Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Alpy bez angielskiego

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.10, 12:28
    wstyd mi zadawać to pytanie,ale proszę o odpowiedzi.tyle się naczytalam oAlpach.że też chcialabym tam pojechać,jest jednak duży problem......nie znam angielskiego.Czy możliwy jest w takim wypadku taki wyjazd?
    Obserwuj wątek
      • rpodolak Re: Alpy bez angielskiego 09.09.10, 13:26
        po pierwsze Alpy nie leżą (tzn stoją :-) w Anglii, więc od angielskiego bardziej przydatny byłby niemiecki ewentualnie włoski.
        a po drugie wystarczy naparawdę kilka podstawowych zwrotów w jakimkolwiek języku obcym(tzn. angielski/niemiecki/włoski) i bez problemu wszystko załatwisz (coraz częściej znają też podstawowe zwroty po polsku!).
        Ludzie w biznesie turystycznym maja tylko jedno międzynarodowe esperanto - kasa!:-)
        pzdr.
        ps. ja również w zasadzie nie znam języków obcych zbyt dobrze a poruszam się po europie bez przeszkód (dogadałem sie w te wakacje nawet na Węgrzech - choć przyzaję to jest ekstremum językowe :-0
        • jeepwdyzlu Re: Alpy bez angielskiego 09.09.10, 14:25
          dogadasz się
          zwłaszcza we Włoszech, gdzie ludzie życzliwi...
          Niemniej - sugeruję naukę choć podstawowych zwrotów.. Choćby z CD, internetu czy szybkiego kursu.. Do sezony jeszcze trochę czasu zostało...
          jeep
      • iminlove Re: Alpy bez angielskiego 09.09.10, 16:54
        Możliwy:) Ja akurat angielski znam, ale w Alpach byłam w Hochkarze - a tam nikt angielskiego ani w ząb - ani na kwaterze, ani w knajpach, ani w sklepach. Oczywiście ja niemieckiego też nie znałam, w ogóle:) Ale jakoś przeżyłam:))
      • Gość: gosc Re: Alpy bez angielskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.10, 14:29
        witam,
        Jezeli chcesz jechac na narty polecam Ci np. wyjazd na narty Val di Sole Val di Sole jest na miejscu rezydent POlski.
      • ewangelizator_carvingu Re: Alpy bez angielskiego 15.09.10, 16:37
        nie ma z tym żadnego problemu,

jesli jednak odczuwasz z tego powodu dyskomfort zawsze możesz pojechac na wyjazd zorganizowany

poza tym na naukę nigdy za późno a wyjazd moze byc dobrym pretekstem do nauki a potem pierwszych językowych ćwiczeń

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka