nannyjo32 22.12.13, 15:58 jak ladnie wyczyscic kibelek bo mam kamien w srodku ? macie jakies sprawdzone sposoby. Kiedys widzialam zeby wlac butelke cocacoli i zostawic na noc jeszcze nie probowalam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asica74 Re: kibelek 22.12.13, 16:29 najlepszy sposob jaki znam, przebijajacy wszelakie srodki, ale niestety dlugotrwaly - wlej butelke octu spirytusowego i zostaw w odplywie najdluzej jak mozesz (ja zazwyczaj to robie jak gdzies wyjezdzamy) - potem skamielina sama schodzi. Odpowiedz Link
klimea Re: kibelek 22.12.13, 16:57 U mnie najlepiej sie sprawdza Domestos Zero, tylko on wnika pod wode ale jednoczesnie osiada na sciankach pod ta woda i 'pracuje'. wystarczy godzinka na lekki kamien i juz :-) Odpowiedz Link
bisiek10 Re: kibelek 22.12.13, 17:13 A najlepiej wlozyc rekawiczke, oproznic kibelek z wody jakims naczyniem ile sie da i dopiero zalac jakims srodkiem.Np ciemno-niebieskim albo czarnym zelem Harpic :) Odpowiedz Link
3-mamuska Re: kibelek 22.12.13, 17:16 U mnie najlepiej sie sprawdza Domestos Zero, tylko on wnika pod wode ale jednoczesnie osiada na sciankach pod ta woda i 'pracuje'. wystarczy godzinka na lekki kamien i juz :-) Tez tak robię, i ładnie schodzi. 1 raz musiałam zalać ze 3 dni na noc. I szczotka trochę pomoc. Teraz zalewam jak tylko sie pojawia. Wczesniej szukałam skutecznego srodka. ----------------- ,,Miłość jest bólem ,powiedział zając jeża ściskając" Odpowiedz Link
ampiltuda Re: kibelek 22.12.13, 22:13 Wlej dwie butelki octu na noc, najlepiej przed tym popracuj szczotką, tak żeby wpompować w rury jak najwięcej wody, wtedy uzupełnij wrzątkiem i w ten wrzątek wlej ocet. Jeżeli to nie pomoże, to spróbuj Cilit Bang na kamień i rdzę, tylko obejrzyj butelkę, bo jest też na brud i tłuszcz, więc nie będzie efektu. Mój tata w czasach pustych półek w sklepach, jeżeli ocet (obecny na pólkach) :), nie dawał rady, to wlewał fosol, ale skąd go teraz wziąć, nie mam pojęcia. Odpowiedz Link
yadrall Re: kibelek 22.12.13, 23:01 Ten kamien jest pod woda czy nad? Jak pod woda to polecam takie tabletki do wc z Lidla-nie pamietam jak toto sie nazywa,ale jest z tej ichniej serii W5. Super odkamienia-ja juz nie mialam nadziej,ze moj kibel kiedys doszoruje,a tu sie udalo. Harpic ani Domestos nie dal rady-choc zostawialam na kilka godzin :( Odpowiedz Link
nannyjo32 Re: kibelek 22.12.13, 23:26 pod woda, zobacze w lidlu i kupie tez ocet w polskim sklepie. Odpowiedz Link
londynwarszawaparyz Re: kibelek 23.12.13, 08:52 ja to dodam ze ten ocet z wrzaca woda najlepiej sie sprawdza :) nawet ma bardzo zakamieniona muszle klozetowa. Odpowiedz Link
nannyjo32 Re: kibelek 23.12.13, 17:50 wybralam chochelka wode z kibelka i zalalam 3 butelkami wrzacego octu. Nie mieszalam z woda bo nie moglam wyciagnac resztki wody z kibelka . Zobaczymy jutro ;) Odpowiedz Link
mrs.t Re: kibelek 23.12.13, 19:32 a wlansie zawsze uzywalam z powodzeniem tabletek z lidla ale od jakiegis czasu ich nie ma stąd tez tak mi sie wlasnie kibel zatenteges.. Odpowiedz Link
mrs.t Re: kibelek 23.12.13, 19:24 u nas tez domestos zero! jak ostatnio zrezygnowana kupiłam, nie sadzac ze wiele zdziala ale w promocji był to sie powaznie zdziwiłam u nas nie byl mocny kamien ale osad byl brązowy i mocno widoczny po domestosie tylko pqre razy zamachalam szczotka i luz Odpowiedz Link
ann.38 Re: kibelek 27.12.13, 15:22 Garatuluje;) Teraz trzeba regularnie czyścić, to nie będzie problemu. Mój zastałam w fatalnym stanie, musiałam go oskrobać i wyciągałam całe płaty osadu. Teraz myję regularnie i używam płynu supermarketowego za mniej niż 30p i od kilku lat nie ma żadnego osadu. Odpowiedz Link
nannyjo32 Re: kibelek 27.12.13, 15:28 ja nie wiem dlaczego tak zaszedl kamieniem bo nigdy nie mialam problemow. Teraz kubie domestos 0 i bede czyscic regularnie. Odpowiedz Link