Dodaj do ulubionych

Teaching assistant-payslip

24.05.14, 13:44
Dziewczyny, czy ktoras sie zna dobrze na payslipach i wie, co moga oznaczac: units, rate i amount? Zaproponowano mi zmian w kontrakcie i chcialam sprawdzic czy dobrze na tym wyjde. A ze teraz przerwa, to nie mam jak sie spytac ksiegowego;)
Obserwuj wątek
    • glasscraft Re: Teaching assistant-payslip 24.05.14, 16:20
      Nie ma jednego standardowego wygladu payslip'u, kazda firma moze sobie wedlug wlasnego uznania zaprojektowac. Jezeli zaplate masz liczona za wypracowane godziny (a nie taka sama sume kazdego miesiaca), to mysle, ze units bedzie chyba ilosc godzin, rate - stawka godzinna (stawka za unit), amount - £ ilosc godzin razy stawka godzinna czyli to placa przed podatkiem I NI.
      • aleksandrawu Re: Teaching assistant-payslip 24.05.14, 18:40
        No wlasnie ani stawka ani ilosc godzin mi sie nie zmieniaja. Tylko te sumy przy okresleniach kosmicznie wygladaja, np. Unit-0.61, rate-1651.4300. A tak w ogole, to chcialam sie doliczyc, bo w przyszlym roku zamiast 50h/2tyg jako TA bede uczyc przez 5 godzin. I dyrektor powiedzial ze zamiast placic mi taka mieszana pensje, beda mi placic po prostu za wszystkie godziny jako HLTA. I nie wiem czy na tym dobrze wyjde. Zna sie ktos?:)
        • aleksandrawu Re: Teaching assistant-payslip 24.05.14, 18:42
          Oczywiscie 5 z moich 50 godzin to bedzie uczenie. Zle sie wyrazilam.
        • glasscraft Re: Teaching assistant-payslip 24.05.14, 18:51
          Moze nie najlepsza rada, ale ja bym sie po prostu do Twojego payroll'u poszla I zapytala, jak licza platnosci. A masz jakas umowe o prace? Albo przynajmniej list z potwierdzeniem godzin I stawki za godzine/lekcje?
        • agg3 Re: Teaching assistant-payslip 24.05.14, 23:27
          rate 1651.4300 to miesieczna pensja a unit 0.61 to ilosc godzin wyrazona w ulamku?
          25h/tydz to jest jakies 0.61 etatu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka