lucasa 06.11.16, 09:14 Macie? Używacie? Komuś się przydała? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pufulek Re: Dashboard camera 06.11.16, 10:18 Mam. Byłam świadkiem stłuczki, której sprawca uciekł. Przekazałam poszkodowanemu kierowcy nagranie. Mam nadzieję, że mu się przydało. Mnie osobiście na szczęście nic się nie przydarzyło Odpowiedz Link
dorota_mojewypieki Re: Dashboard camera 06.11.16, 15:23 Mamy. Kilka tygodni po zakupie miałam stłuczkę, inny samochód nie wyhamował i uderzył mnie w tył. Cały tył do wymiany. Kamerę mamy tylko na przód, ale moment uderzenia był zarejestrowany, samochód po prostu aż podskoczył. Teraz kupiłabym chyba kamerkę, która nagrywa obraz nie tylko z przodu, ale też z tyłu. Nagranie nie przydało się i tak, ubezpieczenie od razu uznało winę tego kierowcy z tyłu - nie zachował odległości. Odpowiedz Link
lucasa Re: Dashboard camera 06.11.16, 22:54 Dziekuje za podpowiedz, nawet nie wiedzialam, ze moze nagrywac z tylu Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: Dashboard camera 06.11.16, 20:28 mam. dzieciory sie bawily rzucajac puszka w samochod. obily mi lakier i sasiadujacym samochodem. Przydala sie Odpowiedz Link
lucasa Re: Dashboard camera 06.11.16, 22:52 A to zostawia sie wlaczona gdy sie nie jezdzi? Jaka powinna byc karta? Jak to dziala technicznie - kazdy dzien sie zapisuje oddzielnie? Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: Dashboard camera 07.11.16, 08:48 zalezy jaka kupsz kamerke. Sa takie co sie wlacza jak czuja "ruch" nawet jak samochod jest zaparkowany. Jesli chodzi o zapis sa rozne i tez zalezy jak ustawisz. Ja mam najprostsza czyli nagrywa " w kolko" 15 min jedno na drugie, a jak klikniesz specjalny guziczek to zostawia to co nagralo.I w przypadku naglego "wstrzasu" kamerka tez zostawia czyli wypadek i nagle hamowania. Mi sie zdarzylo to z puszka jak zjezdzalam z autostrady i tam jest most czy raczej rampa z ktorej dzieci bawily sie w rzucanie co jak wiadomo jest bardzo niebezpieczne. Odpowiedz Link