jaką zapłaciłaś za towar (jeśli podasz inny powód, to wtedy potrącają koszty przesyłki od całej kwoty). Chyba w miarę wytłumaczyłam :)
            • dorcian Re: Amazon zwrot 28.11.13, 23:40
              A czy ja to moge kurierem wyslac czy na poczte musze niesc? Ta paczka wazy 25kg
              • klimea Re: Amazon zwrot 29.11.13, 10:02
                Dorcian, jesli to jest kupione u Amazona a nie third party seller, to po wypelnieniu odpowiedniej return request pojawi sie mozliwosc wybory czy zwracasz sama, czy kurier od Ciebie przesylke odbierze. Jesli Amazon wysyla kurieria po przesylke to nie placisz za to nic, jesli decydujesz sie wyslac sama, to na wlasny koszt.
                • dorcian Re: Amazon zwrot 29.11.13, 10:29
                  To jest "third party seller" niestety. Wyslalam mejla do amazon I jak na razie zachowali sie w porzadku, wyjasnili co I jak I przekazali moja reklamacje do sprzedawcy. Zobaczymy co dalej, ale napisali, ze w razie problemow mam im powiedziec.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka