mmaaggddaax 09.08.07, 10:07 czy polecacie canesten bayera -tabl dopochwowa plus masc? czy lepsza jest ta doustna tabl Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gypsi Re: grzybica pochwy...masci/tabletki 09.08.07, 12:18 Sprobuj najpierw dopochwowo. Jak nie pomoze, to moze lepiej pojsc do GP na wymaz? Moze byc infekcja bakteryjna albo mieszana, a wtedy dobiora Ci leki wg antybiogramu. Odpowiedz Link
mmaaggddaax Re: grzybica pochwy...masci/tabletki 09.08.07, 12:49 ale co jest skuteczniejsze tabl dziala chyba na caly organizm a ta dopochwowa bardziej miejscowo? Odpowiedz Link
gypsi Re: grzybica pochwy...masci/tabletki 09.08.07, 13:28 A jak masz infekcje lokalna to po co Ci tabletka dzialajaca na caly organizm od razu? Nie zaczyna sie od armat. No i organizm mozesz wyjalowic. Odpowiedz Link
mmaaggddaax Re: grzybica pochwy...masci/tabletki 09.08.07, 14:06 dzieki za odpowiedz. Nie bardzo wiem z jaka moca dziala ta tabletka doustna. Z tego co piszesz wynika ze jest silniejsza niz globulka dopochwowa canesten. Objawy swedzi/piecze troche uplawow serowatych wiec to drozdzak. Wolalabym na poczatek sprobowac sama sie wyleczyc bo do GP nie dosc ze kolejka (musze czekac z tydzien) to jeszcze jestem troche zagoniona. Candida jesli jest w pochwie to pewnie i w przewodzie pokarmowym rozwinela sie w zbyt duzej ilosci...dletego moje pytanie o tabl doustna Odpowiedz Link
mmaaggddaax ewentualnie co lepsze(skuteczniejsze) 09.08.07, 14:12 diflucan czy ten canesten. Dodam jeszcze ze okolo 3 m-cy temu tez mialam przyjemnosc z candida...mialam straszny swiad(teraz nawet jest znosnie), ale bez uplawow .zastosowalam wtedy ta globulke i pomoglo razem z mascia...ale musialam od czasu do czasu pozniej jeszce posmarowac (tak na wszelki wypadek gdy czulam ze cos moze byc nie tak). Dlatego teraz zastanawiam sie nad ta ogolnoustrojowa tabl doustna- moze z poprzedniego razu zostala tam jakas candida i stad ten nawrot? Odpowiedz Link
gypsi Re: grzybica pochwy...masci/tabletki 09.08.07, 15:42 Dlaczego skoro w pochwie to i w jelicie ma byc? Niektore kobiety sa po prostu bardziej sklonne do grzybicy i maja nawrotowe infekcje. Zrobisz jak chcesz, ja bym wziela to co najprostsze, a w razie utrzymywania sie objawow poszla na wymaz. Odpowiedz Link
mmaaggddaax dzieki za odp 09.08.07, 20:36 fajnie ze mamy GP na forum:-) kupilam canesten globulke plus masc...mam nadzieje ze pomoze dodatkowo od 2 dni wyeliminowalam w duzym stopniu weglowodany, stosuje jogurt ( wen i zewn :-) ), laktacyd i jem czosnek. Mysle ze po jednorazowej dawce leku bedzie ok. Dzieki jeszcze raz Odpowiedz Link
gugitsa Re: grzybica pochwy...masci/tabletki 10.08.07, 20:44 tampon umoczony w jogurcie naturalnym albo kefirze. zmieniac jak reguralny tampon, powinno przejsc po 2-3 dniach. Odpowiedz Link