Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

proszę o opinię ORELLE

27.10.10, 11:58
    Wybieram się na narty do Orelle proszę o opinie o miasteczku i o trasach znajdujących się na zboczu od Orelle. Bo o trasach w 3V przeczytałem już chyba wszystko.
    Obserwuj wątek
      • ron5 Re: proszę o opinię ORELLE 27.10.10, 12:37
        dolina Orelle jak widziałeś z pewnością jest nieco na uboczu 3 dolin,ale trasy w tej dolinie sa fajne i jak byłem-mniej zatłoczone.Są długie,szerokie czerwone i niebieskie.Podobały mi się ale oczywiście warto zjeździć całe 3 doliny
        Z samego Orelle jak wiem wjeżdża sie do tras gondolą jakieś 20 min.
        Myślę,ze Orelle to dobre miejsce jeśli się jedzie do 3 dolin poprzez Mediolan (samolot),bo jest najkrótszy dojazd za tunelem Frejus.
        Gdzie bedziesz tam nocował?Jak widziałem oferta nie jest wielka,jest osrodek wakacyjny ale chyba nieco oddalony od dolnej stacji gondoli w Orelle.
      • jabolkn Re: proszę o opinię ORELLE 27.10.10, 12:59
        tom-ek123 napisał:

> Wybieram się na narty do Orelle proszę o opinie o miasteczku i o trasach znajdu
        > jących się na zboczu od Orelle. Bo o trasach w 3V przeczytałem już chyba wszyst
        > ko.

jakie miasteczko?
        Orelle to mała wioska, parking, stacja kolejki i apartamentowiec w odległości ok 15 minut marszu od kolejki (jeździ tam taki mały autobus)
        w dół trzeba jechać kolejkę bo trasa do wsi nie istnieje,
        chociaż przy wyjątkowo sprzyjających warunkach śniegowych
        (Luty) da się zjechać drogą dostawczą w rejon apartamentowca
        po stronie Orelle masz 3 krzesła i kilka tras między
        3200 a 2400 więc kup skipas koniecznie obejmujący minimum Val Thorens
        Tu kilka zdjęć z mojego ostatniego pobytu w Orelle
        www.kochamnarty.pl/3-Doliny-14032009-t429.html
        • domifil Re: proszę o opinię ORELLE 28.10.10, 09:06
          Ja nie na temat, ale obejrzałam Twoje zdjęcia z 3 Dolin i od razu ożyły we mnie wspomnienia z wyjazdów narciarskich w te rejony. I aż trudno uwierzyć że minęło już 12 lat od tych cudownych chwil. Teraz ze względu na potomstwo jeździmy zdecydowanie bliżej ale może jeszcze kiedyś będzie mi dane tam powrócić. Pozdrawiam Jabolowa
      • tom-ek123 Re: proszę o opinię ORELLE 27.10.10, 19:32
        Dzięki za tak szybki odzew. Będę stacjonował w hotelu Le Hameau des Eaux w Orelle.Do Francji jedziemy po raz pierwszy dotąd była Austria i Włochy. Mam nadzieję że jakoś przeżyję nie sympatycznych francuzów.
      • karol0260 Re: proszę o opinię ORELLE 24.01.17, 19:33
        Witam!
        Orelle jest okropnym miasteczkiem. Zakwaterowanie w Orelle w tych ich pięknie wyglądających hotelikach jest drogie i nie warte ceny. Zanim wejdziemy do pokoju pobierają kaucję wysokości 400 euro. Pokoje są niewysprzątane oraz zawierają dużo usterek np. blat od stołu się odkleja, zmywarka nie działa oraz naczynia oraz opiekacze do chleba są brudne. Za te usterki na koniec wyjazdu zabierają nam kaucję, po długich kłótniach mi jej nie zabrali. W pokojach nie ma worków na śmieci. Recepcja oraz obsługa nie potrafi rozmawiać po angielsku co powoduje, że ciężko się dogadać. Konkludując ośrodek nie warty ceny.
        Trasy są krótkie, ale przyjemne.
        • fajnylajkonik Re: proszę o opinię ORELLE 07.02.17, 13:24
          Jechać do Orelle z Polski na narty to jest bezsensu. Zresztą tak samo jak do Valfrejus, La Rosiere La Norma itp
          Jeżeli jedziesz do Francji na narty to tylko do dużych stacji inaczej szkoda drogi, czasu i pieniędzy bo równie dobrze można lepiej i bliżej pojeździć w Austrii czy we Włoszech. Owszem Orelle to prawie czesć 3 Dolin jednak to prawie robi spora roznice. Wybierajac sie do 3 Dolin zdecydowanie najlepiej mieszkać w Les Menuires ktore jest połozone centralnie w stosunku do pozostalych stacji wchodzacych w skład 3D tak wiec w kazda strone mozna latwo dojechac. Tymczasem do Orelle nie jest juz to takie proste. Co do samego zakwaterowania to standard jest przerozny wiec kazdy moze znalezc cos na swoja kiesień.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka