30.05.22, 09:57

Chcialabym pojechac z dziecmi do Edynburga, jest pare atrakcji, kotre chcialabym zobaczyc jak Camera Obscura czy ogrod botaniczny. Nie mam jeszcze nic konkretnie zabukowanego, dopiero planuje. Nie bylam nigdy z edynburgu i planuje jechac pociagiem. najbardziej mi zalezy na znalezieniu dogodnego noclegu z przyzwoitej cenie. Poniewaz jade pociagiem wiec na miejscu bede korzystac z komunikacji miejskiej i nocleg musi byc gdzies w miejscach dostepnych na piechote ewentualnie z w miare dogonym dojazdem komunikacja miejska. Czy orientujecie sie moze, jesli ktos tam mieszka/mieszkal lub byl gdzie mam patrzec na nocleg, w jakich okolicach a jesli ktos moglby polecic jakis sprawdzony nocleg byloby super. Nietety fundusze mam ograniczone, chce pojechac na jakies 3 noclegi, wiec o luksusach nie ma mowy, najlepiej, zeby bylo przyzwoicie, przyjaznie dla dzieci i ze sniadaniem.
Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • princesswhitewolf Re: Edynburg 30.05.22, 10:30
      airbnb? ja wszystko rezerwuje przez airbnb
    • wiwi1 Re: Edynburg 30.05.22, 11:49
      Kurcze jest drozej niz myslalam. Mialam nadzieje, ze zamkne sie w £ 200 za dobe za nas troje, ja i dwojka dzieci, ale jest duzo drozej nawet przez airbnb. To moze jest gdzies pod Edynburgiem taniej, jesli ktos zna okolice z latwym i szybkim dojazdem?
      • princesswhitewolf Re: Edynburg 30.05.22, 11:56
        airbnb w sumie ma najtaniej w porownaniu z Hotels.com czy Expedia itd.

Moze sie ktos z okolicy odezwie
    • mazekeene Re: Edynburg 30.05.22, 23:09
      Edynburg nie jest tani niestety. My zazwyczaj nocujemy w Premier Inn na Princess Street, ale ostatnim razem nie mieli miejsc i zatrzymalismy sie w Ibis Royal Mile, tez calkiem przyzwoicie, ale trzeba rezerwowac z wyprzedzeniem zeby cena byla ok. Moze szukaj czegos na trasie tramwajow? One jezdza czesto i sa tanie.
    • plain-vanilla Re: Edynburg 02.06.22, 12:49
      Booking. Com
      Hotele na 3 noce znajdziesz od £400 do £600 za 3 doby. Ibis 3* £392 za 3 doby.
      Holiday Inn 4* £534 za 3 doby.

Zobacz sobie adresy i czy leżą na trasie tramwaju. Faktycznie ceny za całodzienny bilet nieduże.
      Więcej nie pomogę, bo średnio znam Edynburg.
      • plain-vanilla Re: Edynburg 02.06.22, 12:53
        Hampton by Hilton koło Haymarket, mniej niż 1 miła do centrum. Śniadanie w cenie £526 za 3 noce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka