Dodaj do ulubionych

Lozko dla dziecka raz jeszcze...

01.07.15, 10:27
Wiem,ze bylo,ale moze od czasu starych watkow ktoras cos nowego kupila i poleci.

Poszukuje lozka dla 6 latka-najlepiej midsleeper z szafkami/szufladami pod spodem,ale raczej bez ruchomego biurka,bo starszak bedzie z nim jezdzil po calej chalupie... Ktos moze cos polecic? Jak jeszcze bedzie kosztowalo mniej niz £500 to bede zobowiazana...
Obserwuj wątek
    • agaciha Re: Lozko dla dziecka raz jeszcze... 01.07.15, 11:36
      cos takiego?

www.ebay.co.uk/itm/Boys-Blue-White-Seconique-Lollipop-Bunk-Bed-Kids-Mid-Sleeper-Storage-/161548960737?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item259d1183e1
      albo

www.ebay.co.uk/itm/Tory-White-Mid-Sleeper-Bed-With-Bibby-Mattress-/351022476797?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item51ba91edfd
    • marninor Re: Lozko dla dziecka raz jeszcze... 01.07.15, 11:42
      Ja Ci moge polecic ikea malm ale high z szufladami. Sa mega pojemne.
      • yadrall Re: Lozko dla dziecka raz jeszcze... 01.07.15, 13:04
        Cos takiego,ale szafy musza byc zamykane :)
        To drugie fajne,ale niestety z Argosu-mam bardzo zle doswiadczenia z ta firma,a i opinie o lozku sa srednie-szczegolnie te o slabej jakosci materialow...

Marninor-a jakie masz to lozko z Ikea?
        I ja nie jestem pewna czy typowe high dla mojego syna to dobry pomysl-szczegolnie,ze lozko bedzie zachodzilo na okno...
        • szczepka75 Re: Lozko dla dziecka raz jeszcze... 01.07.15, 14:23
          my mamy to
          furniture123.co.uk/julian-bowen-barcelona-solid-pine-midsleeper-bed-with-right-hand-facing-ladder-bar019?refsource=FUadwords&crtag=FU&gclid=CMSovOH1ucYCFSoTwwodsYYDGw

z prawdziwego drewna ,biurka nie mozna wyciagnac ,zeby nim jezdzic .
          mocne ,solidne ,nie buja sie w kazda strone .
          no i syn zachwycony bo ma swoja "baze " pod nim
          • yadrall Szczepka 01.07.15, 20:59
            Czy w tym lozku cala przestrzen pod lozkiem jest wypelniona przez szafki czy one tylko czesciowo wypelniaja przestrzen pod lozkiem? W tej szafce sa jakies polki?
            Rozumiem,ze jak sie kupi zestaw to juz tak musi byc zlozony i nie ma opcji,zeby go odwrocic i zamienic biurko i drabinke? To biorko sie wstawia pod lozko czy jest na sztywno przymocowane? Dopytuje,bo puki co jest to najsensowniejsze lozko jakie widzialam i bardzo prawdopodobne,ze je nabede.
            Dzieki
            • szczepka75 Re: Szczepka 01.07.15, 22:33
              biurko mozna wsuwac pod lozko i wysuwac ale nie cale . mlody nie bedzie nim po mieszkani jezdzil .
              wybierasz czy chcesz miec drabinke z lewej strony czy z prawej strony lozka .i taki zestaw kupijesz .
              tu masz drabinke z lewej strony
              furniture123.co.uk/barcelona-solid-pine-midsleeper-bed-with-left-hand-facing-ladder_21609?nostoref=alternative
              w linku wyzej chyba byla z prawej
              szafki nie sa przymocowane do lozka .mozesz je odsuwac .
              pod lozkiem jest sporo przestrzeni ,dzieci sie tam super bawia ,maja swoja baze .
              jeden minus to ta duza szafka ma wieszak , nie polke .
              moj maz ma w planach zrobic polke no ale jakos czasu na to brak .

naprawde solidnie wykonany zestaw z twardego drewna .
              troche trzeba sily wlozyc zeby poskrecac .
              • yadrall Re: Szczepka 01.07.15, 22:43
                A mozesz mi zmierzyc odleglosc od podlogi do rantu lozka? Znaczy wysokosc od podlogi-gdybym chciala dokupic szafki pod lozko to o jakiej max wysokosci moge myslec?
                Kiepsko,ze trzeba wybrac czy drabinka ma byc z prawej czy lewej :( My sie niedlugo bedziemy przeprowadzac i nie mam pojecia jaki bedzie uklad pokoju syna,a lozko przydaloby sie na juz-poprzednie sie wczoraj rozpadlo...
                I jak szafki nie sa przymocowane do lozka to znaczy,ze dziecko moze je przestawiac? Czy sa na tyle ciezkie,ze dziecko nie da rady ich ruszyc (choc znajac mozliwosci mojego starszego to pewnie musielibysmy jakos przymocowac szafki do lozka).
                I jeszcze jedno: czy szuflady sa w szafie (znaczy maja "plecy") czy dziecko wlazac pod lozko moze je wypchnac?
                I dziekuje za cierpliwosc,ale naprawde mysle o zakupie tego lozka :)
                • szczepka75 Re: Szczepka 01.07.15, 22:59
                  szafki maja 73 cm wysokosci ,
                  maja plecy ,szuflad od tylu nie wysuna ,
                  moj starszy ma 8.lat i da rade przesunac czy mlodszy da (lat 5) hmm nie wiem bo to starszego pokoj .jak sie wkurzy to pewnie da rade z calym lozkiem nawet .
                  • yadrall Re: Szczepka 01.07.15, 23:15
                    Dziekuje CI dobra kobieto :)

• marninor Re: Lozko dla dziecka raz jeszcze... 01.07.15, 15:03
          zOno nie jest pietrowe. ChodI o to ze ma szuflady pod spodem dlatego nazywa sie high. m.ikea.com/gb/en/catalog/products/spr/49009947 /m.ikea.com/gb/en/catalog/products/art/10261836/
          cena lozka zalezy od szczebelkow.
          Jedna szuflada:
          Width: 95 cm
          Depth: 62 cm
          Height: 29 cm
          Wiec dwie robia robote ;)
          Tylko patrz malm high bo do malm low szuflady nie wejda
    • karolajna83g Re: Lozko dla dziecka raz jeszcze... 01.07.15, 19:38
      Ja kupilam mojemu 4-latkowi takie:

www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/1475287.htm#pdpFullProductInformation

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka