Dodaj do ulubionych

Ubezpieczenie dla studenta

15.06.18, 20:54
Student wyjezdzający na rok za granice (Europa) w ramach wymiany musi mieć ubezpieczenie travel insurance, extended health insurance i legal liability insurance. Orientujecie się ile to moze kosztować i gdzie najlepiej wykupić?
Obserwuj wątek
    • ann.38 Re: Ubezpieczenie dla studenta 17.06.18, 16:36
      Moze ktoś pomóc? Podzwoniłam trochę, ale chętnie poczytam rady bardziej doświadczonych.
    • plain-vanilla Re: Ubezpieczenie dla studenta 17.06.18, 21:13
      Nie znam się, ale bym się skontaktowała z brokerem w Polsce. Z tego co wiem, to nie ma znaczenia państwo, w którym wykupi się ubezpieczenie, byle pokrywalo wszystko to, co jest potrzebne. Jeśli jeszcze to państwo w UE, to ubezpieczenie wykupione w Polsce nie powinno stanowić przeszkody. Wydaje mi się, że w Polsce jest łatwiej zasięgnąć informacji z pierwszej rękę, nie online lub na infolinii, gdzie doradcy tutaj nie mają żadnej merytorycznej wiedzy.
      • plain-vanilla Re: Ubezpieczenie dla studenta 17.06.18, 21:22
        No i wiadomo, że terytorium gdzie będzie przebywała ta osoba objęta ubezpieczeniem też musi być wskazane w polisie. Można znaleźć pełno informacji na temat polis NNW, OC w życiu prywatnym, mają ubezpieczenie turystyczne za granicą w jednym pakiecie.
        • alannda Re: Ubezpieczenie dla studenta 18.06.18, 09:29
          A to w Polsce brokerzy ubezpieczeniowi jacys lepsi sa i lepiej poinformowani? Pierwsze slysze. Jesli wyjazd jest organizowany przez uniwersytet to tenze powinien udzielic wszystkich informacji. Znajoma ktora wyjezdzala na wymiane Erasmusa miala przydzielonego koordynatora ktory wszystko pomogl zorganizowac.
          • plain-vanilla Re: Ubezpieczenie dla studenta 18.06.18, 10:02
            Gdzie napisałam, że lepsi? Zgodnie ze stanem faktycznym napisałam, że na infolinii nie ma ludzi, którzy mają merytoryczną wiedzę w temacie. Zgodnie z własnym doświadczeniem przekazuje osobie pytającej, że może spróbować zapytać w Polsce. Zrozumiałam, że ma problemy z uzyskaniem informacji a na logikę by było oczywiste, że uniwersytet powinien pomóc. Wygląda na to, że poza listą, co powinien student mieć, to nic nie zrobili.
          • plain-vanilla Re: Ubezpieczenie dla studenta 18.06.18, 10:08
            I naprawdę odpuść sobie. Przeczytaj jeszcze raz twój wpis. Ja piszę normalnie, ty atakujesz. Z premedytacją staram się we wszystkich wpisach publicznych nie używać tonu oburzonej wszystkowiedzacej matrony, a właśnie takim tonem jest przesiąknięty twój post. Poza tym nie zawiera żadnej konkretnej rady. A ja mogę podać numer brokera, z którego usług korzystam od 12 lat i ann moz mieć wycenę pakietu ubezpieczeniowego na koniec dnia. To, że mieszkam tutaj nie oznacza, że mam być ślepo przywiązana wyłącznie do korzystania z brytyjskich usług.
            • alannda Re: Ubezpieczenie dla studenta 18.06.18, 11:56
              Nie atakuje tylko sie szczerze dziwie. Mieszkam tu od 12 lat i nigdy nie mialam problemu z uzyskaniem informacji tudziez ubezpiecznenia jakie bylo mi potrzebne. I to zarowno prywatnie jak i zawodowo. To ty oskarzylas brokerow tutejszych o brak jakiejkolwiek merytorycznej wiedzy. Spore uogolnienie, nie uwazasz?
              • steph13 Re: Ubezpieczenie dla studenta 18.06.18, 13:27
                Endsleigh Stdents Insurance od dawna specjalizują sie we wszelkich ubezpieczeniach dla studentów.
    • ann.38 Re: Ubezpieczenie dla studenta 18.06.18, 21:43
      Dzięki za wszystkie wypowiedzi. Akurat w tym koordynator nie pomaga szczegółowo, podał tylko faktycznie tez nazwę tej firmy co Steph. Nie mamy doświadczenia w tych sprawach, uniwersytet docelowy (zagraniczny) podał te okreslenia które wypisałam w poście startowym. A ta firma uezpieczeniowa operuje innymi okresleniami i martwie się czy będzie faktycznie to, co potrzebne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka