wote 28.12.04, 15:58 Jeżeli ktoś dałby wam narty tak za darmo.. pod jednym warunkiem - musielibyście konkretnie uzasadnić, dlaczego właśnie ta narta, a nie inna. Jaką nartę byście wybrali i jak byście uzasadnili swój wybór??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Skyddad Re: Najlepsze dechy... IP: *.fornfyndet.se 28.12.04, 16:10 Wote mam w piwnicy Atomici stare z roku 1992,proste 190cm wykonane z carbon kevlar wyczyniwe z tamtych lat z bardzo dobrymi wiazaniami.Nikt juz niechce na nich jezdzic.Oddam z pocalowaniem reki. Dlaczego? Zajmuja cenne miejsce. Pzdr.Skyddad. Odpowiedz Link Zgłoś
kubagr1 Re: Najlepsze dechy... 28.12.04, 16:32 wote napisał: > Jeżeli ktoś dałby wam narty tak za darmo.. pod jednym warunkiem - > musielibyście konkretnie uzasadnić, dlaczego właśnie ta narta, a nie inna. > Jaką nartę byście wybrali i jak byście uzasadnili swój wybór??? prowokujesz.......... jezeli jednan jedyna narta to supersport voelkl'a 6 stars. z jednym zastrzezeniem: nie jest to narta dla niedzielnego bywalca krupowek. zdecydowanie wiekszy sweet spot w porownaniu z p-60, szerszy przod, mozna juz jechac w puchu a stale doskonale trzyma na lodzie. skretna i w miare szybka. stabilna na wiekszych predkosciach z wiazaniami marker AT piston (te z "tlumikiem"). ze wzgledu na to ze ja nie lubie ubitych stokow i jazdy na "lyzwach", a preferuje jazde w drzewach i freeride, stale dobrze by bylo, gdyby 6 stars byly produkowane do 190-194cm. uprzedzam od razu zarzuty: wszyscy jezdza na krotkich nartach ble ble.... proponuje wziac 160 slalom i wybrac sie w swiezy puch. zycze powodzenia przy takim zestawie. rownoczesnie absolutnie nie mam nic przeciwko ludziom preferujacym inne style jazdy ze wzgledu na umiejetnosci, przyzwyczajenia lub braku warunkow. ja osobiscie w momentach tesknoty za lyzwami ide na pobliskie lodowisko i jezdze na lyzwach. takze w europie mozna pojezdzic freeride: jedne z najlepszych filmow warren'a miller'a sa nakrecone we francji. Takze i w argentynie (las lenas, baby!!!) ale to juz zupelnie inna strona globu: chociaz z w-wy przez washington to tylko w sumie 18 godzin czystego lotu do buenos aires i stamtad godzina do malarque i 1 godz do podnoza stokow. co do francji to polecam la grave (w tlumaczeniu=grob). nazwa nieco makabryczna ale jazda!!!!!!!!!!!! super: nie ma tras jest tylko vertical ok 3km. na taki wyjazd proponuje zdecydowanie zabrac cos dluzszego............ sorry ze odbieglem od tematu (nieco) skoro juz odbieglem: zauwazyliscie,ze nowa gwiazda, colagen, wypowiada sie w stylu przypominajacym slawetnego rubiego, ale jest zdecydowanie smaczniejszy. nawet niektore splatane wypowiedzi sa bawiace a nie chamskie jak u rubi'ego (jezeli rubi w ogole istnial w jednej postaci) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re-a Re: Najlepsze dechy... IP: 80.72.37.* 28.12.04, 17:19 dziekuje/ciekawa wypowiedz/ a co do kazia i matury to takie tematy bylyby moze lepsze niz bywaja ostatnio na maturach: wpadalyby 5+ czy 6 a nie jak najczescie 3/ niech juz colagen bedzie colagenem/ bo znowu pojawi sie "duch rubiego" i namiesza.../ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darekkkk Re: Najlepsze dechy... IP: 217.17.46.* 29.12.04, 09:04 A propos slalomek Widzialem zjazd z rysow na sl9. Zgodze sie, że slalomka to nie jest wybor idealny na puch, ale pojechac sie da;) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio-2k4 Re: Najlepsze dechy... IP: *.sympatico.ca 28.12.04, 16:35 Hmm, A co opracowujesz temty maturalne ? Jesli tak to niezly temat na mture !!! Kazio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dennis Re: Najlepsze dechy... IP: 212.160.172.* 28.12.04, 17:06 Ja bym wziął drewniane dechy z wiazaniami kandaharami- najlepiej takie z lat 50-tych albo i wczesniej. Dwa sezony temu znalezlismy takie dwie pary u kolezanki w górach na strychu. Zapielismy dechy na zwykłe buty sportowe i jazda. Komu sie wydaje ze dobrze jeździ na dechach proponuje takie doswiadczenie - daje poglad jak bardzo pomogaja nam teraz te wszysktie high- tech systemy. Zero krawędzi, jedyna mozliwośc skretu to nieudolne proby telemarku. Dobrze ze zbyt twardo wtedy nie było pozdrawiam, dennis Odpowiedz Link Zgłoś
bursztynek86 Fischer 28.12.04, 18:02 A dokladnie Fischery RC4 worldcup SC to sa narty do prawdziewj jazy same wymuszaja skret carvingowy sa troche twarde bo zrobione z carbonu i tytanu ale nawet dziecko siebie poradzi a to w ilu procentach je wykorystamy to zalezy tylko od nas a no i jeszcze jest swiadomosc ze jezdzi na nich (a raczej jezdziala) czolowka swieta w slalomie!!!! pa pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colagen Re: Fischer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 18:31 Tak to dobre narty- zalezy który rocznik.psu na bude hahahahahah Colagen Odpowiedz Link Zgłoś
bursztynek86 do colagen 28.12.04, 19:05 Gość portalu: Colagen napisał(a): > Tak to dobre narty- zalezy który rocznik.psu na bude hahahahahah Colagen A miales je chociaz raz na nogach?!! Pewnie w zyciu nie miales nart na nogach a do Fischerow i tak brakloby ci odwagi bo rozwijaja duzo predkosc!! pa pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colagen Re: do colagen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 19:20 Tak kochanie masz racje . Ty zawsze masz racje. rozwijaja duze predkosci i dlatego nigdy w zyciu ich nie załoze . Dobrze kochanie? Psu na bude Colagen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalya Re: do colagen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 20:59 A Ty co bursztynek? Instruktorem PZN-u jesteś? Szczerze mówiąc tobez problemu mogę jeździć po puchu na nartach 160, ale przecież Ty jesteś mistrzem i och chyba masz zwykłe sklepowe narty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colagen Re: Najlepsze dechy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 18:49 O qrcze a czemu to Wote w czerwonym krawacie? Komunista czy jakie cholerstwo insze? Psu na bude Colagen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colagen Re: Najlepsze dechy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 18:51 I nartki chce rozdawac no no - a moze by tak Wote w szkole zamiast mleka co? {Psu na bude Colagen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darekkkk Re: Najlepsze dechy... IP: 217.8.186.* 29.12.04, 09:14 Jak rozumiem Wote-chodzi Ci o calkowicie subiektywna opinie. Jezdzilem kiedys bodajze 2 godziny na Stockli Sl i strasznie mi ta narta podpasowala. Jesli inne ich narty sa podobne do tej slalomki to wybralbym cos z oferty Stockli. (nie slalomke tylko dlatego, ze slalomke juz mam (nie stockli, ale tez mi sie podoba) Odpowiedz Link Zgłoś