ewangelizator_carvingu 27.02.10, 22:36 otwieram spejalny watek, po tam specjlanym i spektakuralnym wydarzeniu niesamowita walka Justyny Kowalczyk, pogoń za Norweżką, finisz siłą woli i charakteru, coś niesamowitego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jeepwdyzlu Re: Justyna !!! 28.02.10, 09:16 Sam się sobie dziwię - ile emocji... Do tej pory - przyznaję bez bicia - biegi wydawały mi się nudne. Jak sukcesy polskiego sportowca zmieniają percepcję - to zdumiewające. I nagle okazało się, że prawie 2h bieg jest ciekawy, rywalizacja pasjonująca, relacja - dobrze pokazana... Justyna - twarda dziewczyna która MUSIAŁA wygrać po rozpętaniu piekłą z lekami na stmę Norweżek - i WYGRAŁA! Super! My Polacy - jednak jesteśmy twardzi jak skała :-) A medali mamy więcej niż Włosi! Możemy na makaroniarzy patrzeć z góry...Nie mówiąc o Skandynawach... ;-) ciao jeep Odpowiedz Link Zgłoś
belika Re: Justyna !!! 03.03.10, 14:40 Specjalnie na ten bieg pędziliśmy z Austrii - do domu wpadlismy o 20:50 - udało się, widzieliśmy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orni Re: Justyna !!! IP: *.dclient.hispeed.ch 28.02.10, 11:07 Wspaniala, zadziorna, nie dajäca sobie w kasze dmuchac Justyna to jest to chcielbysmy na codzien u wielu innych (moze i u siebie tez) widziec! A spröbujcie poczytac w forum na jej temat, conajmniej polowa to zadrosc, pretensje o wszystko, obrazliwe wypowiedzi, normalne (niestety) polskie dno... Tu na szczescie (w tym narciarskim forum) pisujä ludzie zupelnie inni, mozna tylko pogratulowac poziomu... pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
staruch5 Re: Justyna !!! 28.02.10, 13:22 ogladalem. Przeyzelm wielkie emocje. Jestem pelen wielkiego uznania i podziwu dla tej dziewczyny. Walka byla caly czas, wazne, ze dogonila uciekajaca Nowrwezke. Tu bylo ryzyko, ze nie zday, albo przegapi moment oderwania sie, a koncowka, finisz - cos niesamowitego! Dobrze, ze zostala przy odpychnaiu sie rekami, to chyba jej mocniejsza strona, bo ma te rece dluzsze. Gdyby tu sie byla zawahala i zmienila styl (jak probowala Bjoergen), to moglaby przegrac. Odpowiedz Link Zgłoś
skyddad Re: Justyna !!! 28.02.10, 21:19 Sumujac krotko,super SUPER i super dziewczyna pozatym miala swietna taktyke; zmiana nart, szwedki tego nie wykonaly i sie przejechaly. Narta musi byc swieza i dobrze nasmarowana. Te ostatnie metry Justyny byly niesamowite widac ta silna wola zwyciestwa uruchomila w ostatniej chwili cale cialo i konkurentka norwezka zadnych szans juz nie miala. To jest prawdziwy sport. Pzdr.Sky. Odpowiedz Link Zgłoś
drzwi_do_lasu Re: Justyna !!! 01.03.10, 00:23 Bylam pewna, ze wygra, ale ostatnie 200 m - zdretwialam, mialam wrazenie, ze linie mety ktos ukradl albo przestawil dalej:) Od naszego krzyku 'jeeeeeeeeeeeeeeeest!!! kot uciekl na strych i zszedl dopiero dzis po poludniu:) Justyna jest fantastyczna i jak na moj gust, to dopiero zaczyna kosic zwyciestwa. Twardy, goralski material. I sliczny do tego:) Za taki dystans (w nartach pod gore, toc to sprzeczne z ludzka natura) to brazowy medal dawalabym kazdemu, kto w ogole bieg ukonczyl! o! Odpowiedz Link Zgłoś
drzwi_do_lasu Ad. astmatyczek 01.03.10, 00:43 Juz kilka lat temu gdzies przeczytalam, ze biorac pod uwage swiadectwa lekarskie, zdrowsi od olimpijczykow sa uczestnicy paraolimpiad. Smiesza mnie i draznia opinie typu 'steryd dla astmatyka nie zwieksza wydolnosci" "skoro nie zwieksza, nie ma powodu, by go zabraniac". Ja bym zabronila, dla mniej sprwnych, cierpiacych na rozne schorzenia sa paraolimpiady. A jesli 'chory' chce startowac mimo wszystko, to bez wspomagania. Mniej drastyczny pomysl: opinia lekarska z jednej, wybranej, miedzynarodowej i niezaleznej (o to najtrudniej) kliniki. W przypadku astmy diagnoze mozna postawic stosunkowo szybko i bez pomylki. Zle sie we mnie budzi, nie lubie, no nie lubie nierownych pojedynkow! I ukladow w tych wszystkich mkolach, pkolach, pzpnach i innych kregach podejrzanej prowinencji. Zeby Malysz na olimpiadzie (tak, tej) spal w pokoju wieloosobowym???? Zeby jechalo 40stu (czy ilu tam) zawodnikow, z ktorych tylko 20% mialo szanse na jakikolwiek sukces? A po wuj, ze sie tak zapytam? zeby 90% ekipy stanowili ci, ktorzy nie stanowia tzw. bazy? Wiem, mowi sie i pisze o tym od lat. Ze skutkiem, jak widac. Dobrze, ze tym razem jest okrasa:) Dzieki, Zlota Justyno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewangelizator_carvingu Re: Ad. astmatyczek 01.03.10, 10:10 dodam tylko, że na olimpiade pojechało pewnie drugie tyle działaczy ale to nie o tym temat, tylko o naszej złotej Justynce !! Odpowiedz Link Zgłoś
maladanka Biegówki najlepszym sportem są! 01.03.10, 10:53 ...tak powiedziała Złota Justyna! Mówi to wie! Ja żałuję,że 50 lat bez biegówek żyłam,ale teraz nadrabiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
skyddad Re: Biegówki najlepszym sportem są! 01.03.10, 11:11 ewangelizator_carvingu, zawsze do tlustego "cycka" dopina sie tlum ludzi szczegolnie w krajach gdzie tak bylo od zarania.Kazda ekipa ciagnie tlum tzw maruderow ktorzy korzystaja ile sie da z panstwowych pieniedzy.W Szwecji tego niema gdyz tlum jedzie za wlasne pieniadze naczele z krolem ktory jest fanem nart. On chyba zadnej olimpiady nie przepuscil. Pzdr.Sky. Odpowiedz Link Zgłoś
fredoo Re: Justyna !!! 01.03.10, 09:20 I to zdjęcie z wyszczerzoną ze szczęścia Justyną po dekoracji. Pięna jest!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jesoo, nie strasz Re: Justyna !!! IP: *.dip.t-dialin.net 03.03.10, 15:30 ..prawie zawalu dostalam ;) Odpowiedz Link Zgłoś