kasiula113 17.10.07, 13:39 Mam takie pytanie bo nie wiem czy dobrze zrozumialam nauczycielke u mojego dziecka w katolickiej szkole chodzi o wolne ktore maja miec 26 pazdziernika az przez trzy tygodnie mozliwe to zeby az tak dlugo??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uksonia Re: wolne w szkole 17.10.07, 13:48 mieszkamy w Londynie moje dziecko zaczyna w ten piątek ale ma tylko tydzień wolnego. Myślę,że może być różnica w terminach max tydzień ale nie jestem pewna.Czasami szkoły prywatne maja dłużej.Zapytaj jeszcze raz nauczycielki albo jakiegoś rodzica jeżeli wolisz.Powinni mieć tez jakąś info. na stronie szkoły. Odpowiedz Link
eni7.08 Re: wolne w szkole 17.10.07, 15:45 chyba raczej nie mozliwe, tak dlugo to tylko wakacje :-) Julia ma wolny tydzien od poniedzialku i tak jest w wiekszosci szkolach Odpowiedz Link
aniaheasley Re: wolne w szkole 17.10.07, 16:00 Szkoly panstwowe, w tym katolickie maja tydzien wolnego w ramach half term holiday. W wiekszosci szkol ten tydzien jest w tym roku od 22-26.10.07 W szkolach prywatnych, ktore maja o wiele wiecej wolnego, pazdziernikowy half term czesto trwa 2 tygodnie. Ale o 3 tygodniach nie slyszalam. Czasami half term jest przedluzany o kolejne 1-2 dni przy pomocy tzw. inset days. Odpowiedz Link
anita3333 Re: wolne w szkole 17.10.07, 17:10 moja córka chodzi do katolickiej szkoły w Telford i wolne mają od 19 do 29,włącznie,pażdziernika....czyli 10 dni...pozdrawiam Odpowiedz Link
ju8 Re: wolne w szkole 18.10.07, 00:29 moja też ma od 19, z tym, że 19 od godz.15.30 czyli właściwie piatek liczy się jako dzień szkolny. Wolne trwa tydzień a mała chodzi do szkoły katolickiej. Odpowiedz Link