agahad 18.11.07, 10:33 czy znajde w Uk odpowiednik polskiego sinecodu, albo jakis inny lek zatrzymujacy kaszel. dopadł mnie bardzo meczący kaszel a chciałabym spokojnie przespac w nocy chociaz kilka godzin. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gypsi Re: sinecod 18.11.07, 20:40 Wszystko co ma pseudoephedrinum lub codeinum w skladzie lagodzi suchy kaszel i jest do dostania bez recepty w supermarketach lub na stacjach benzynowych. Odpowiedz Link
mash_k Re: sinecod 08.01.08, 12:23 sinecod to cos w podobie tiocodin'u? po bolu gardlo przeszlo na kaszel - meczy mnie tak samo, marzeniem jest przespanie kilku godzin w nocy! Supermarketu w wiosce nie mam, bede uderzac do apteki :/ Odpowiedz Link
mash_k Re: sinecod 08.01.08, 16:14 Pani w 'aptece' u mnie na wsi:/ powiedziala ze tabletek to wlasciwie nie ma, a tymbardziej nie ma nic co by mi 'help to sleep' . Dala mi za to kolejny cholerny syrop, i ja jej uwierzylam ze to bedzie cos inszego niz te stacjonujace u mnie w szufladzie - i wzielam. To 'COVONIA ORIGINAL BRONCHIAL BALSAM, i cholerstwo jest znow, tak mocne ze tego sie pic nie da:/ rzuccie jakies nazwy konkretne, pls..? Odpowiedz Link
mash_k Re: sinecod 08.01.08, 16:16 BOOTS CHILD COUGH AND COLD wyguglowalo ze zawiera PSEUDOEPHEDRINE - www.mhra.gov.uk/home/groups/public/documents/sentineldocuments/dap_1152181476200.pdf - chomiki Do Anglii bez języka? Odpowiedz Link
mash_k Re: sinecod 08.01.08, 16:19 sama sobie odpowiadam:) no ale moze ktos po obrazkach poznal ze tego uzywal i to mu pomoglo! www.pcpdirect.co.uk/Pharmacy/Nasal_Decongestants www.rowlandspharmacy.co.uk/department/chestycoughs/index.cfm?event=shop.shopfront.category.index&categoryId=23&minRow=1&maxRow=15 i to obie z co.uk! Odpowiedz Link
izabelski Re: sinecod 08.01.08, 19:18 a Night Nurse? www.boots.com/shop/product_details.jsp?productid=1046131 Odpowiedz Link
tuti Re: sinecod 09.01.08, 10:17 jest jeszcze ASCODAN www.i-apteka.pl/p/pl/292/ascodan_x_10_tabletek.html przeswietny lek moze ktos zna angielski ekwiwalent? (pastylkowy) Odpowiedz Link
brombag Re: sinecod 10.01.08, 18:20 Sinecod to byl dekstrometorfan chyba, a wiec wszystkie syropy typu "dry cough relief" np.Bootsa, ascodan zas ma kodeine i tu warto kupic sobie tani i dobry syropek "pholcodine" tez w bootsie. Jedno albo drugie powinno pomoc na suchy kaszel. Pseudoefedryna to raczej na zatoki... Odpowiedz Link