Dodaj do ulubionych

Private counseling

26.02.18, 19:33
Dziewczyny,
Możecie mi podać przekrój cen za godzinę zegarową?
Znalazłam tylko jedną terapeutkę i padła cena £40 za godzinę. Dużo, mało, normalnie?
Spotkania dla dziecka 10 lat. Terapeutka ze strony autism.org. Zastanawiam się poważnie nad tym, żeby syna wozić tam przez 10 tygodni.
Z rozmowy z GP wyszło, że nie mają żadnego counseling service dla dzieci. Poza jedną organizacją 20km od domu, która może by się zgodziła przyjąć syna na 6-8 sesji, ale będę mieć problemy z dojazdem. I terapeuci niekoniecznie przeszkoleni w kierunku autyzmu czy ZA. Z tym, że cena w tym drugim miejscu to £5 za sesję i nie wiem, co robić.
Obserwuj wątek
    • alannda Re: Private counseling 26.02.18, 20:04
      Z tego co sie orientowalam to £40 za godzine to standardowa stawka za counselling prywatnie. Dla dzieci zazwyczaj nie ma oplat, sa rozne organizacje pozarzadowe itp, ale czas oczekiwania na taki darmowy service moze byc bardzo dlugi. Jesli terapeutka dobra i faktycznie pomoze to bym zaplacila. Niestety nie mam pojecia o autyzmie.
      • plain-vanilla Re: Private counseling 26.02.18, 20:20
        Czy dobra to nie wiem.
        Ta organizacja charytatywna, gdzie dzieci płacą £5 jest w Erskine. Poza tym nic darmowego nie ma (mieszkam 3 mile od granicy z Glasgow). CAMHS odpada, bo oni się zajmują tylko jakimiś drastycznie trudnymi przypadkami. A mój syn do nich się nie zalicza, bo nie biega po ścianach ani nie rzuca przedmiotami.
        Faktycznie nawiążę kontakt z tą panią i zobaczymy. Innej opcji nie widzę, poza rozmowa z innym GP, który moze mieć większą wiedzę.
        • yadrall Re: Private counseling 26.02.18, 21:56
          Moj starszy od lat jest pod opieka babki,ktora bierze 30f/h-tyle,ze mala, lokalna fundacja nam czesc doplaca. Tak wiec cena raczej normalna.
          Moj mlodszy dostal sie pod opieke CAMHS i powiem Ci,ze ich terapia jest rownie beznadziejna jak cala terapia na NHS.
          • plain-vanilla Re: Private counseling 26.02.18, 22:05
            O, kurcze, przykro słyszeć, że CAMHS jest do niczego.
            Co do terapii to nie zakładałam, że miałoby to być kilka lat (?). Raczej doraźnie poukładać kilka spraw w głowie, bo widzę że się źle dzieje, a syn mnie nie akceptuje jako wiarygodne źródło informacji. Nie wiem, czy naiwnie, ale myślę, że spotkanie z profesjonalistką by mu pomogło. Myślałam o kilku tygodniach. Ale może powinnam się nastawić na lata?
            • yadrall Re: Private counseling 26.02.18, 22:18
              Moj u terapeutki przepracowuje wszystkie cuda,ktore akurat stanowia problem. Wiec jest to komunikacja spoleczna, si, skupianie uwagi, aniexy, wszelkie cuda,ktore akuraj wyjda w szkole itp Oni maja tak dobra wiez,ze go nie odpuszczamy terapi-w tym samym czasie mlodszy ma fizjoterapie,wiec za jedna droga ich woze w te soboty z rana.
    • karolkowa1 Re: Private counseling 27.02.18, 01:47
      £40-45 to normalna cena za 50 min. Moja corka chodzi juz 3 rok bo co chwile z czyms innym jest problem. Plus w szkole nurture/social skills. Moim zdaniem warto. Pomoc dla dzieci z mental health issues na NHS jest gorzej niz zalosna.
    • duffy11 Re: Private counseling 05.03.18, 21:59
      moze sprobuj CBT jesli kognitywne mozliwosci syna na to pozwalaja. Koniecznie musisz znalezc kogos kto ma dlugoletnie doswiadczenie w pracy z ludzmi z ASD, jesli nie to kasa w bloto.
      Ja pracuje jako ABA/VB I CBT therapist i orientuje sie jakie pojecie ludzie maja o autyzmie. Nie znam szczegolow ale moze lepiej behawioryste zatrudnic? £40 to nie wygorowane wymagania of profesjonalisty.... Pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka