Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Igrzyska Olimpijskie rozpoczęte

12.02.10, 21:29
    ja kibicuję Lindsey Vonn ;))
    video.eurosport.pl/narciarstwo-alpejskie/vancouver-2010/2009-2010/lindsey-vonn_vid126820/video.shtml
    Obserwuj wątek
      • Gość: ero Re: Igrzyska Olimpijskie rozpoczęte IP: *.chello.pl 12.02.10, 22:19
        słabe cycki, to już lepsze laski są na stoku w Białce
      • zolviu Re: Igrzyska Olimpijskie rozpoczęte 15.02.10, 08:15
        jest nas juz dwoch, mozemy juz zalozyc jakis jej polski fanklub :)
        a powaznie to tez obstawiam ze wiekszosc medali jej, chociaz w slalomie widze
        riesch albo ktoras z austriaczek

a u panow w zjezdzie cuche, gigant dla janki, miloby gdyby cos wygral miller,
        ale pewnie znowu wypadnie albo cos odwali

a lindsey to naprawde wielki talent, no i jest chyba nieco ladniejsza od
        malysza, wiec jesli chcesz zakladac fanklub to ja sie pisze ! :)

od dzis widze codziennie jakies konkurencje alpejskie wieczorem, dzis chyba
        zjazd, chociaz jakies problemy z trasa maja podobno
        • ewangelizator_carvingu Re: Igrzyska Olimpijskie rozpoczęte 15.02.10, 10:51
          zjazd został przesuniety na dzisiaj, terning przerwałą mgła czy cos
          takiego, z tego co widzę ma sie odbyc dzisiaj o 19.30, czyli pewnie
          pokaża po naszej Justynie, Cuche jest faworytem, ale trasa jest dosć
          nietypowa i przy dziwnych warunkach moga byc niespodzianki jak
          wczoraj w biathlonie, Kanadyjczyce znaja najlpeiej trasę wiec nie
          byłbym zaskoczony wygrał jakis Osborne-Paradise

generalnie sa opoźnienia w narciarstwie alpejskim co jest na rękę
          naszej ulubienicy ;))

ja jestem wielkim kibicem sportu, ogladam wszysko co leci, nawet
          kombinacje norweską ;)
          • Gość: web Re: Igrzyska Olimpijskie rozpoczęte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 11:07
            w czasie Olimpiady żałuję, że nie mam Eurosportu. Ciekawe, czy można dokupić
            tylko jeden kanał?
            Ja z chęcią oglądam większość sportów zimowych, jedynie może short track
            mogłabym odpuścić. A w naszej tv tak mało pokazują. eh:(
            • zolviu Re: Igrzyska Olimpijskie rozpoczęte i o/t do web 15.02.10, 11:31
              ja dzieki eurosport ogladam w ogole sport. nie wiem czy tak jest nadal ale w
              czasach kiedy probowalem ogladac w tvp np skoki, ciagle tylko opowiadali ze temu
              powialo a tamtemu nie - a ten tamten co mu nie powialo to byl zawsze ten nasz ;)
              strasznie mi to na nerwy dzialalo ze nikt nie potrafil powiedziec ze malysz nie
              ma formy tylko zganiali na wiaterek czy costam innego. jak ktos jest w formie to
              mu takie duperele nie przeszkadzaja, pisali ze amman w sobotnim konkursie w obu
              seriach skakal w najgorszych warunkach

no i jeszcze w tvp strasznie wkurzali mnie ci kolesie z redakcji sportowej
              wszyscy w identycznych okularach i fryzurach, klony tego kolesia co prowadzi
              multikino

ec - ale z tymi kombinatorami norweskimi to juz chyba przesadziles ;)

ps do web - nie bede Ci glowy zawracal mejlami, powiedz mi prosze czy to mozliwe
              ze godziny lotow sa juz znane, jak wchodze na strone to sa juz podane i sa inne
              niz te ktore mi poskreslalas?
              • Gość: web Re: Igrzyska Olimpijskie rozpoczęte i o/t do web IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 11:37
                na stronie są juz wstępne godziny, teraz one drukują się na umowach.
                Rozkład 100% będzie jak się rozpocznie sezon, chociaż i tak możesz dostać od nas
                zmianę godzin na 24godz. przed wylotem np. z powodu opóźnienia.
                • zolviu o/t do web 15.02.10, 11:48
                  te pasuja, nic nie proboj zmieniac ani opozniac! ;)
                  ale wspolczuje np poznaniakom ktorzy wg tego co tam jest napisane wylot maja 0
                  23:30, to juz jest lekkie przegiecie, sobie pokorzystaja z tej pierwszej doby...

dzięx za odpowiedz
              • ewangelizator_carvingu Re: Igrzyska Olimpijskie rozpoczęte i o/t do web 15.02.10, 11:45
                komentatorzy Eurosportu są świetni, uwielbiam kolesi którzy
                komentuja biathlon a w lecie kolarzy, skoki komentowane sa rowniez
                duzo bardziej obiektywnie i bez podniecania się, poza tym nie ma
                studia i "działaczy" jak to jest w TVP

co do short tracku to usmiałem sie z reakcji komentatora na
                przewrotkę Koreańców na ostatnim zakrecie, jest to bardzo zabawny i
                dynamiczny sport, tylko troche przesadzają z ilością konkurencji
                www.eurosport.pl/short-track/vancouver-2010/2009-2010/jechali-jak-po-swoje_sto2221346/story.shtml

a wczorajszy pościg w kombinacji był bardzo emocjonujacy, na trzecim
                miejscu uplasował sią niespodziewnie włoski junior ;)

web - Eurosport mozesz ogladac na Eurosport playerze w internecie
                video.eurosport.pl/eurosport-player/teaser.shtml
                • Gość: smiglostopy Re: Igrzyska Olimpijskie rozpoczęte i o/t do web IP: *.dyn.optonline.net 15.02.10, 20:13
                  Jak juz ten fanklub powstanie to pewnie tez sie przylacze;) tak na marginesie lindsey pochodzi z vail, gdzie ostatnio mialem przyjemnosc smigac (odwiedzilem tez trase pucharu swiata. niestety byl trening i nie mozna bylo pojezdzic). "u nas w ameryce" to jedna z "twarzy" amerykanskiej reprezentacji. w sobote byl z nia krotki wywiad i mowila, ze z piszczelem jest coraz lepiej. wczoraj odbyla juz 2,5 godzinny trening.

Jesli chodzi o grafik to opoznienia sa z powodu pogody. najpierw byla mgla. potem spadl deszcz i snieg. w niedziele zgarniali caly swiezy snieg z trasy i podobno teraz jest super przygotowana (tak samo zmrozona na calej dlugosci).

kombinacja norweska jest super:) wczorajszy finish byl rewelacyjny.

Na NBC nabijali sie troche z Malysza. W jego muzeum mozna ogladac mistrzowskie narty za $2. Wg komentatorow jest to warte przynajmniej dwa razy tyle:) Potraktowali go jednak z naleznym respektem. Kamera kilka razy pokazywala Malysza przed skokiem. Dali tez fajna powtorke po pierwszej turze. Ba, pokazali nawet skoki wszystkich 3 polakow. Zwykle tyle czasu poswiacaja tylko amerykanom i zlotym medalistom. Fajnie ze jest sporo polakow i ze Malysz mial najlepszy doping.
      • zolviu zadnych komentarzy po zjezdzie? 16.02.10, 17:19
        mi szkoda troche cuche
        ciesze sie za miller na pudle, on ma jakis taki sympatyczny pysk, chetnie bym z
        nim browka wypil ;) jak dzis nie wypadnie z trasy slalomu to mysle ze namiesza
        • ewangelizator_carvingu Re: zadnych komentarzy po zjezdzie? 17.02.10, 09:31
          w sumie podium wielkim zaskoczeniem nie jest,

ciekawe było to co działo sie z miedzyczasami, jedzie taki -0.07 i
          nagle za chwile nie wiadomo dlaczego +0.50

dzisiaj w terminarzu zjazd kobiet, ciekawe czy sie odbędzie
      • zolviu kombinacje panow przeniesli na piatek 16.02.10, 22:38
        napadalo sniegu i byl problem z przygotowaniem trasy
      • zolviu downhill rozpoczety 17.02.10, 20:13
        czy reszta fanklubu tez oglada? :)
        • Gość: ec Re: downhill rozpoczety IP: *.ptim.net.pl 17.02.10, 20:52
          Lindsey prowadzi ;)
          • Gość: ec Re: downhill rozpoczety IP: *.ptim.net.pl 17.02.10, 20:54
            teraz mysle, ze tylko Anja Paerson moze jej zagrozic
          • Gość: smiglostopy Re: downhill rozpoczety IP: *.dyn.optonline.net 17.02.10, 20:55
            Bez spoilerow! :) bede ogladal dopiero jak wroce z roboty...
            • Gość: ec Re: downhill rozpoczety IP: *.ptim.net.pl 17.02.10, 21:08
              wow, Paerson jest naprawde twarda, co za lot... szkoda jej, należał
              sie ten medal
              • zolviu Re: downhill rozpoczety 17.02.10, 21:18
                zapomniala o telemarku... ;)

a sloneczko lod roztapia... juz pozamiatane
                • Gość: agatulka Re: downhill rozpoczety IP: *.61-82-r.retail.telecomitalia.it 17.02.10, 21:35
                  zolviu napisał:

> zapomniala o telemarku... ;)

Lepiej niz nasz Robert Mateja w pamietnym skoku na mamuciej skoczni :)
                  A tak na serio tylu upadkow to dawno nie widzialam. Amerykanki bezkonkurencyjne.
                  • wote Re: downhill rozpoczety 17.02.10, 22:13
                    Anja ponoć zgłoszona przez Szwecję na konkurs skoków na K-140. Amman już trzęsie
                    portkami ;)
                    • Gość: smiglostopy Re: downhill rozpoczety IP: *.nycmny.east.verizon.net 18.02.10, 04:02
                      Rzeczywiscie niezle poleciala, ale mi najbardziej bylo szkoda tej francuzki. Dziewczyna pojechala na olimpiade zeby 3 razy odepchnac sie kijkami.

Bravo dla Lindsey i Julii. Fajne zawody.

Vonn jako jedyna jechala na meskich nartach. Nie wiedzialem, ze na tym poziomie deski dziela sie na meskie i zenskie... Podobno Paerson probowala na treningu jechac na meskich, ale nie dawala rady.
                      • afilipinka Re: downhill rozpoczety 18.02.10, 10:48
                        Francuzka nie dość, że upadła tuż za startem to na dodatek zerwała
                        więzadła krzyżowe w kolanie.
                        • Gość: smiglostopy Re: downhill rozpoczety IP: *.nycmny.east.verizon.net 19.02.10, 04:06
                          o... to pewnie dlatego upadla. Wiazadlo nie wytrzymalo i odjechala jej noga. Moze to i lepiej ze na poczatku trasy, a nie na jakims zakrecie przy ponad 100km/h.
      • zolviu srebro dla kowalczyk :) 17.02.10, 22:56
        j.w.
      • zolviu superkombinacja 18.02.10, 19:04
        a nasz Cukiereczek znowu prowadzi ;)
        • Gość: alienski Re: superkombinacja IP: *.dip.t-dialin.net 18.02.10, 20:08
          Tak za pozwoleniem: dla rownowagi i sprawiedliwosci,
          mogla by tym razem Marysia (Riesch) wygrac.
          Bo w slalomie wygra na mur (berlinski)
          Do zjazdu nigdy nie miala warunkow, zbyt filigranowa jest.
          W przeciwienstwie do Waszego "cukierka" ktory na prawde ma na czym usiasc... :)
          pozdrawiam :)
          • zolviu Re: superkombinacja 18.02.10, 22:17
            no i wykrakales

ale ja tez to wyzej przewidzialem :)
            • Gość: smiglostopy Re: superkombinacja IP: *.nycmny.east.verizon.net 19.02.10, 04:04
              ...ale pech. nie dosc ze Lindsey to jeszcze Gretchen sie wywalila na desce. Szkoda bo w downhill'u niezle wymiotla. Reich jakos dziwnie technicznie jezdzi. Taka troche sztywna i siedzi na tylach. Wczoraj widac bylo ze jechala bardzo niepewnie. Pewnie sie przestraszyla tych wczesniejszych upadkow. Nie ma sie w sumie co dziwic. Dzis fajnie pojechala downhill. Mimo, ze prawie wypadla z trasy w gornej czesci, niezle docisnela na dole. Najlepiej jak na razie wychodzi Mancuso, chociaz pewnie nikt nie zamienilby zlota na 2xsrebro...

Fajnie ze Justyna powalczyla.
        • ewangelizator_carvingu Re: superkombinacja 19.02.10, 17:15
          niestety wyleciała nasza Lindsey ;( fajnie ze 3 Paerson na osłode po
          wypadku
      • zolviu biathlon 18.02.10, 20:22
        no jak novakowska nie spartoli ostatniego strzelania to mamy medal :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka